Breaking News
03 Φεβρουαρίου 2024

Στον 1ο γύρο του απλού ανδρών αποκλείστηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης στο αγγλικό World Table Tennis Feeder, που συνεχίζεται στο Μάντσεστερ.

Στους «32» έδωσε πολύ γερή αναμέτρηση με τον Ρουμάνο Οβίντιου Ιονέσκου, δευτεραθλητή Ευρώπης στο απλό ανδρών το 2018 και κάμφθηκε στο φινάλε με 3-2 σετ. Μετά από την Ιταλία και το Κατάρ, σε αυτό το τουρνουά δεν υλοποίησε τον στόχο του, που ήταν μία νέα καλή συγκομιδή βαθμών για το ολυμπιακό ranking list, αλλά βέβαια συνεχίζει πάντα με καλή προοπτική την προσπάθεια για πρόκριση στο Παρίσι 2024. Στο πλευρό του είχε και στην Αγγλία τον εθνικό ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή. Με αυτό το αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η ελληνική συμμετοχή στο δυνατό Feeder. Είχαν προηγηθεί στο ίδιο αγώνισμα οι αγώνες της Ελισάβετ Τέρπου, της Μαλαματένιας Παπαδημητρίου και της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα, οι οποίες αποκλείστηκαν στα προκριματικά.

Ο Γκιώνης ήταν απευθείας στο κυρίως ταμπλό με βάση τη θέση του στην παγκόσμια κατάταξη. Είναι στο νούμερο 104 και ο Ιονέσκου, που βρίσκεται μόλις μία θέση παρακάτω (Νο 105) είχε επίσης συμπεριληφθεί κατευθείαν στους «32» του Μάντσεστερ. Όπως θα περίμεναν οι περισσότεροι ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και είχε διακυμάνσεις και συχνές εναλλαγές συναισθημάτων.

Ο Γκιώνης, που προερχόταν κι από τον δύσκολο προημιτελικό της ομάδας του, της Μπογκόρια στο Europe Cup προχτές (31/01), ήθελε κυρίως να κρατά την μπάλα στο τραπέζι με την άμυνα και είτε να ξεγελά τον αντίπαλο με τα φάλτσα είτε να τον πιέζει με επιλεγμένες επιθέσεις.

Ο Ιονέσκου από την άλλη πλευρά έχει, έτσι κι αλλιώς χαρακτηριστικό τα δυνατά σπιν και την ίδια ώρα ήταν σταθερός κι έδειξε ικανότητες απέναντι στην άμυνα.

Τα τρία πρώτα σετ κρίθηκαν στο όριο με τον Γκιώνη να χάνει το 1ο σετ και μετά να παίρνει το προβάδισμα με 2-1. Ο Ιονέσκου αντέδρασε με επιθέσεις κυρίως στο backhand, αλλά και στο κέντρο και τελικά όλα κρίθηκαν στο 5ο σετ. Με χαμένο σερβίς του Γκιώνη έγινε το 6-4 για τον Ρουμάνο και μετά το 9-5. Ο πρωταθλητής μας μείωσε σε 9-8, αλλά στο ράλι έχασε κρίσιμη επίθεση κι αμέσως μετά τον αγώνα (9-11, 11-9, 11-9, 6-11, 8-11).

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Όλα τα ζώδια 03/02

 

 

 

 

Έχει κατατεθεί πρόταση να διεξάγονται μόνιμα στην Ελλάδα οι Ολυμπιακοί Αγώνες

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics