Breaking News
27 Οκτωβρίου 2023

O Ολυμπιακός με μποστάρη τον Φορτούνη πήρε σπουδαία νίκη επί της Γουέστ Χαμ στο «Καραϊσκάκης» (2-1) και μπήκε για τα καλά στο κόλπο της πρόκρισης.


Σε μια σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά στο Καραϊσκάκη, ο Ολυμπιακός κατέθεσε όλη την ποιότητα και την ψυχή του και πήρε την πρώτη του νίκη για τη σεζόν στο Europa League! Στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του Α' ομίλου, οι «ερυθρόλευκοι», με γκολ του Φορτούνη (33') και αυτογκόλ του Ογκμπόνα (45+1') νίκησαν 2-1 την κάτοχο του Conference League και 9η της φετινής Premier League, Γουέστ Χαμ, φτάνοντας έτσι σε ένα «τρίποντο» που τους δίνει το δικαίωμα να ξαναμπούν στο κυνήγι της πρόκρισης αλλά παράλληλα τους δίνει και το πλεονέκτημα έστω για την 3η θέση.

Η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ πήρε άριστα σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού, με αυτοσυγκέντρωση και τακτική προσήλωση, με τεράστια ενέργεια, υψηλό ρυθμό ακόμη και για ματς κόντρα σε αγγλική ομάδα, με πάθος από όλους τους «ερυθρόλευκους», στοιχεία τα οποία αξιοποίησε για να παίξει πολύ καλό ποδόσφαιρο, να κυριαρχήσει πλήρως και να φτάσει σε δύο γκολ -αυτό του Φορτούνη παγκόσμιας κλάσης- αναγκάζοντας μια πολύ καλή ομάδα του αγγλικού πρωταθλήματος σε απολύτως παθητικό ρόλο για 85 λεπτά. Στο φινάλε τα «σφυριά» μείωσαν με τον Πακετά (87') και άγχωσαν του Πειραιώτες, όμως δεν κατάφεραν κάτι περισσότερο, με τους γηπεδούχους να κρατάνε το υπέρ τους σκορ και το σπουδαίο αποτέλεσμα.

Ερυθρόλευκο... τσουνάμι

Όσον αφορά στην εικόνα και την εξέλιξη του αγώνα, από τα πρώτα λεπτά του φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός ήταν διατεθειμένος να παίξει τα... ρέστα του για το γκρουπ. Γρήγορα η ομάδα του Μαρτίνεθ έγινε το «αφεντικό» της αναμέτρησης, με πολύ καλή πίεση, άψογη σχεδόν σε όλο το 90λεπτο κυκλοφορία μπάλας, με καλά μαρκαρίσματα και αλληλοκαλύψεις και κυρίως χωρίς να παραχωρεί το παραμικρό λάθος στον αντίπαλο, με εξαίρεση ίσως μονάχα τη φάση που οι Άγγλοι μείωσαν στο φινάλε. Οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να επιτίθενται με πολύ καλές προϋποθέσεις από νωρίς και είχαν την πρώτη τελική στο 2' με κεφαλιά του Ρέτσου άουτ. Στο 9' ήρθε η πρώτη τους καλή ευκαιρία όταν μετά από αντεπίθεση και μπαλιά του Φορτούνη για τον Ποντένσε, ο Πορτογάλος είδε τον Αλεξανδρόπουλο και αυτός με διαγώνιο σουτ «τέσταρε» για πρώτη φορά τον Αρεολά, ο οποίος όμως μπλόκαρε σταθερά. Μετά το δεκάλεπτο και για περίπου ένα τέταρτο ο Ολυμπιακός ήταν σταθερά σε θέση επίθεσης... γυροφέρνοντας και πατώντας την αντίπαλη περιοχή, όμως για λεπτομέρειες δεν βρήκε καλή τελική ή έστω τελική πάσα, σε 3-4 διαφορετικές περιπτώσεις.

Απίθανη γκολάρα του Φορτούνη!

Στο 33ο λεπτό ήρθε η στιγμή που ξεσήκωσε το Καραϊσκάκη και έβαλε το ματς στις ράγες για τον Ολυμπιακό. Μετά από υπέροχη κυκλοφορία της μπάλας, αυτή έφτασε στον Φορτούνη. Μετά από έξοχη ατομική προσπάθεια και ελιγμούς ανάμεσα σε 3-4 αντιπάλους, ο αρχηγός του Ολυμπιακού «έπιασε» ένα ξερό δεξί σουτ με τη μύτη του παπουτσιού που θύμισε κάτι από... Μπραζίλ, στέλνοντας τη μπάλα στην δεξιά γωνία του Αρεολά για το 1-0. Στα επόμενα λεπτά οι Πειραιώτες διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και στο φινάλε του πρώτου μέρους ευτύχησαν να βρουν και τι δεύτερο γκολ με αρκετή δόση τύχης, ρεφάροντας έτσι τις προηγούμενες φετινές άτυχες στιγμές τους. Μετά από σέντρα του Ροντινέι από τα δεξιά με το αριστερό, ο Ογκμπόνα βρήκε λίγο τη μπάλα και ξεγέλασε τον Αρεολά με τη μπάλα να καταλήγει στην εστία του για το 2-0 στο 45+1'.

Άστοχες ευκαιρίες για το τρίτο και... άγχος

Στο δεύτερο ημίχρονο ελάχιστα πράγματα άλλαξαν ως προς την εικόνα του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο και συνήθως τη μπάλα στα πόδια, με τη Γουέστ Χαμ να μην μπορεί να απειλήσει με οργανωμένο ποδόσφαιρο. Στο 48' ο Γουόρντ-Πράους είχε μια καλή εκτέλεση φάουλ λίγο άουτ, όπως άουτ πέρασε και το σουτ του Καμαρά στο 53'. Στο 55' ο Ολυμπιακός χάνει σπουδαία ευκαιρία για το 3-0 στην αντεπίθεση, όταν ο Ογκμπόνα έκοψε το πολύ κοντινό γύρισμα του Ποντένσε για τον Ελ Κααμπί. Επόμενη φάση αυτή του 71' για τους «ερυθρόλευκους», με το σουτ του Αλεξανδρόπουλου εκτός περιοχής να περνάει ελάχιστα έξω. Ο Έλληνας χαφ έχασε ακόμη μια κλασική ευκαιρία στο 79', ξανά στην κόντρα, όταν ο Φορτούνης τον τροφοδότησε, αυτός έκανε την ντρίμπλα και το σουτ με το αριστερό, αλλά ο Αρεολά έσωσε σε κόρνερ.

Το φινάλε είχε πάντως... άγχος, κατά παράδοση φέτος. Από το πουθενά η Γουεστ Χαμ μείωσε το σκορ στο 87' με ένα βολέ του Πακετά στην κίνηση, μετά από κακό διώξιμο του Κίνι. Στα 8 λεπτά των καθυστερήσεων οι Άγγλοι πίεσαν, όμως ο Ολυμπιακός έβγαλε εύκολα ή δύσκολα όλες τις άμυνες, ενώ είχε και μια ακόμη ευκαιρία στο 91' με το σουτ του Φορτούνη να περνάει εκατοστά άουτ. Το φινάλε βρήκε το Καραϊσκάκη να ζει μια ακόμη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά και τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη από αυτές που «φτιάχνουν» μια ολόκληρη σεζόν.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ / 4-3-3): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Πορόσο, Ρέτσος, Ροντινέι (74' Κίνι), Έσε, Καμαρά, Αλεξανδρόπουλος (85' Μασούρας), Φορτούνης (94' Γιόβετιτς), Ποντένσε (85' Σολμπάκεν), Ελ Κααμπί (94' Σκάρπα).
Γουέστ Χαμ (Ντέιβιντ Μόγιες / 4-3-3): Αρεολά, Έμερσον, Ογκμπόνα, Μαυροπάνος, Κέρερ, Φορνάλς (58' Αντόνιο), Σούτσεκ, Γουορντ-Πράους (72' Άλβαρες), Μπενραχμά (58' Μπόουεν), Κούντους, Ινγκς (58' Πακετά).
Διαιτητής: Αντρίς Τρεϊμάνις (Λιθουανία)
Βοηθοί: Χάραλντς Γκουντερμάνις (Λιθουανία), Αλεξέις Σπασένικοφς (Λιθουανία)
Τέταρτος: Αλεξάντρς Γκολούμπεφς (Λιθουανία)
VAR: Ντένις Χίγκλερ (Ολλανδία)
AVAR: Κρίσταπς Ράτνιεκς (Λιθουανία)

Λεφτά στην Τράπεζα: Κώστας Φορτούνης

Ένα γκολ παγκόσμιας κλάσης, 2-3 που έκοψαν στη μέση την αντίπαλη άμυνα, άψογο κουμάντο στη μεσαία γραμμή, πολύ τρέξιμο, πολύ πάθος, ένας... αρχηγός με τα όλα του. Είναι ο καλύτερος και πιο επιδραστικός παίκτης αυτής της ομάδας και το έδειξε σε μια ακόμη δύσκολη περίσταση.

Γίνε Πρόεδρος: Σαντιάγκο Έσε

Στην κυριολεξία, δεν έχει υστερήσει κανείς από όσους έπαιξαν, ακόμη και οι Σκάρπα – Γιόβετιτς που μπήκαν στις καθυστερήσεις, πίεσαν σωστά και έδωσαν ανάσες. Ο Αργεντινός χαφ ωστόσο ξεχωρίζει ίσως λίγο περισσότερο από όλους και κυρίως από τους Καμαρά και Αλεξανδρόπουλο που έχουν κάνει επίσης ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι στα χαφ. Ο νεαρός μέσος φαίνεται πως είναι η... κόλλα που κολλάει τα πάντα στον φετινό Ολυμπιακό και η παρουσία του δείχνει καταλυτική. Από κοντά σε απόδοση και οι Πορόσο, Ροντινέι.

Lockdown: Άντζελο Ογκμπόνα

Ο Ιταλός στόπερ χρεώνεται τη φάση του 2-0 η οποία έδωσε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να πάει με δύο γκολ στα αποδυτήρια, διώχνοντας το όποιο άγχος σε εκείνο το σημείο.

Τελετές «Το Κοράκι»

Ο Λιθουανός άφησε το παιχνίδι να παιχτεί, άφησε ίσως ατιμώρητα και κάποια υπερβολικά μαρκαρίσματα από τους Άγγλους, ενώ και δύο κόρνερ στο πρώτο ημίχρονο δόθηκαν άουτ. Συνολικά πάντως η διαιτησία δεν έχει παίξει ρόλο στο ματς.

Πόση αλήθεια αντέχεις;

Μια μεγάλη, μια χορταστική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό και μια νίκη που πέρα από το προφανές -το ότι τον ξαναβάζει στο κόλπο της πρόκρισης- του φτιάχνει ψυχολογία για καιρό, δείχνοντας ότι μπορεί να κυριαρχήσει απέναντι σε μια αγγλική ομάδα και κάτοχο ευρωπαϊκού τροπαίου, σπάζοντάς της μάλιστα το αήττητο 17 αγώνων στην Ευρώπη, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για το αγγλικό ποδόσφαιρο!

sdna.gr
Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 26 Οκτώβριου γιορτάζουν

 

 

 

 

Κλήρωση Tζόκερ-Πρότο 26/10/2023

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics