Breaking News
01 Ιουνίου 2021

Σάκκαρη - Ζαβάτσκα 2-0 (6-4, 6-1): Η Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποίησε μια μουδιασμένη εμφάνιση στο πρώτο σετ, όμως ήταν καταιγιστική στο δεύτερο και έφτασε στη νίκη απέναντι στην 21χρονη Ουκρανή
Γιάννης Νιαστίτης  

 

Κάθε πρεμιέρα σε ένα μεγάλο Γκραν Σλαμ, ενέχει για τον κάθε παίκτη/ια πάντα μια μικρή ή μεγάλη δόση άγχους. Εξαίρεση στον κανόνα δεν θα μπορούσε να αποτελέσει και η Μαρία Σάκκαρη (Νο.18). Η Ελληνίδα τενίστρια «παιδεύτηκε» για ένα σετ, μέχρι να βρει τον καλό της εαυτό, απέναντι στην άπειρη Ουκρανή Κατερίνα Ζαβάτσκα (Νο.129), αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα στο δεύτερο σερβίς της και το forehand της, αλλά όντας «καταιγιστική» στο δεύτερο σετ, πήρε τη νίκη με 2-0 σετ (6-4, 6-1) σε 1 ώρα και 28 λεπτά και έκανε ποδαρικό με το… δεξί στο φετινό Roland Garros.


Στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Τζασμίν Παολίνι (Νο.91) που επικράτησε της Ελβετής Στεφανί Βέγκελε (Νο.131) με 2-0 σετ (7-5, 6-1). Η Ουκρανή ήταν ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο σετ, όμως η απειρία διαχείρισης της απώλειας του πρώτου σετ σε συνδυασμό με την άνοδο του δεύτερου σερβίς της Σάκκαρη στο δεύτερο σετ (55%, 6/11 κερδισμένους πόντους), δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στη σαφώς υποδεέστερη αγωνιστικά Ζαβάτσκα, για να δημιουργήσει περαιτέρω προβλήματα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Σάκκαρη: Μέτρια εμφάνιση στο πρώτο σετ αλλά μπρέικ στο πιο κατάλληλο σημείο για το 1-0
Η Σάκκαρη θα ξεκινήσει πολύ νευρικά και με αρκετά αβίαστα λάθη, κυρίως με το forehand και θα δώσει την ευκαιρία στη Ζαβάτσκα να κάνει το μπρέικ για το 1-0. Γρήγορα όμως εκμεταλλευόμενη τις βαθιές πιεστικές επιστροφές της με το backhand, θα κάνει το μπρέικ με λαβ γκέιμ για το 1-1. Η αστάθεια όμως πίσω από το σερβίς, θα παραμείνει άλυτο πρόβλημα για την Ελληνίδα που θα υποπέσει σε δύο διπλά λάθη στο δεύτερο σέρβις γκέιμ της και θα κάνει δώρο στην αντίπαλο της, ένα ακόμη μπρέικ για το 2-1, με τη Σάκκαρη να έχει 0/6 κερδισμένους πόντους στο δεύτερο σερβίς της, έως εκείνο το σημείο.

Ωστόσο η ίδια συνθήκη ίσχυε και για την 21χρονη από το Λουτσκ της Ουκρανίας. Με μόλις 3/11 (27%) κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς, η Ζαβάτσκα θα απωλέσει και το δεύτερο σέρβις γκέιμ της για το 2-2, με καμία από τις δύο τενίστριες να μην καταφέρνει να «κρατήσει» το σερβίς της στα πρώτα τέσσερα γκέιμ του αγώνα. Τελικά η Σάκκαρη θα είναι αυτή που θα υπερασπιστεί αποτελεσματικά πρώτη το σερβίς της στον αγώνα, κάνοντας το 3-2. Η Ελληνίδα θα πιέσει την Ουκρανή με τις επιστροφές της, εκμεταλλευόμενη το αδύναμο πρώτο σερβίς της αντίπαλου της, θα φτάσει δύο φορές σε μπρέικ πόιντ, όμως δεν θα καταφέρει να «σπάσει» για τρίτη φορά το σερβίς της Ζαβάτσκα που θα ισοφαρίσει σε 3-3.

Αν και το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό (18%, 2/11 κερδισμένους πόντους) στο δεύτερο σερβίς, θα είναι πηγή ανησυχίας, εν τούτοις η Σάκκαρη θα καταφέρει να κάνει το 4-3. Η 25χρονη Σπαρτιάτισσα βασιζόμενη ξανά στο backhand της, θα φτάσει ξανά τρεις φορές σε μπρέικ πόιντ, όμως και τις τρεις φορές η Ζαβάτσκα θα έχει την «απάντηση» και τελικά μετά από ένα ψυχοφθόρο γκέιμ, περίπου δέκα λεπτών, θα ισοφαρίσει σε 4-4. Η Ζαβάτσκα εκμεταλλευόμενη το momentum που απέκτησε από την εξέλιξη του προηγούμενου γκέιμ, θα φτάσει στο 0-40, αλλά την κρίσιμη στιγμή η Σάκκαρη θα βρει τέσσερα καλά σερβίς στη σειρά για να ανατρέψει την κατάσταση και εν τέλει να πάρει το γκέιμ για το 5-4.

Τελικά αυτό απέβη υπέρ της στην ψυχολογία, με την Ελληνίδα να «κλείνει» το σετ με 6-4 σε 59 λεπτά αγώνα με νέο μπρέικ, παρά το πολύ κακό ποσοστό (27%, 4/17 κερδισμένους πόντους) σε δεύτερο σερβίς αλλά και το άσχημο ποσοστό σε μπρέικ πόιντ (3/10, 30%). Ενδεικτικό της αστάθειας στην απόδοση της Σάκκαρη ήταν το γεγονός ότι οι winners ήταν 9-6 υπέρ της Ελληνίδας, αλλά την ίδια στιγμή τα αβίαστα λάθη «εκτοξεύτηκαν» στα… 27, τα περισσότερα με το forehand, εναντι 11 της Ουκρανής.

Σάκκαρη: «Καταιγιστική» στο δεύτερο σετ και νίκη
Το δεύτερο σετ θα ξεκινήσει με τη Σάκκαρη να «κρατά» το σερβίς της για το 1-0 και στη συνέχεια να κάνει το μπρέικ για το 2-0, χάρη σε μια εντυπωσιακή επιστροφή με το backhand. Θα ακολουθήσει ένα δύσκολο σέρβις γκέιμ για τη Σάκκαρη που θα δει την Ουκρανή να προηγείται με 0-30, όμως η επιστροφή στο γκέιμ θα είναι άμεση και η Ελληνίδα, θα διευρύνει το προβάδισμά της στα τρία γκέιμ (3-0).

Τα λάθη για την άπειρη Ουκρανή θα συνεχιστούν που έχοντας μόλις 3/7 κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς και 0/4 στο δεύτερο, θα δει τη Σάκκαρη να κάνει εκ νέου μπρέικ για το 4-0, ενώ στη συνέχεια με λαβ σέρβις γκέιμ, η Ελληνίδα θα φτάσει στο 5-0. Η Ζαβάτσκα θα υπερασπιστεί το σερβίς της για το 5-1, όμως η Σάκκαρη θα κάνει το χρέος της και με ένα εύκολο σέρβις γκέιμ, θα ολοκληρώσει τον αγώνα της σε 1 ώρα και 28 λεπτά, παίρνοντας τη νίκη με 2-0 σετ (6-4, 6-1). Οι winners ηταν 16-9 υπέρ της Σάκκαρη, ενώ τα αβίαστα λάθη 32-17 εις βάρος της Ελληνίδας, εκ των οποίων τα 7 ήταν διπλά λάθη, με τη συντριπτική πλειοψηφία όμως να σημειώνεται στο πρώτο σετ (27). Τα μπρέικ πόιντ ήταν 5/12 για τη Σάκκαρη και 2/5 για τη Ζαβάτσκα.\

sports3.gr

Διαβάστε ακόμη:

Γ’ Εθνική: Οι προπορευόμενες ομάδες στους δέκα ομίλους

 Εθνική Ελπίδων: Η πρώτη προπόνηση του Γιώργου Σίμου (video)

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics