Breaking News
02 Σεπτεμβρίου 2017

Νέες προοπτικές διανοίγονται για τον ελληνικό τουρισμό στην ρωσική αγορά από το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 19 Σεπτεμβρίου 2017, η Ελληνίδα υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, μεταβαίνει στην Μόσχα προκειμένου να υπογράψει με τον ΕΟΤ Μόσχας και την ρωσική κυβέρνηση ένα Ελληνο – Ρωσικό Σύμφωνο Τουρισμού για το έτος 2018.

Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο προϊστάμενος του ΕΟΤ Μόσχας κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου: «Η κα Κουντουρά θα μεταβεί στην Μόσχα στο πλαίσιο της Τουριστικής Έκθεσης Leisure και θα υπογράψει με τον ΕΟΤ Μόσχας και την ρωσική κυβέρνηση ένα Ελληνο – Ρωσικό Σύμφωνο Τουρισμού για το έτος 2018. Αυτό σημαίνει ότι διανοίγονται νέες προοπτικές για την Ελλάδα από την ρωσική αγορά καθώς θα λάβουν χώρα μια σειρά από δράσεις, με φόρουμ, εκδηλώσεις κ.λπ. που θα πραγματοποιηθούν και από τις δύο χώρες από 1η Οκτωβρίου 2017 έως και 31 Δεκεμβρίου 2018. Μέσα από αυτό το Ελληνο – Ρωσικό Σύμφωνο, υπάρχουν προοπτικές να προωθηθούν οι εμπορικές και τουριστικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες αλλά και οι επενδυτικές, καθώς υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα».
Στις δράσεις περιλαμβάνεται και η γαστρονομία (την οποία θέλει να προωθήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς κατέχει και τον τίτλο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019) αλλά και πολλές άλλες δράσεις, όπως Press Trips, Fam Trips και εκδηλώσεις ανά μήνα.
«Το 2018 θα είναι το έτος Ελλάδας – Ρωσίας στον τουρισμό και αυτό ανοίγει νέες προοπτικές σε πολλά επίπεδα», υπογράμμισε ο κ. Ευσταθίου.

Η φετινή σεζόν και η μικρή πτώση στην Ρόδο

Όσον αφορά την μικρή μείωση που παρουσίασε η τουριστική κίνηση από την ρωσική αγορά προς την Ρόδο κατά την διάρκεια της φετινής τουριστικής περιόδου, οι λόγοι είναι πολύ συγκεκριμένοι και η πτώση θεωρείται «εικονική».
Όπως εξήγησε και η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κα Μαριέττα Παπαβασιλείου, ενώ υπήρχε αύξηση σε επίπεδο αεροπορικών θέσεων και δρομολογίων οι τουρ οπερέιτορς δεν έβρισκαν διαθέσιμες κλίνες, λόγω της αυξημένης ζήτησης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειώσουν τα αεροπορικά δρομολόγια και να σημειωθεί πτώση.
«Οι τουρ οπερέιτορς οι οποίοι είχαν κλείσει συμφωνίες με ξενοδοχεία και είχαν διασφαλίσει τα δωμάτιά τους, όπως το ‘Biblio Globus’ παρουσίασαν αύξηση γύρω στα 12-14%.
Και γι αυτό την ‘πάτησαν’ φέτος. Δεν είχαν κλείσει δωμάτια με συμφωνίες (commitment) και αναγκάστηκαν να ακυρώσουν και τα αεροπλάνα. Αυτός ήταν ο κύριος λόγος, καθώς η ζήτηση δεν ήταν μειωμένη από την ρωσική αγορά», όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης, η οποία είπε ακόμη ότι άλλες αγορές έπαθαν κάτι ανάλογο αλλά εάν η Ρόδος είχε κι άλλες κλίνες, θα γέμιζαν, ενώ το αεροδρόμιο του νησιού έχει πολύ περιορισμένη δυναμικότητα.

Αύξηση στους άλλους ελληνικούς προορισμούς

Ωστόσο, η Κρήτη, η Χαλκιδική και άλλοι ελληνικοί προορισμοί παρουσίασαν αύξηση φέτος ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τους πραγματικούς αριθμούς, η ρωσική αγορά σημείωσε φέτος (συνολικά) αύξηση της τάξης του 15% στην χώρα μας.
«Η μεγάλη ζήτηση προκάλεσε και αύξηση στις τιμές κυρίως σε περιοχές όπως η Ρόδος», δήλωσε στην «δημοκρατική» τουριστικός παράγοντας, ο οποίος εκτίμησε ότι επειδή το 2018 αναμένεται να ανοίξουν και νέες ξενοδοχειακές μονάδες, η προοπτική της ρωσικής αγοράς προδιαγράφεται πολύ θετική.
Την ίδια ώρα, η Ελλάδα βρίσκεται και φέτος στην 3η θέση των προτιμήσεων από τους Ρώσους τουρίστες με 1η την Ρωσία και 2η την Τουρκία.
Αυτό συμβαίνει διότι η ρωσική κυβέρνηση, αφενός ενισχύει τα τελευταία δύο χρόνια με πολλά δισεκατομμύρια ρούβλια την ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού για να τον στηρίξει, και αφετέρου, ισχύει η απαγόρευση εξόδου από την χώρα για τους δημόσιους υπάλληλους, τους αξιωματούχους, τους δικαστικούς και όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας.
Όσοι Ρώσοι λοιπόν, έμειναν στην χώρα τους για διακοπές, προτίμησαν την Κριμαία και το Σότσι, ενώ οι υπόλοιποι στράφηκαν στην Τουρκία που φέτος κατέγραψε ρεκόρ αγγίζοντας τα 3εκ. τουρίστες, αφού πρόσφερε πολύ ελκυστικά πακέτα, με χαμηλές τιμές στην διαμονή και στα αεροπορικά εισιτήρια.
Όσον αφορά την έκδοση βίζας, η Ελλάδα φέτος δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα από την Ρωσία αφού η εξυπηρέτηση πλέον είναι πολύ καλή προς τους Ρώσους που θέλουν να επισκεφτούν την χώρα μας, ενώ η Τουρκία παραμένει ανταγωνιστική καθώς έχει καταργήσει την βίζα –ως χώρα εκτός Σένγκεν.

Πηγή:dimokratiki.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics