Breaking News
09 Νοεμβρίου 2017

Με τους καλύτερους οιωνούς για την Κρήτη άρχισε η Διεθνής Τουριστική Έκθεση World Travel Market του Λονδίνου, όπου βρίσκεται η πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρηματιών του νησιού.

 

O κ. Νίκος ΧαλκιαδάκηςΤα πρώτα στοιχεία δείχνουν διπλασιασμό των προκρατήσεων σε πολλά ξενοδοχεία από τις μεγαλύτερες αγορές, τη γερμανική και τη βρετανική, ενώ το ελληνικό περίπτερο έχει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα σε σχέση με τα περίπτερα ανταγωνιστικών χωρών.

“Αυτό που διαπιστώνουμε στην έκθεση είναι ότι πάμε πάρα πολύ καλά συγκριτικά με το 2016”, σημείωσε ο ξενοδόχος Νίκος Χαλκιαδάκης, επισημαίνοντας ότι αν και είναι ακόμη νωρίς, τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των κρατήσεων πάνω από 10%.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η αύξηση αφορά σχεδόν όλες τις αγορές.

Στην έκθεση του Λονδίνου βρίσκεται και ο εμπορικός διευθυντής της Aldemar Βασίλης Φραγκουλάκης.

H Κρήτη στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου
Στο μέσον ο κ. Δημήτρης Χαριτίδης της ΤΕΖ Tour Ελλάδας και οι κ.κ. Δέσποινα Σφακιανάκη, Μάντυ Καλλιοντζή και Βασίλης Φραγκουλάκης της Aldemar
Όπως ανέφερε, οι κρατήσεις από την Βρετανία σε όλα τα ξενοδοχεία είναι αυξημένες σημαντικά και σε πολλά από αυτά είναι διπλάσια από πέρυσι. Επίσης όσον αφορά τη γερμανική αγορά, παρά το γεγονός ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη, οι προκρατήσεις σε αρκετές περιπτώσεις είναι ώς και τριπλάσιες σε σχέση με πέρυσι. “Γενικά, το περίπτερο της Ελλάδας έχει μεγάλη κίνηση, τη μεγαλύτερη συγκριτικά με τον ανταγωνισμό” σχολίασε.

H Κρήτη στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου
Aπό αριστερά διακρίνονται ο κ. Αλέξανδρος Σαλούστρος της Cyberlogic και ο κ. Νίκος Μαριόλης της Avra Tours
“Το ενδιαφέρον για την Κρήτη είναι εντυπωσιακό”, μας είπε ο Αλέξανδρος Σαλούστρος της Cyberlogic, ο οποίος έχει δικό του σταντ στην έκθεση, ενώ ο Νίκος Μαριόλης της Avra tours είπε στην “Π” ότι το ενδιαφέρον για προκρατήσεις στην Κρήτη είναι σαφώς αυξημένο.

Ο γενικός διευθυντής της ΤΕΖ Tour Ελλάδας Μανόλης Απλαδενάκης Ενθαρρυντικά, αν και πρώιμα, είναι τα μηνύματα και από τη ρωσική αγορά.

Ο γενικός διευθυντής της ΤΕΖ Tour Ελλάδας Μανόλης Απλαδενάκης μάς είπε: “Είναι νωρίς ακόμη, αλλά οι προκρατήσεις ήδη πάνε καλά.

Προφανώς υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά το ποσοστό είναι αισθητά αυξημένο σε σχέση με πέρυσι”. Υπενθυμίζεται ότι φέτος επισκέφθηκαν την Κρήτη 312.000 Ρώσοι τουρίστες.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, η Ελλάδα δίνει φέτος δυναμικό “παρών” στην έκθεση του Λονδίνου, ενώ η υπουργός Έλενα Κουντουρά πραγματοποίησε επαφές και συναντήσεις με παράγοντες της διεθνούς τουριστικής αγοράς και τους επικεφαλής της βρετανικής τουριστικής βιομηχανίας με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των πακέτων και προγραμμάτων το 2018, σε συνέχεια της αύξησης του 2017 και του 2016.

H Κρήτη στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου
Η κ. Κουντουρά παραχώρησε συνεντεύξεις σε βρετανικά ΜΜΕ και τους ανταποκριτές ξένου Τύπου για την προώθηση και προβολή της Ελλάδας στη βρετανική αγορά
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, το 2017 καταγράφεται νέα διψήφια αύξηση στις αφίξεις Βρετανών τουριστών στην Ελλάδα, που αναμένεται να ξεπεράσουν τα 3 εκατομμύρια. Για το 2018, οι μέχρι στιγμής προκρατήσεις από τη Βρετανία κινούνται σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα από το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σε συνέντευξη Τύπου, στον χώρο της WTM, η υπουργός ανέπτυξε την εθνική τουριστική πολιτική για τουρισμό 365 ημέρες τον χρόνο. Παρουσίασε ειδικότερα τους στρατηγικούς στόχους και τις ενέργειες που έχουν γίνει και ισχυροποιούν τον διεθνή ρόλο της Ελλάδας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην εκλογή της Ελλάδας για πρώτη φορά στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της ελληνικής προεδρίας στην κορυφαία συνάντηση του ΟΟΣΑ για τον Τουρισμό, το 2018. Όπως προανήγγειλε η υπουργός με την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού:

“Η Ελλάδα επελέγη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού να φιλοξενήσει την 8η Διεθνή Συνάντηση για τον Τουρισμό στον Δρόμο του Μεταξιού. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2018.

H Κρήτη στη διεθνή τουριστική έκθεση του Λονδίνου
Οι κκ.Κώστας Φρατζής και Γιάννης Παπαδόπουλος κορυφαία της Delta Net και στη μέση ο κ.Δημήτρης Κουμπαράκης Γεν.Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διευθυντών Ξενοδοχείων.
’’Ποτέ δεν έχουμε δει τόσο κόσμο στο Ελληνικό περίπτερο στην έκθεση του Λονδίνου”είπαν στην ‘Π’.
Το 6ο Διεθνές Τουριστικό Φόρουμ της Λουκέρνης, μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον τουρισμό, θα πραγματοποιηθεί στη Μεσσηνία τον Μάρτιο του 2018. Η Ελλάδα θα φιλοξενήσει το ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων, στην Αθήνα το 2018”, ενώ, όπως τόνισε η υπουργός, γίνεται προσπάθεια και για την προσέλκυση και άλλων σημαντικών διοργανώσεων.

Η κα Κουντουρά παρουσίασε επίσης τις επόμενες κινήσεις στη διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή, τον αγροδιατροφικό τομέα και την μεταποίηση, καθώς και την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην Ελλάδα. Αναφέρθηκε στον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Τουρισμού για την ψηφιακή εποχή για τον ελληνικό τουρισμό, που βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης και αναμένεται σύντομα να παρουσιαστεί.

Τέλος αναφέρθηκε στην αύξηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος και στην προσέλκυση επενδύσεων στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα.

Patris.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics