Breaking News
01 Νοεμβρίου 2017

Μεγάλο αποτέλεσμα πήρε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη από την Μπαρτσελόνα στην 4η αγωνιστική του Champions League.

 

Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν στο 0-0 με τους Καταλανούς, ωστόσο το αποτέλεσμα τους επιτρέπει να συνεχίζουν να ελπίζουν στην κατάληψη της τρίτης θέσης από τον τέταρτο όμιλο, καθώς στο άλλο ματς του ομίλου δεν υπήρξε νικητής με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας να μένει στο 1-1 με την Γιουβέντους.

Με άμυνα «γρανίτη» αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός τους «μπλαουγκράνα» καθώς πρωταρχικός στόχος ήταν να διατηρηθεί το μηδέν παθητικό. Ο στόχος υλοποιήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς η Μπαρτσελόνα όσες φορές προσπάθησε να σπάσει τον αμυντικό κλοιό είτε οι παίχτες βρίσκονταν σε θέση οφσάιντ, είτε έβρισκαν απέναντι τους τον Προτό που βρέθηκε σε πολύ καλή βραδιά κατεβάζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις τα ρολά.

Η Μπαρτσελόνα ανέβασε ταχύτητα μετά το πρώτο 20λεπτο με κινητήριο μοχλό τον Μέσι, και είχε δύο απανωτές ευκαιρίες με τον Σουάρες. Στο 20’ ο Προτό έδιωξε το «τακουνάκι» του και δύο λεπτά αργότερα, το πλασέ του Ουρουγουανού πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Βέλγος τερματοφύλακας σταμάτησε και τη σόλο προσπάθεια του Μέσι στο 28’.

Η υπεροχή παρέμεινε στην Μπαρτσελόνα μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κλείσει τους διαδρόμους και αν καταφέρει να βγάλει αντεπίθεση, όπως έγινε στο 37’, όταν συνεργάστηκαν υποδειγματικά Καρσελά, Ρομαό και Φορτούνης, αλλά ο τελευταίος από εξαιρετική θέση σούταρε πάνω στον Γερμανό γκολκίπερ.

Πιο θαρραλέα θέλησαν να μπουν οι «ερυθρόλευκοι» στο β’ ημίχρονο, αλλά δεν κατάφεραν κάτι καλύτερο από ένα φάουλ του Φορτούνη στο 60’, που υποχρέωσε τον Τερ Στέγκεν σε δύσκολη απόκρουση. Έτσι σύντομα ξαναγύρισαν στην… άμυνα, με την Μπαρτσελόνα να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό της, αλλά με τους παίκτες της να εμφανίζονται άστοχοι στην τελική προσπάθεια. Όπως στο 62’ όταν ο Μέσι σε θέση βολής πλάσαρε με το… καλάμι άουτ ή στο 80’ όταν ο Σουάρες μόνος του «κρέμασε» τον Προτό, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι.

Το τελευταίο δεκάλεπτο υπήρξε ένας διαρκής μονόλογος για την ισπανική ομάδα, με τους «ερυθρόλευκους» να αμύνονται μαζικά για να κρατήσουν το «μηδέν» και το κατάφεραν. Το τελικό 0-0 δεν είναι ότι τόσο ότι κρατάει στον Ολυμπιακό «ζωντανές» τις ελπίδες για την 3η θέση, όσο ότι του ανεβάζει την ψυχολογία και το γόητρο.

Κίτρινες: Ταχτσίδης, Ένγκελς, Φιγκέιρας – Σέρχι Ρομπέρτο, Αντρέ Γκόμες

Διαιτητής: Άντονι Τέιλορ (Αγγλία)

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μποτία, Ένγκελς, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ταχτσίδης, Οφόε (75’ Ζιλέ), Καρσελά (78’ Πάρντο), Φορτούνης (84’ Τζούρτζεβιτς).

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Ουμτιτί, Άλμπα, Μασεράνο, Μπούσκετς, Σουάρεθ (75’ Αντρέ Γκόμες), Παουλίνιο (62’ Ράκιτιτς), Σέρχι Ρομπέρτο (45’ Ντεουλοφέου), Μέσι, Σουάρες.


Πήρε βαθμό η Γιούβε στη Λισαβόνα και έγινε φαβορί για την πρόκριση

Η Σπόρτινγκ πήγε να κάνει άνω-κάτω τον 4ο όμιλο, αλλά δεν κατόρθωσε να διατηρήσει ως το τέλος το προβάδισμα απέναντι στη Γιουβέντους στο «Ζοζέ Αλβαλάδε». Οι έμπειροι Ιταλοί απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στη Λισαβόνα και είναι πια φαβορί για τη δεύτερη θέση, ενώ παρέμειναν στο «κόλπο» για τη διεκδίκηση ακόμη και της πρωτιάς, μετά το «δώρο» του Ολυμπιακού που έκοψε βαθμούς από την Μπαρτσελόνα. Παράλληλα, άφησε «ζωντανό» τον Ολυμπιακό στη διεκδίκηση της θέσης (τρίτη) που οδηγεί στο Europa League. Η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς προηγήθηκε στο 20ό λεπτό με τον Μπρούνο Σέζαρ, αλλά ο «Πιπίτα» Γκονζάλο Ιγκουαΐν έδωσε, ως συνήθως, τη λύση στον Μαξ Αλέγκρι, φέρνοντας το παιχνίδι στα «ίσα», στο 79΄.

Κίτρινες: Ντοστ, Ακούνια, Κοάτες – Μάντζουκιτς, Κουαδράδο

Διαιτητής: Κλεμέντ Τουρπάν (Γαλλία)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ζόρζε Ζεσούς): Ρούι Πατρίσιο, Ριστόβσκι (90΄+1 Πέτροβιτς), Κοάτες, Αντρέ Πίντο, Τζόναθαν Σίλβα, Σέζαρ (64΄ Παλίνια), Μπατάλια, Ζέλσον Μαρτίνς, Μπρούνο Φερνάντες, Ακούνια, Ντοστ (81΄ Ντουμπιά).

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντε Σίλιο (65΄ Ντόουγκλας Κόστα), Μπαρτσάλι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Πιάνιτς, Κεντίρα (70΄ Ματουϊντί), Κουαδράδο, Ντιμπάλα (83΄ Μπερναρντέσκι), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν.

Η βαθμολογία Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

Μπαρτσελόνα 4 3-1-0 7-1 10

Γιουβέντους 4 2-1-1 5-5 7

Σπόρτινγκ Λ. 4 1-1-2 5-6 4

Ολυμπιακός 4 0-1-3 3-8 1
sports.ert.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics