Breaking News
09 Φεβρουαρίου 2024

Η Μπογκόρια Γκρότζισκ του Παναγιώτη Γκιώνη ανέτρεψε απόψε 08/02 με εντυπωσιακό τρόπο την ήττα του πρώτου αγώνα στον πολωνικό «εμφύλιο» και προχώρησε και φέτος στα ημιτελικά του Europe Cup 2023-2024.

Στην έδρα της και μπροστά στο θερμό κοινό της η πρωταθλήτρια Πολωνίας επιβλήθηκε 3-0 της Γκβιάζντα Μπιντγκόζ και γύρισε ολότελα την κατάσταση μετά την ήττα στον πρώτο προημιτελικό με 3-2. Μπήκε για τρίτη διαδοχική χρονιά στην 4άδα του 2ου τη τάξει διασυλλογικού Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στην επιτραπέζια αντισφαίριση και φιλοδοξεί να φτάσει ακόμα ψηλότερα. Ο Γκιώνης συνέβαλε βεβαίως στην ευρεία νίκη και την πρόκριση και είχε και την ικανοποίηση μίας προσωπικής «ρεβάνς» επειδή στον εκτός έδρας αγώνα της περασμένης εβδομάδας είχε γνωρίσει δύο ήττες. Στον επόμενο γύρο και πάλι σε διπλή αναμέτρηση η ομάδα του Γκρότζισκ θα βρει μπροστά της το 1ο φαβορί, την Ποντουάζ Σερζί από τη Γαλλία.

Από μία αλλαγή είχαν στη σύνθεσή τους οι δύο ομάδες σε σχέση με τον πρώτο αγώνα ,την Τετάρτη 31/01. Η Μπογκόρια είχε 3ο παίκτη τον Ιάπωνα Τζιν Τακούγια αντί του (κουρασμένου από τα αλλεπάλληλα παιχνίδια τον τελευταίο καιρό) Πολωνού Μίλος Ρετζίμσκι, ενώ η Μπιντγκόζ έβαλε στην τριάδα τον Ιταλό Λεονάρντο Μούτι στη θέση του Πολωνού Αρτούρ Γκρέλα.

Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε ξανά στη θέση 2 της Μπογκόρια. Είχε και έξτρα προσωπικό κίνητρο για να βοηθήσει την ομάδα του και με το στήσιμο των ομάδων «έπεσε» πάνω στον Μολδαβό Ούρσου, ο οποίος στον πρώτο προημιτελικό τον είχε νικήσει με 3-0 σετ. Ο αριστερόχειρας αθλητής έδειξε και σήμερα ότι αποδίδει πολύ καλά με την άμυνα, όμως τώρα ο Έλληνας άσος ήταν σε καλύτερη μέρα. Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ, βρήκε εντυπωσιακό ρυθμό, εκμηδένισε τα λάθη και πανηγύρισε έντονα τη νίκη στα πέντε σετ.

Οριακά κρίθηκε και το επόμενο παιχνίδι, οι γηπεδούχοι επικράτησαν ξανά με τον Τακούγια κι έτσι εξασφάλισαν την πρόκριση χωρίς να μπουν, ενδεχομένως, στην περιπέτεια του «χρυσού» ματς.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Μπιντγκόζ 3-0:

Μάρεκ Μπαντόφσκι-Τάκου Τακακίβα 3-0 (11-8, 9-11, 11-6, 11-5)

Παναγιώτης Γκιώνης-Βλάντισλαβ Ούρσου 3-2 (9-11, 11-7, 9-11, 11-4, 6-0)

Τζιν Τακούγια-Λεονάρντο Μούτι 3-2 (9-11, 12-10, 8-11, 11-4, 6-1)

Η επόμενη αντίπαλος, η Ποντουάζ Σερζί, προέρχεται κι αυτή, όπως η Μπογκόρια, από το Τσάμπιονς Λιγκ. Το είχε κατακτήσει μάλιστα, το 2014 και το 2016. Φέτος είχε πάρει τη 2η θέση στο Α γκρουπ κι έτσι μετακινήθηκε στο Europe Cup.

Στην 8άδα απέκλεισε με δύο νίκες την Όρλις από την Πολωνία. Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών της διοργάνωσης αποτελούν η πολωνική Ντζιάλντοβο και η SPG Βελς από την Αυστρία.

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 Ο καιρός σήμερα 08/02/2024

 

 

 

 

Η Εθνική ομάδα Υδατοσφαίρισης των Γυναικών ξέσπασε με 22-9 επί της Κίνας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics