Breaking News
09 Φεβρουαρίου 2023

Η ΑΕΚ... πάτησε τον Ολυμπιακό, εκμεταλλεύτηκε τα «ερυθρόλευκα» λάθη και με το 3-0 από τα 2 γκολ του Λιβάι Γκαρσία

(το 2ο με πέναλτι) και το αυτογκόλ του Σαμασέκου έκανε το μεγάλο βήμα προς τον τελικό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδος! Δυο δοκάρια ο Γκάρι Ροντρίγκες, ένα ο Μάνταλος.
ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Μίτσελ
Κιτρινόμαυρη υπεροχή και 2-0 με Λιβάι και αυτογκόλ Σαμασέκου η ΑΕΚ
Κιτρινόμαυρο πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, 3-0 και... καρφί για τελικό η ΑΕΚ
Η δύναμη της Φιλαδέλφειας μίλησε για δωδέκατο σερί ματς! Η ΑΕΚ μπαίνοντας αποφασισμένα από το πρώτο μέρος, θριάμβευσε με 3-0 του Ολυμπιακού στην OPAP Arena, παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό του Novibet Κυπέλλου Ελλάδας ενόψει της ρεβάνς στο Φάληρο. Το γκολ του Λιβάι Γκαρσία μόλις στο τρίτο λεπτό και το αυτογκόλ του Σαμασέκου στο 28' έβαλαν μπροστά την Ένωση πριν το μισάωρο, με τους ερυθρόλευκους να έχουν δοκάρι με τον Γκάρι Ροντρίγκες στο 14'. Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι κράτησαν το προβάδισμα των δύο τερμάτων και στις καθυστερήσεις με δεύτερο γκολ του Λιβάι από το σημείο του πέναλτι έγραψαν μέσα σε αποθέωση στην OPAP Arena το τελικό 3-0 και πάνε στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχοντας το πάνω χέρι για το εισιτήριο του τελικού.

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Μίτσελ
Ο Αλμέιδα αναμενόταν να παρατάξει την ΑΕΚ με αρκετές αλλαγές, κάτι που είχε φανεί και από την αποστολή που ανακοίνωσε χθες αφήνοντας Ρότα, Μουκουντί και Γιόνσον εκτός. Ο Αργεντινός τεχνικός πράγματι προχώρησε σε εννιά αλλαγές συνολικά σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι της Ένωσης με τον Άρη, διατηρώντας μόνο τους Χατζισαφί και Λιβάι Γκαρσία στην ενδεκάδα και ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα τους Ελίασον και Γκατσίνοβιτς. Συγκεκριμένα ο Στάνκοβιτς είναι στην εστία, τετράδα στην άμυνα οι Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου και Σιντιμπέ, στον άξονα ο Γαλανόπουλος με τον Μάνταλο, αριστερά ο Γκατσίνοβιτς, δεξιά ο Ελίασον και ο Τσούμπερ πίσω από τον προωθημένο Λιβάι. Και ο Μίτσελ όμως από την πλευρά του Ολυμπιακού ανακοίνωσε ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές. Συγκεκριμένα, θέση στο αρχικό σχήμα είχαν τόσο ο Βρουσάι στο δεξί άκρο της άμυνας όσο και ο Γκάρι Ροντρίγκες στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Αναλυτικά, ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Παπασταθόπουλος και Βρουσάι στην άμυνα ενώ η τριάδα στη μεσαία γραμμή αποτελούταν από τους Εμβιλά, Χουάνγκ και Σαμασέκου. Στα άκρα ήταν οι Γκάρι Ροντρίγκες και Μπιέλ ενώ στην κορυφή ο Ελ Αραμπί.

Κιτρινόμαυρη υπεροχή και 2-0 με Λιβάι και αυτογκόλ Σαμασέκου η ΑΕΚ
Το ντέρμπι ξεκίνησε με τον ιδανικότερο τρόπο για την ΑΕΚ καθώς μόλις στο 3' η OPAP Arena σηκώθηκε στο πόδι με τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει το 1-0. Έπειτα από λάθος του Βρουσάι, ο Τσούμπερ το εκμεταλλεύτηκε πάσαρε στον Λιβάι και ο τελευταίος πλάσαρε τον Τζολάκη βάζοντας τους κιτρινόμαυρους μπροστά στο σκορ.

Η ΑΕΚ πήρε ψυχολογία με το... καλησπέρα, o Ολυμπιακός, όμως, αντέδρασε και στο 14' άγγιξε την ισοφάριση όταν από βαθιά μπαλιά του Ελ Αραμπί ο Γκάρι Ροντρίγκες έφυγε στην αντεπίθεση, συνέκλινε προς τα μέσα, αλλά το δυνατό του σουτ τράνταξε το οριζόντιο του Στάνκοβιτς, ενώ στο ριμπάουντ ο Βρουσάι σούταρε άουτ. Οι ερυθρόλευκοι είχαν ανεβάσει τις γραμμές τους πιέζοντας ψηλά την άμυνα της Ένωσης, όμως οι κιτρινόμαυροι δεν απειλούνταν ουσιαστικά και μάλιστα πριν το μισάωρο βρήκαν και δεύτερο γκολ.

Ο Τσούμπερ... χόρεψε μέσα στην άμυνα του Ολυμπιακού, δεν κατάφερε να νικήσει τον Τζολάκη, ο Μάνταλος πήγε να πλασάρει και ο Σαμασέκου στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0 στο 28'. Η ΑΕΚ είχε πάρει φόρα και στο 38' αν ο Λιβάι Γκαρσία είχε βρει την μπάλα με προβολή από τη μπαλιά του Χατζισαφί είναι πιθανό να είχε να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ πριν το ημίχρονο, τη στιγμή που ο Μίτσελ προχωρούσε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Μπιέλ που αντιμετώπιζε πρόβλημα να αφήνει τη θέση του για τον Μπουτούτσι.

Κιτρινόμαυρο πάρτι στη Νέα Φιλαδέλφεια, 3-0 και... καρφί για τελικό η ΑΕΚ
Ο Μίτσελ ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με δύο αλλαγές βγάζοντας Βρουσάι και Σαμασέκου και ρίχνοντας στο ματς Ροντινέι και Φορτούνη. Η πρώτη μεγάλη στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ανήκε στον Ολυμπιακό, όταν στο 56' ο Γκάρι Ροντρίγκες μετά από ανεπιτυχή απομάκρυνση του Λιβάι είδε το δυνατό του σουτ να το βγάζει ο Στάνκοβιτς με εντυπωσιακή επέμβαση, με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν. Η ΑΕΚ ωστόσο αντέδρασε γρήγορα και στο 61' πλησίασε το τρίτο γκολ, αλλά το σουτ του Μάνταλου με τη μία μετά από στρώσιμο του Τσούμπερ, κόντραρε ελαφρώς και βρήκε το κάθετο του Τζολάκη.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας και ο Αλμέιδα έκανε τις δικές του κινήσεις από τον πάγκο περνώντας τον Σιμάνσκι στη θέση του Γαλανόπουλου και τον Αραούχο αντί του Τσούμπερ, ενώ αμέσως και ο Μίτσελ προχώρησε σε άλλες δύο αλλαγές με Μπακαμπού και Βαλμπουενά αντί Ελ Αραμπί και Χουάνγκ. Το ματς κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες στιγμές, με τον Αλμέιδα να βλέπει τον Τζαβέλλα να αποχωρεί τραυματίας, βάζοντας τον Βίντα. Και στη στατική φάση που ακολούθησε στο 74' οι ερυθρόλευκοι πήγαν να μειώσουν, αλλά ο Στάνκοβιτς έβγαλε το πλασέ του Μπακαμπού, με τον Εμβιλά να σκοράρει από κοντά στο ριμπάουντ, αλλά από θέση οφσάιντ με αποτέλεσμα το 2-0 να παραμείνει.

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αλμέιδα έριξε στο παιχνίδι τόσο τον Άμραμπατ όσο και τον Πινέδα αντί των Ελίασον και Μάνταλου φρεσκάροντας την ομάδα του. Η ένταση ανάμεσα στους πάγκους στις καθυστερήσεις άναψε τα αίματα έπειτα από την είσοδο του Βαλμπουενά χωρίς εντολή κι ενώ ο Πινέδα είχε κοπεί αντικανονικά από τον Ντόι στην ίδια φάση. Εκεί χάθηκαν αρκετά λεπτά φτάνοντας στο δέκατο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ντόι ανέτρεψε τον Γκατσίνοβιτς και ο Νταμπάνοβιτς δεν έδωσε την παράβαση, αλλάζοντας την απόφαση έπειτα στο VAR. Ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι γράφοντας μέσα σε αποθέωση το 3-0!

MVP: Ο Τσούμπερ. Τρομερό ματς από τον Ελβετό με ασίστ στο γκολ του Λιβάι, ενώ από δική του φανταστική ενέργεια ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα με το αυτογκόλ του Σαμασέκου.

Στο ύψος τους: Ο Λιβάι Γκαρσία σκόραρε δύο φορές και ταλαιπώρησε τον Παπασταθόπουλο, ενώ ο Σιντιμπέ ήταν φανταστικός στο δεξί άκρο της άμυνας.

Αδύναμος κρίκος: Ο Βρουσάι ήταν πληγή για τον Ολυμπιακό στο δεξί άκρο της άμυνας του και αντικαταστάθηκε από τον Μίτσελ στο ημίχρονο με τον Ροντινέι.

Η γκάφα: Αναμφισβήτητα την έκανε ο Σαμασέκου στο αυτογκόλ για το 2-0 της ΑΕΚ.

Το στραγάλι: Η ΑΕΚ διαμαρτυρήθηκε στο 50' στον Μαυροβούνιο Νταμπάνοβιτς για πέναλτι στον Λιβάι Γκαρσία, μετά από πτώση του έπειτα από μαρκάρισμα των Παπασταθόπουλου και Ρέαμπτσιουκ. Ο Νταμπάνοβιτς ωστόσο δεν έδειξε κάτι, ενώ δεν κλήθηκε στο VAR. Σωστά έδωσε το πέναλτι του Ντόι στον Γκατσίνοβιτς, όμως έπρεπε να είχε δει την παράβαση πριν κληθεί στο VAR.

Το ταμείο του Gazzetta: Απίθανη ΑΕΚ επικράτησε σε κάθε σημείο του γηπέδου και με το 3-0 παίρνει πλέον τεράστιο προβάδισμα απέναντι στον Ολυμπιακό για την πρόκριση στον τελικό. Παρά τις αλλαγές στην ενδεκάδα η Ένωση ταγμένη στο πλάνο του Αλμέιδα κυριάρχησε του ευάλωτου ανασταλτικά Ολυμπιακού και στο τέλος βρήκε και το τρίτο τέρμα που ολοκλήρωσε τη μεγάλη νίκη της μέσα σε αποθέωση στη Νέα Φιλαδέλφεια. Εκεί όπου η ΑΕΚ μετράει το 12/12!

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας (73' Βίντα), Μήτογλου, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος (64' Σιμάνσκι), Μάνταλος (83' Πινέδα), Γκατσίνοβιτς, Ελίασον (83' Άμραμπατ), Τσούμπερ (64' Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης, Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Βρουσάι (46' Ροντινέι), Εμβιλά, Χουάνγκ (66' Βαλμπουενά), Σαμασέκου (46' Φορτούνης), Γκάρι Ροντρίγκες, Μπιέλ (39' Μπουτούτσι), Ελ Αραμπί (66' Μπακαμπού)
gazzetta.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Την πρώτη θέση στο στο πανελλήνιο κύπελλο XCC κατέλαβε η Αθηνά Τσισμενάκη

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics