Breaking News
10 Νοεμβρίου 2022

Την Τετάρτη 09/11 άρχισε τους αγώνες του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατόμων με αναπηρίες, στη Γρανάδα της Ισπανίας, το δίδυμο, που εκπροσωπεί την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση.

Η Ευανθία-Ειρήνη Μπουρνιά στην κλάση 1 (των αθλητριών σε αμαξίδιο) και ο Γιώργος Μουχθής στην κλάση 6 (των ορθίων) υπέστησαν ήττες, οι οποίες διαμόρφωσαν διαφορετική κατάσταση με βάση το σύστημα διεξαγωγής. Η 16άχρονη πρωταθλήτριά μας παίρνει μέρος στο 1ο γκρουπ. Έχασε στον εναρκτήριο αγώνα, όμως την Πέμπτη 10/11 μπορεί με μία νίκη να πάρει τη 2η θέση και να περάσει στα ημιτελικά της κορυφαίας διοργάνωσης. Αντίθετα, ο 28άχρονος πρωταθλητής μας έμεινε κατευθείαν εκτός συνέχειας. Στη δική του κατηγορία εφαρμόζεται άμεσα το νοκ άουτ σύστημα και αποκλείστηκε δύσκολα στον γύρο των «16». Στο κοουτσάρισμα είχε τον προσωπικό του προπονητή Μίλαν Ιγκνάτοβιτς, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση της Μπουρνιά είναι η Ελευθερία Νταουντάκη.

Η κλάση 6 των ανδρών άρχισε με 18 συμμετοχές. Έγινε ταμπλό των «32» με τον Μουχθή (νούμερο 15 στην παγκόσμια κατάταξη Νοεμβρίου) να προκρίνεται χωρίς ματς στον 2ο γύρο. Εκεί αντιμετώπισε τον Βρετανό Μάρτιν Πέρι (Νο 11), με τον οποίο έχει δώσει δυνατές αναμετρήσεις και σε άλλα διεθνή τουρνουά. Σε πολύ κλειστό ματς ο πρωταθλητής μας με τα δύο κομπίνα-λάστιχα (τα λεγόμενα «δοντάκια») γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ και δεν προχώρησε στα προημιτελικά.

Στο 2ο σετ βρέθηκε μπροστά με 8-5, αλλά δέχτηκε την ανατροπή στην παράταση με τον τελευταίο πόντο να έρχεται με απίστευτο καρφί του Βρετανού από μακρινή απόσταση. Ο Μουχθής, που πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, αντέδρασε στο 3ο σετ και μείωσε το σκορ. Στο 4ο όμως, δεν μπόρεσε ν’ αξιοποιήσει τα δύο σετ μπολ που απέκτησε (10-9 και 12-11). Η εξέλιξη 8-11, 11-13, 11-8 και 12-14.

Η κλήση 1 των γυναικών έχει μόλις 6 αθλήτριες και την Τετάρτη περιλάμβανε τις δύο πρώτες αγωνιστικές των γκρουπ. Στο 1ο η Μπουρνιά (νούμερο 3 στην παγκόσμια κατάταξη της κατηγορίας) δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα της επικεφαλής Ντορότα Μπούκλαβ κι έχασε με 3-0 σετ (5-11, 5-11, 4-11). Η αθλήτρια από την Πολωνία είναι στην κορυφή του διεθνούς rankinglist κι επίσης την Τετάρτη επιβλήθηκε με το ίδιο σκορ και της Μαριάμ Αλμιρίσλ από τη Σαουδική Αραβία εξασφαλίζοντας ήδη την πρωτιά στο γκρουπ.

Την Πέμπτη στις 13:15 ώρα Ελλάδας η νεαρή διεθνής μας αντιμετωπίζει στο φινάλε του 1ου γκρουπ την Αλμιρίσλ (Νο 8). Είναι έτοιμη να φτάσει στη νίκη και να πάρει την πρόκριση στα νοκ άουτ ημιτελικά με τη 2η προνομιούχο θέση. Ο αγώνας γίνεται στο τραπέζι 4.

* Μετά από το Youth Contender της Ιταλίας καταγράφηκαν ορισμένα αξιοσημείωτα στοιχεία για τα ελληνικά χρώματα στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης. Και μεταβολή θέσης και επιστροφές στο World Ranking List των νεαρών ηλικιών και νέες είσοδοι. Στην κατηγορία Under 13 των αγοριών ο Κώστας Φάκαρος μετακινήθηκε στο νούμερο 113 από το 190 (έχει 26 βαθμούς). Ο Κωνσταντίνος Αλεξούδης, που σημείωσε 3 νίκες και πλασαρίστηκε στις θέσεις 17-32 αυτής της κατηγορίας, όπως ο Φάκαρος, μπήκε πρώτη φορά στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης. Εμφανίζεται στο νούμερο 191 με 13 βαθμούς. Στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ο Γιάννης Κιοσελόγλου επανήλθε στους πίνακες και είναι στο νούμερο 310 με 6 βαθμούς.

Στην Under 15 και την Under 17 βρίσκεται ο Γιάννη Κούτρα. Στο Λινιάνο μάζεψε 63 βαθμούς (με τρεις νίκες προχώρησε μέχρι τους «32» της εφηβικής ηλικίας). Πήγε στις θέσεις 203 και 379 αντίστοιχα. Στην Under15 επίσης, ο Φάκαρος βρίσκεται στο νούμερο 343, ο Αλεξούδης στο 484 και ο Κιοσελόγλου στο 656.

Πάντα στην 45η έκδοση η Δέσποινα Άμπα, που συμμετείχε την περασμένη βδομάδα στο Youth Contender της Ουγγαρίας, δεν είχε βαθμολογικό όφελος ώστε να εμφανιστεί ξανά στους πίνακες αξιολόγησης. Παραμένει εκτός στις κατηγορίες έως 17 κι έως 19 ετών. Από τα κορίτσια βρίσκεται στους αντίστοιχους πίνακες η Αγγελική Ευμορφιάδη (341 και 450 αντίστοιχα), ενώ η Μαλαματένια Παπαδημητρίου είναι νούμερο 121 στην κατηγορία Under 19.

* Δεν συμπεριλήφθηκε στην τριάδα της Ενεμπόν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στο δεύτερο ματς για τη γαλλική επαγγελματική λίγκα. Η πρώην πρωταθλήτρια Γαλλίας νίκησε εντός έδρας με 3-2 την Καέν και αγωνίστηκε με τον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον, τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι και τον Δανό Άντερς Λιντ. Ο Ελευσίνιος άσος κάθισε στον πάγκο, αλλά έζησε όμορφη εμπειρία, καθώς επρόκειτο για τον πρώτο αγώνα της Ενεμπόν στο ολοκαίνουργιο και υπέροχο αθλητικό της κέντρο και συγκέντρωσε 700 φιλάθλους. Την Παρασκευή 11/11 συνεχίζει στο πρωτάθλημα η Ενεμπόν, που έχει αρχίσει με δύο οριακές νίκες.

* Αύριο Παρασκευή αρχίζει στην Τσεχία η Λιντς Φρόσμπεργκ τους αγώνες της στο Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών. Για το 4ο γκρουπ στο στάδιο 2 και με δηλωμένη στο ρόστερ τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου η αυστριακή ομάδα αντιμετωπίζει τη Μοράβσκι Κρουμλόφ. Με τον ίδιο αντίπαλο είναι ν’ αγωνιστεί την Κυριακή 13/11 στο Λιντς. Στο γκρουπ βρίσκεται και η γαλλική Σεν Κουεντέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο καιρός σήμερα 09/11/2022 [vid]

 

 

 

 

ΑΕΚ-ΟΦΗ 3-0

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics