Breaking News
12 Απριλίου 2018

ΑΠΟ ΤΑ 27 ΔΩΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ‘80 ΣΤΑ 740 ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗ


Άννα ΚωνσταντουλάκηΑπό Άννα Κωνσταντουλάκη Τελευταία Ενημέρωση Απρ 12, 2018 1.040

Ένα ακόμη ξενοδοχείο 5 αστέρων προστίθεται από τη νέα σεζόν στην αλυσίδα Cactus Hotels, του Νίκου Χαλκιαδάκη.

Πρόκειται για το ξενοδοχείο Cactus Mare 90 δωματίων, το οποίο θα έχει συνολικά 180 κλίνες.

cactus mare

Βρίσκεται στα σύνορα Μαλίων – Σταλίδας και ήταν ένα κατάλυμα 3 αστέρων το Christiana Beach της οικογένειας Γραμματικάκη. Τώρα, μετά την εξαγορά του, θα διαμορφωθεί σ’ ένα πολυτελές ξενοδοχείο που θα φιλοξενεί μόνο ενήλικες.

Στην ομπρέλα της εταιρείας θα βρίσκονται πλέον 5 ξενοδοχεία.

cactus bay

Οι μονάδες Cactus beach 385 δωματίων, Cactus Royal 177 δωματίων, Cactus Village 52 δωματίων, Cactus Bay 36 δωματίων και Cactus Mare 90 δωματίων.

Όλα βρίσκονται στην περιοχή της Σταλίδας.


Ο Θεόφιλος Χαλκιαδάκηςtheofilos chalkiadakis
Με όραμα για τον τουρισμό
Πριν αρκετές δεκαετίες ο πατέρας του Νίκου Χαλκιαδάκη, Θεόφιλος Χαλκιαδάκης, ένας άνθρωπος που είχε όραμα για τον τουρισμό και είχε αντιληφθεί από πολύ νωρίς την αξία του για την Κρήτη, δημιούργησε το πρώτο μικρό ξενοδοχείο της οικογένειας και ρώτησε τον γιο του εάν θα ήθελε να ασχοληθεί με τη λειτουργία του.

“Τότε, το 1980, δεν ήμουν πολύ σίγουρος για την απάντηση. Γρήγορα όμως, περνώντας απ’ όλα τα πόστα του ξενοδοχείου των 27 δωματίων, κατάλαβα ότι αυτή ήταν η δουλειά που ήθελα να κάνω στη ζωή μου” λέει ο ίδιος στην “Π” .

Από το 1992 μέχρι σήμερα που είναι στο τιμόνι της εταιρείας Cactus Hotels, τα ξενοδοχεία γίνονται πέντε και τα δωμάτια φτάνουν συνολικά τα 740.

“Τίποτα δεν γίνεται χωρίς στόχους, κόπο και πολλή δουλειά” σημειώνει κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο χθες, πριν φτάσουμε στο σήμερα και στα σχέδια για το μέλλον που κάνει με τον γιο του και τους στενούς συνεργάτες του.

“Από το 1980, τότε που βοηθούσα παντού, από την ρεσεψιόν μέχρι το μπαρ και την προετοιμασία του πρωινού, κατάλαβα ότι σ’ αυτή τη δουλειά πρέπει να δώσεις τον εαυτό σου για να πετύχεις.

Χρειάζονται επαγγελματισμός, συνέπεια, σοβαρότητα, πράγματα που διδάχθηκα καταρχάς από τον πατέρα μου ο οποίος ήταν λογιστής και είχε ασχοληθεί για χρόνια με το εμπόριο αυτοκινήτων αλλά είχε καταλάβει πόσο σημαντικός θα μπορούσε να γίνει ο τουρισμός για το νησί μας”, αναφέρει.

Ο Νίκος Χαλκιαδάκης το 1982 πήγε να σπουδάσει τουριστικά επαγγέλματα στη Γερμανία και τα καλοκαίρια δούλευε στο ξενοδοχείο της οικογένειας.

chalkiadakis 1

Οι άνθρωποί μου
“Από μικρός”, λέει, “έμαθα πόσο σπουδαίο πράγμα είναι η συνεργασία αλλά και οι σχέσεις εμπιστοσύνης με τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι.

Έχω στενούς συνεργάτες πάρα πολλά χρόνια. Πρώτα απ’ όλα τον γιο μου, τον Θεόφιλο-Φραγκίσκο, όπως είχε εμένα ο πατέρας μου. Ο πατέρας μου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών. Με τον γενικό διευθυντή των ξενοδοχείων μας, τον Βασίλη Κρασανάκη, συνεργαζόμαστε εδώ και 22 χρόνια. Στα οικονομικά είναι η Σοφία Κουτούζου, συνεργάτιδά μου εδώ και 28 χρόνια. Στενοί συνεργάτες μου είναι ακόμη οι Αντώνης Δασκαλάκης, Μιχάλης Χαλκιαδάκης, Ειρήνη Δαμουλάκη και πολλοί άλλοι. Σε ό,τι κάνουμε σημαντικό, υποστηρικτικό ρόλο έχει πάντα και η σύζυγός μου που κατάγεται από την Ολλανδία, η Άννια Λίμπερ.

chalkiadakis pateras gios

Γιός, συνεργάτης, φίλος…
Ο Νίκος Χαλκιαδάκης έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα στενή σχέση με τον γιο του, τον Θεόφιλο-Φραγκίσκο, με τον οποίο εκτός από συνεργάτες είναι και πραγματικοί φίλοι.

Ο ίδιος σημειώνει, “είναι ένα παιδί με πολλές αρετές. Από πολύ μικρός πέρασε κι εκείνος απ’ όλα τα πόστα ενός ξενοδοχείου, όπως μ’ έβαλε να κάνω και εγώ ο πατέρας μου. Μιλάει 4 γλώσσες, αγαπάει τη δουλειά, έχει καλές ιδέες και κάνει σχέδια για το μέλλον. Τον εμπιστεύομαι απόλυτα, γιατί είναι ανθρώπινος, πολύ συνεργάσιμος, ένα σοβαρό, αξιόλογο παιδί. Η αλήθεια είναι ότι περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Κάνουμε σπορ, ασχολούμαστε με τη φωτογραφία, ταξιδεύουμε. Μόνο που έχουμε περιορίσει λίγο τα θαλάσσια σπορ, αν και συνεχίζουμε να λατρεύουμε τη θάλασσα, μετά το ατύχημα που είχαμε το 2015 με το τζετ σκι, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στην Εντατική”.

taxidia

Ταξίδια σε 100 χώρες
Τα ταξίδια είναι η μεγάλη αγάπη του ξενοδόχου κι όχι μόνο για επαγγελματικούς λόγους.

“Έχω ταξιδέψει σε 100 χώρες κι έχω γυρίσει τη μισή Ελλάδα. Τα ταξίδια σου “ανοίγουν” το μυαλό, σου δίνουν ιδέες, σε κάνουν να σκέφτεσαι διαφορετικά τον κόσμο. Εγώ λοιπόν που ταξιδεύω παντού, σας λέω ότι ζούμε στην πιο όμορφη χώρα και το πιο όμορφο νησί που θα μπορούσε να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου. Ας καταλάβουμε επιτέλους την αξία της Κρήτης και ας την προσέξουμε όσο μπορούμε”, υπογραμμίζει.

Περιγράφει τον εαυτό του ως έναν άνθρωπο φιλικό και χαμογελαστό που βλέπει με αισιοδοξία τη ζωή αλλά και αρκετά εγωιστή. “Ό,τι κάνω θέλω να το κάνω καλά. Δεν δέχομαι το μέτριο”, λέει και συμπληρώνει ότι δεν βλέπει τους άλλους ξενοδόχους ως ανταγωνιστές αλλά ως συναγωνιστές που προσπαθούν, όπως και εκείνος, για το καλύτερο.

Τι αξίζει στη ζωή
Ο Νίκος Χαλκιαδάκης δεν αρνείται ότι το χρήμα είναι σημαντικό και διευκολύνει τη ζωή μας, σχολιάζει, ωστόσο, ότι σίγουρα δεν είναι αυτό που μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους. “Επειδή έχω περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια για ένα πράγμα είμαι σίγουρος”, λέει: “Ευτυχία είναι να είσαι με τους ανθρώπους που αγαπάς, ευτυχία είναι οι άνθρωποι αυτοί να είναι υγιείς. Αν κάτι χαλάσει, μπορείς να το φτιάξεις ξανά. Αν χάσεις όμως την υγεία σου και τους ανθρώπους που αγαπάς, τι θα σου μείνει;”.
patris.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics