Breaking News
19 Ιουνίου 2016

Οι "τρικολόρ" είχαν τρία (!) δοκάρια, αλλά γκολ δεν έβαλαν απέναντι στην Ελβετία, η οποία πήρε την ισοπαλία (0-0) και προκρίθηκε ως δεύτερη πίσω από τους διοργανωτές..


Πογκμπά εναντίον δοκαριών
Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ανήκε στην Ελβετία με τον Τζουρού να μην προλαβαίνει να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα από κοντά στο 8ο λεπτό, ωστόσο ο παίκτης που πρωταγωνίστησε στα επόμενα λεπτά ήταν ο Πολ Πογκμπά. Ο Γάλλος μέσος έφτασε πολύ κοντά στο γκολ σε τρεις περιπτώσεις. Πρώτα στο 11' με τον Ζόμερ να αποκρούει και στη συνέχεια τη μπάλα να προσγειώνεται στο δοκάρι. Έπειτα, στο 13' όταν ο γκολκίπερ της Ελβετίας έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του από κοντά και εν συνεχεία στο 17', όταν ένα τρομερό σουτ που εξαπέλυσε σταμα΄τησε στο οριζόντιο δοκάρι!
Παρ' όλα, τόσο ο Πογκμπά όσο και όλη η ομάδα του Ντεσάν "σίγησαν" σε όλο το υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου. Με τους Γάλλους να αδυνατούν να φτιάξουν κλασσικές ευκαιρίες και τους Ελβετούς να μην είναι διατεθειμένοι να πάρουν ρίσκα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά. Ως αποτέλεσμα, η μοναδικ... υποψία ευκαιρίας που παρακολουθήσαμε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου ήταν ένα σουτ του Εμπολό μέσα από την περιοχή στο 28', το οποίο θα μπορούσε να προβλήματίσει τον Γιορίς αν δεν χτυπούσε στο σώμα του Κοσιελνί για να καταλήξει κόρνερ.
Παρόμοιο σκηνικό στο δεύτερο μέρος
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με τους Ελβετούς να έχουν τη μπάλα στα πόδια του σαφώς περισσότερο σε σχέση με το πρώτο. Ωστόσο, περισσότερο φρόντιζαν να "παγώσουν" το ρυθμό για να διασφαλίσουν την ισοπαλία παρά να επιτεθούν με στόχο το γκολ, με αποτέλεσμα να μη δημιουργήσουν κάποια επικίνδυνη φάση στα πρώτα λεπτά. Από την πλευρά της, η Γαλλία προσπαθούσε με σποραδικές ενέργειες των επιθετικών της να γίνει απειλητική και το κατάφερε στο 57'. Γκριεζμάν και Ζινιάκ έπαιξαν το "ένα-δύο" με τον πρώτο να μπαίνει στην περιοχή, να σουτάρει με το δεξί και τον Ζόμερ να απομακρύνει σε κόρνερ.
Ούτε η είσοδος του Παγιέ στο 62' στάθηκε ικανή να αλλάξει τον ρυθμό και να δώσει στη Γαλλία αυτό που της έλεπε στον μεσοεπιθετικό κομμάτι. Οι Ελβετοί κυκλοφορούσαν με ευκολία την μπάλα και με αυτό τον τρόπο κρατούσαν πολύ χαμηλά το τέμπο του αγώνα.
Τρίτο δοκάρι
Εκεί που τα πράγματα κυλούσαν ήρεμα στο ματς, ο Παγιέ λίγο έλειψε να αλλάξει και πάλι τις ισορροπίες για τη Γαλλία. Έπιτα από τρομερή κούρσα και σέντρα του Σισοκό από τα δεξιά, ο μεσοεπιθετικός της Γουέστ Χαμ έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ με τη μπάλα να κταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι, το τρίτο των Γάλλων στο παιχνίδι!
Αυτή ήταν και η τελευταία φάση στο ματς. Οι δυο ομάδες πήραν αυτό που ήθελαν και προκρίθηκαν αμφότερες στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.
ΕΛΒΕΤΙΑ: Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ, Σερ, Τζουρού, Ρικάρντο Ροντρίγκεθ, Γκρανίτ Τζάκα, Μπεχράμι, Τζεμαϊλί, Σατσίρι (79' Ζέλσον Φερνάντες), Μεχμέντι (86' Λανγκ), Εμπολό (74' Σεφέροβιτς).
ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καμπάιγ, Μουσά Σισοκό, Πογκμπά, Κομάν (63' Παγέτ), Γκριεζμάν (77' Ματουιντί), Ζινιάκ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics