Breaking News
25 Οκτωβρίου 2023

Μπότσια: Σάρωσε η ελληνική Dream Team στο World Challenger του Ηρακλείου!


Τρία χρυσά μετάλλια, ένα αργυρό και ένα χάλκινο είναι ο απολογισμός της ελληνικής Dream Team του μπότσια που κυριολεκτικά σάρωσε στο World Boccia Challenger του Ηρακλείου επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την παγκόσμια κλάση των ελλήνων αθλητών και αθλητριών και δικαιώνοντας την επιμονή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και του προέδρου Γιώργου Καπελλάκη, για την ανάληψη αυτής της σημαντικής διοργάνωσης. Ο συνήθης… ύποπτος Γρηγόρης Πολυχρονίδης, σάρωσε στην κατηγορία BC3 κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο αήττητος. Στον τελικό επικράτησε με σκορ 5-2 επί του Σλοβάκου Μπόρις Κλόχνα και πρόσθεσε ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στην μεγάλη του συλλογή.
Στον τελικό BC1 των ανδρών όπου υπήρξε ελληνικός «εμφύλιος» με την Ελλάδα να έχει σιγουρέψει και τα δύο μετάλλια σαν χώρα, νικητής αναδείχθηκε ο Δημήτρης Κυριακίδης που αντιμετώπισε τον Παναγιώτη Σουλάνη και έπειτα από μία δυνατή μάχη επικράτησε με 5-4. Ο ελληνικός τελικός ήταν και ο πιο αμφίρροπος και το μεγαλύτερο όφελος από αυτόν τον τελικό το εισπράττει το ελληνικό μπότσια.
Το τρίτο ελληνικό χρυσό μετάλλιο, ήρθε από τη Χρυσή Μόρφη Μέτζου στην κατηγορία BC4 των γυναικών. Και αυτή, δεν έχασε κανέναν αγώνα μέχρι τον τελικό όπου αντιμετώπισε την Αλεξάντρα Σάμπο από την Ουγγαρία και επικράτησε με 4-2.
Η συλλογή μεταλλίων των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών συνεχίστηκε από την Άννα Ντέντα. Στην μάχη για το χάλκινο μετάλλιο στον μικρό τελικό της κατηγορίας BC3 των γυναικών, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Γαλλίδα, Ματίλντ Τρουντέ, και με σκορ 5-3 εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα ολοκληρώνοντας έτσι μια εκπληκτική μέρα για το ελληνικό μπότσια.
Μετάλλιο για τη χώρα μας διεκδίκησε και ο Νίκος Ντουμανόπουλος στο μικρό τελικό BC4 των ανδρών όμως ο βαθμός δυσκολίλας ήταν πολύ υψηλός. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε να αντιμετωπίσει τον Ελισέου Ντος Σάντος και ο εξαιρετικός Βραζιλιάνος αναδείχθηκε νικητής με 6-1.
ekriti.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφερουν και τα παρακάτω θέματα

ΟΦΗ-Ο Νίκος Μαρινάκης δεν προπονήθηκε λόγο ίωσης

 

 

 

 

 

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics