Breaking News
10 Σεπτεμβρίου 2020

Ο διευθύνων σύμβουλος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας επαινεί την Οργανωτική Επιτροπή


Αγγελική Βύζικα by Αγγελική Βύζικα 
Έτοιμη η Γαλλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023
Ο διευθύνων σύμβουλος της Παγκόσμιας ομοσπονδίας Ράγκμπι Μπρέτ Γκόσπερ, σε δηλώσεις του επισήμανε ότι «δεν έχω δει ποτέ άλλη χώρα τόσο καλά προετοιμασμένη όσο η Γαλλία» με τρία χρόνια ακόμη μέχρι τη διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Ράγκμπι.

Η Οργανωτική Επιτροπή France 2023 ανακοίνωσε λεπτομέρειες για το πώς το τουρνουά στοχεύει να είναι το «πιο κοινωνικά υπεύθυνο και με θετική επιρροή τουρνουά ράγκμπι που έγινε ποτέ» σε μια εκδήλωση στο Παρίσι, που έγινε για να σηματοδοτήσει την τριετή αντίστροφη μέτρηση έως τους Αγώνες.

Ο Κλώντ Ασέρ, διευθύνων σύμβουλος της «Γαλλία 2023», υποσχέθηκε ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο θα έχει «θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία» «θέτοντας νέα πρότυπα κοινωνικής ένταξης, κοινοτικής δέσμευσης και προστασίας του περιβάλλοντος».

Ο Γκόσπερ επικρότησε τα σχέδια, καθώς η Γαλλία 2023 φαίνεται να επαναλαμβάνει την επιτυχία της Ιαπωνίας 2019, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει προσελκύσει προσέλκυσε δύο εκατομμύρια νέους συμμετέχοντες στο άθλημα και απέδωσε οικονομικά αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων λιρών.

«Σε έναν κόσμο αλλαγής και αβεβαιότητας που επιταχύνεται από την παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, είναι σημαντικό τα μεγάλα γεγονότα να μην είναι απλώς ένας καθεδρικός ναός του αθλητισμού, μια βιτρίνα παγκόσμιας κλάσης, αλλά ένα σύμβολο ενότητας, ποικιλομορφίας και αλλαγής», επισήμανε ο Γκόσπερ.

Και πρόσθεσε: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι δεν είναι διαφορετικό. Το 2023 θα καθορίσει μια νέα εποχή. Δεν είναι πλέον απλή υπόθεση για το τι μπορεί να κάνει η Γαλλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι, αλλά τι μπορεί να κάνει το τουρνουά για τη Γαλλία, την κοινωνία, τις αθλητικές υποδομές και την οικονομία. Με τρία ακόμη χρόνια, είμαστε πεπεισμένοι ότι η Γαλλία 2023 θα ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις της. Όπως τόνισε ο Κλώντ, έχει ήδη σημειώσει εξαιρετική πρόοδο και είμαι πεπεισμένος ότι το τουρνουά θα είναι ένα ισχυρό όχημα για κοινωνικές αλλαγές. Οι προετοιμασίες σημειώνουν εξαιρετική πρόοδο, χάρη στο εξαιρετικό έργο, της Οργανωτικής Επιτροπής και την εξαιρετική συνεργασία και υποστήριξη των εθνικών και τοπικών κυβερνήσεων και της γαλλικής κοινότητας ράγκμπι».

Η Γαλλία φιλοξένησε τελευταία διοργάνωση το 2007, όταν η Νότια Αφρική νίκησε την Αγγλία στον τελικό και οι οικοδεσπότες τερμάτισαν τέταρτοι.

Μόνο πέντε από τα εννέα στάδια που σχεδίαζαν να φιλοξενήσουν αγώνες το 2023 χρησιμοποιήθηκαν το 2007, με πολλά από αυτά να έχουν κατασκευαστεί από τότε.

«Υπάρχουν πολλά που προσβλέπουμε», πρόσθεσε ο Γκόσπερ. «Δεν έχω δει ποτέ μια χώρα τόσο καλά προετοιμασμένη όσο η Γαλλία με τρία χρόνια περιθώριο μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι».

Η περιοδεία του «We Love 2023», η οποία ξεκίνησε χθες, θα επισκεφθεί 24 πόλεις σε όλη τη Γαλλία με ένα επώνυμο τρένο έως τις 12 Οκτωβρίου, καθώς η Οργανωτική Επιτροπή επιθυμεί να «αφήσει μια κληρονομιά».

«Η Γαλλία 2023 έχει υιοθετήσει ένα όραμα: να έχει θετικό αντίκτυπο για το ράγκμπι, τον πλανήτη και τη Γαλλία διοργανώνοντας ένα υπεύθυνο τουρνουά, που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο», πρόσθεσε ο Ασέρ και κατέληξε: «Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι 2023 θα είναι κάτι περισσότερο από ένα αθλητικό γεγονός. Θα αφήσει μια κληρονομιά».

sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics