Breaking News
28 Αυγούστου 2017

Ένα μωσαϊκό πάτωμα 1.500 χρόνων με ελληνική επιγραφή ανακαλύφθηκε εντελώς τυχαία, κατά τη διάρκεια εργασιών, κοντά στην Πύλη της Δαμασκού στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Οι αρχαιολόγοι περιγράφουν το νέο εύρημα ως μία πραγματικά μοναδική ανακάλυψη αρχαίου έργου και ως ένα ιστορικό ντοκουμέντο.Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια εγκατάστασης τηλεπικοινωνιακού δικτύου στην Παλαιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.Οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι πρόκειται για το πάτωμα αρχαίου πολυτελούς χόστελ, πιθανόν για προσκυνητές, το οποίο λειτουργούσε 1.500 χρόνια πριν. Μετά τη μελέτη της επιγραφής, οι ερευνητές κατέληξαν ότι το μωσαϊκό χρονολογείται από το 550 ή 551 μ.Χ., δηλαδή επί Ιουστινιανού.Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel, η επιγραφή, σε ελεύθερη μετάφραση, αναφέρει τα εξής: «Στην εποχή του πιο ευσεβούς αυτοκράτορα Φλάβιου Ιουστινιανού, σε αυτό το κτίριο μεγάλωσε ο πιο ευσεβής ιερέας και ηγούμενος, Κωνσταντίνος».Ο διευθυντής της ανασκαφής από την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ, David Gellman, χαρακτήρισε «θαύμα» το γεγονός ότι η επιγραφή βρέθηκε σε τόσο καλή κατάσταση, δεδομένων των καταστροφών στην περιοχή από τις εργασίες υποδομών εδάφους τις τελευταίες δεκαετίες.
tornosnews.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics