Breaking News
02 Φεβρουαρίου 2024

Δεν είχε καλό αποτέλεσμα η προσπάθεια των Ελληνίδων αθλητριών να σημειώσουν κάποια νίκη στα προκριματικά του World Table Tennis Feeder της Αγγλίας, που άρχισε σήμερα Πέμπτη 01/02 στο Μάντσεστερ.

Η Ελισάβετ Τέρπου, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα αποκλείστηκαν στον 1ο προκριματικό γύρο του απλού και δεν μπόρεσαν να εξασφαλίσουν μία πρώτη βαθμολογική συγκομιδή από αυτό το τουρνουά. Με δεδομένη τη δυσκολία και από το υψηλό αγωνιστικό επίπεδο και από το νοκ άουτ σύστημα διεξαγωγής είχαν όλες ελπίδες για νίκη (άλλη λιγότερες, άλλη περισσότερες), αλλά δεν ήρθε κάτι ουσιαστικό. Η ελληνική παρουσία στο Μάντσεστερ θα συνεχιστεί μόνο με τον Παναγιώτη Γκιώνη, ο οποίος αγωνίζεται από την Παρασκευή 02/02 στο κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών. Στους «32» κληρώθηκε με τον Ρουμάνο Οβίντιου Ιονέσκου. Στο μεταξύ, ανακοινώθηκε και επίσημα από την Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ότι το Προολυμπιακό τουρνουά απλού της Ευρώπης ανατέθηκε στο Σεράγεβο για τον προσεχή Μάιο.

Δύο ήταν οι προκριματικοί γύροι του απλού στο Feeder της Αγγλίας σε άνδρες και γυναίκες κι έδιναν συνολικά από 8 προκρίσεις. Τα ελληνικά χρώματα εμφανίστηκαν στα τραπέζια το μεσημέρι. Από τις τρεις πρωταθλήτριές μας η Τέρπου και η Τσεκούρα άρχισαν ως αουτσάιντερ, ενώ η Παπαδημητρίου είχε τις πιθανότητες με το μέρος της. Οι δύο πρώτες έγιναν ανταγωνιστικές ανεξάρτητα από το αν αποκλείστηκαν στα τρία σετ, ενώ η τρίτη απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να μπει στον καθοριστικό προκριματικό γύρο σε ματς όπου είχε προηγηθεί με χαρακτηριστική ευκολία.

Χρονικά αγωνίστηκαν αρχικά η Τέρπου (νούμερο 337 αυτή τη βδομάδα στην παγκόσμια κατάταξη) και η Τσεκούρα (Νο 397). Η Τέρπου απέδωσε καλά απέναντι στην Πολωνή Καταρζίνα Βέγκρζιν (Νο 134) και διεκδίκησε τη νίκη (φωτό από το ματς). Όλα τα σετ ήταν κλειστά, στο 3ο η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2021 κάλυψε χάντικαπ από το 1-6, ισοφάρισε σε 10-10 κι απέκτησε και σετ μπολ, αλλά δεν κατάφερε τη μείωση του σκορ (8-11, 9-11, 12-14). Μεταξύ άλλων διακρίσεων, η Βέγκρζιν είναι δευτεραθλήτρια Ευρώπης του διπλού γυναικών Κ21 το 2019.

Η Τσεκούρα τέθηκε αντιμέτωπη με την Ιταλίδα Ντεμπόρα Βιβαρέλι (Νο 139), γνωστή και στους Έλληνες φιλάθλους από την περσινή συνεργασία της με τον Ολυμπιακό. Επιχείρησε να την αιφνιδιάσει με το κομπίνα-λάστιχο στο backhand και την πίεσε σε όλα τα σετ. Αν έφτανε στην ισοφάριση στο 2ο σετ, όπου προηγήθηκε 7-5, η εξέλιξη θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Το σετ πήγε στο 9-9 και η Βιβαρέλι αξιοποίησε και τα δύο σερβίς της για να γραφτεί μετά το τελικό 3-0 σετ (6-11, 9-11, 8-11).

Λίγο αργότερα η Παπαδημητρίου (Νο 383) ήταν το φαβορί κόντρα στη 17χρονη Χάνα Σίλκοκ από το νησί Τζέρσεϊ (Νο 586) και αυτό έδειξε και στην αρχή του αγώνα αφήνοντας άποντη την αντίπαλό της στο 1ο σετ! Στη συνέχεια όμως, το ματς πήρε απρόσμενα κακή τροπή. Η αριστερόχειρας δέχτηκε την ισοφάριση και το χειρότερο είναι ότι έχασε στην παράταση το 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε 10-4! Μετά επηρεάστηκε και ψυχολογικά και μένοντας πίσω 1-5 έχασε και το 4ο σετ (11-0, 7-11, 16-18, 8-11).

Ο Γκιώνης αρχίζει αύριο τη δική του προσπάθεια με αντίπαλο τον Οβίντιου Ιονέσκου, δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2018. Στις 20:45 ώρα Ελλάδας θ' αρχίσει το ματς στο τραπέζι 4. Ο τοπ αμυντικός είναι στο πάνω μέρος του ταμπλό κι αν νικήσει πιθανότατα θα βρει μπροστά του τον Αυστριακό Ντάνιελ Χάμπεσον (περιμένει αντίπαλο από τα προκριματικά).

ΣΤΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ 15-19/05 ΤΟ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Ήρθε η επιβεβαίωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος για τον τόπο διεξαγωγής του Προολυμπιακού τουρνουά της Ευρώπης. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ETTU επέλεξε το Σεράγεβο για να φιλοξενήσει το τουρνουά πρόκρισης στο απλό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, στο Παρίσι. Οι αγώνες ορίστηκαν για το διάστημα 15 με 19 Μαΐου στην Sport Arena, Hotel Hills Complex. «Μετά από μια επιτυχημένη παρουσίαση την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κάτω των 21 ετών στα Σκόπια, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ETTU παραχώρησε τη διοργάνωση των ESOQ στην πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης.

"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέφουμε στο Σαράγεβο μετά την πολύ καλή εμπειρία από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 21 ετών του 2023, μια πολύ καλά οργανωμένη και βιώσιμη διοργάνωση, που κατάφερε να προσφέρει η ομοσπονδία Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Με αυτό κατά νου, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ETTU έλαβε επίσης υπόψη του τις ημερομηνίες που προτάθηκαν στην υποψηφιότητα, καθώς και το γεγονός ότι οι παίκτες από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες θα μπορούσαν να ταξιδέψουν χωρίς κανένα πρόβλημα στη χώρα, ακολουθώντας το Ολυμπιακό πνεύμα. Η ETTU εκτιμά την προσπάθεια όλων των ενώσεων μελών που υπέβαλαν προσφορές για αυτή τη μοναδική διοργάνωση και επιθυμεί να τους ευχαριστήσει για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν για να συμμορφωθούν με τους όρους μας", δήλωσε ο εκτελών χρέη προέδρου στην ETTU Πέδρο Μούρα», ανέφερε μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ο καιρός σήμερα 01/02/2024

 

 

 

 

Πρωτιές και καλούς χρόνους σημείωσαν οι αθλητές του τμήματος στίβου του ΟΦΗ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics