Breaking News
21 Δεκεμβρίου 2020

Τον Φεβρουάριο η οριστική απόφαση για τα πληρώματα που θα διεκδικήσουν θέση για το Τόκιο λέει ο Κώστας Κοντομανώλης
Βασίλης Γεωργιώτης  

 

Μια ακόμα φάση με σκληρή προπόνηση, δουλειά, ιδρώτα και χτίσιμο για μελλοντικές διακρίσεις ολοκληρώθηκε χθες (20/12) για την εθνική ομάδα της κωπηλασίας στο Σχοινιά, το στρατηγείο του αθλήματος των μεγάλων διακρίσεων.

Το τελευταίο κοινόβιο ξεκίνησε στις 30 Νοεμβρίου με τη συμμετοχή των Καλανδαρίδη, Παπακωνσταντίνου (ΕΝΟΑ), Μπουκουβάλα (Ομ. Ερετών), Ντούσκου, Θ. Παλαιοπάνου, Λ.Παλαιοπάνου (ΝΟΙ),Α. Κυρίδου, Μ. Κυρίδου, Μπούρμπου (ΝΟΘ), Φίτσιου (ΙΟΘ), Φράγκου (ΝΟΓ), Αναστασιάδου (ΝΟΚ) και Σουλαρίκα (ΝΑΟΚΘ), ενώ την τελευταία εβδομάδα προστέθηκαν και οι αθλητές κάτω των 23 ετών Αργυράκη, Καπάκογλου (ΝΟΘ), Ζωγράφος (ΟΕΑΝΑΒ), Νάτσιουλα (ΝΟΚ), Νόνη (ΝΟΒΑ), Στασινός (Ομ. Ερετών), Τζουμέζης και Χριστοδουλίδη (ΕΝΟΑ).

Παρόντες, σύσσωμο το προπονητικό επιτελείο με επικεφαλής τον επί 16 χρόνια τεχνικό σύμβουλο της ομοσπονδίας Τζιοβάνι Ποστιλιόνε. Πλέον όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο camp και οι τεχνικοί αναχώρησαν για τις ιδιαίτερες πατρίδες τους, χωρίς όμως να διακοπεί η προπόνηση και η προετοιμασία.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Κοντομανώλης έκανε για λογαριασμό του Sports3.gr τον απολογισμό της χρονιάς που πέρασε και μίλησε για τις προκλήσεις που περιμένουν το 2021 το άθλημα της κωπηλασίας.

«Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη για όλον τον κόσμο. Εμείς είχαμε μια πολύ καλή παρουσία σε τρία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και πήραμε σε όλα μετάλλιο.

Γίνεται πολύ καλή δουλειά από το σύνολο των ανθρώπων που δουλεύουν για την εθνική ομάδας, από τον Βασίλη Πολύμερο, τον Τζοβάνι Ποστιλιόνε όλο το τιμ.

Οι αθλητές μας μοχθούν καθημερινά για να εκπληρώσουν τους στόχους τους. Ακόμα και το καλοκαίρι που οι συνθήκες ήταν πιο δύσκολες λόγω της ζέστης δεν σταμάτησε η σκληρή δουλειά.

Είμαστε τυχεροί που μας έχει προσφερθεί από το κράτος ο Σχοινιάς. Είναι ένας μεγάλος χώρος σε ένα σημείο που είμαστε απομονωμένοι και διασφαλιζόμαστε από τον κορονοϊό. Έχουμε το catering, το δικό μας κέντρο φυσιοθεραπείας, σε ένα σημείο που δεν έχει πρόσβαση ο κόσμος.

Έχουμε επίσης την ευτυχία να απολαμβάνουμε της στήριξης της ομοσπονδίας. Για να σας δώσω να καταλάβετε, στην πρώτη καραντίνα όλα τα παιδιά της ολυμπιακής και της προολυμπιακής ομάδας προμηθεύτηκαν με ενέργειες της ομοσπονδίας κωπηλατοεργόμετρα, έτσι ώστε να μπορούν να προπονούνται στο σπίτι.

Υπάρχει ένας συντονισμός, όλων των φορέων, που “ευθύνεται” για τις επιτυχίες και τα μετάλλια».

Αυτά όσον αφορά τα μέχρι τώρα δρώμενα στην ελληνική κωπηλασία. Σχετικά με τη δύσκολη συνέχεια και τους προολυμπιακούς αγώνες ο 63χρονος σήμερα Κώστας Κοντομανώλης, ο πρώτος Έλληνας που προκρίθηκε σε ολυμπιακό τελικό λέει:

«Ξεκινήσαμε προετοιμασία τον Οκτώβρη, εν όψει των αγώνων πρόκρισης του Απριλίου και του Μαΐου. Μέχρι τώρα όλα έχουν κυλήσει ιδανικά. Για λίγες μέρες θα βρεθούν όλοι με τους δικούς τους ανθρώπους, αλλά δεν σταματάμε να δουλεύουμε. Ακόμα και τώρα θα υπάρχει στενή επικοινωνία με όλους και καθημερινή επαφή μέσω διαδικτύου.

Υπάρχει θετική αύρα στην ομάδα, οργάνωση και στόχος είναι να πάρουμε περισσότερες προκρίσεις για το Τόκιο (μέχρι τώρα έχουν προκριθεί οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου στη δίκωπο άνευ)».

Σχετικά με το ποια πληρώματα έχουν ελπίδες πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ποιοι θα τα απαρτίζουν, ο Κώστας Κοντομανώλης απαντά:

«Έχουμε καταλήξει πάνω-κάτω στο πώς θα στηθούν τα πληρώματα, όμως η οριστική απόφαση θα εξαρτηθεί από τις εσωτερικές προκρίσεις που θα γίνουν το Φεβρουάριο στο Σχοινιά. Υπάρχει το ενδεχόμενο να γίνουν προσθήκες και αλλαγές, θα φανεί στην προετοιμασία. Θέλουμε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές ετοιμοπόλεμους.

Έχουμε τις δυνατότητες να στείλουμε άλλα δύο με τρία πληρώματα στο Τόκιο».

sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics