Breaking News
23 Φεβρουαρίου 2019

Νίκησε με «Ματ» 31 αθλητές σε 5 ώρες

 

Η 18χρονη Σταυρούλα Τσολακίδου και τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια (2013, 2015, 2016) ανταποκρίθηκε...


στο κάλεσμα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων προκειμένου να αντιμετωπίσει παράλληλα 33 αθλητές σκάκι.


Ο αγώνας διεξήχθη στα πλαίσια του Διεθνούς Open Χανίων και η Σταυρούλα απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο, γιατί αυτή την στιγμή είναι νούμερο 4 στην διεθνή κατάταξη σε ηλικίες κάτω των 20 ετών.

Το star.gr, με αφορμή και την πρόσφατη επιτυχία της, επικοινώνησε μαζί της. Η ίδια, ένα κορίτσι προσγειωμένο και ταυτόχρονα κατασταλαγμένο σχετικά με το τι θέλει να ακολουθήσει στη ζωή της. Και η απάντηση, φυσικά το σκάκι. Από τα 8 της χρόνια βρίσκεται πάνω από μία σκακιέρα, έχοντας πάρει το μικρόβιο, όπως δήλωσε η ίδια, από τον πατέρα της.

Τα πρώτα της βήματα στο άθλημα τα έκανε στον Σκακιστικό Όμιλο Καβάλας και ύστερα από τρία παγκόσμια πρωταθλήματα ονειρεύεται δικαίως μία διεθνή επαγγελματική καριέρα. Έχει κατορθώσει ωστόσο και κάτι ακόμα ιδιαίτερα σπουδαίο. Το 2017 βρέθηκε αντιμέτωπη με τον Ισραηλινό πρώην υπουργό Νατάν Σαράνσκι, που στα πλαίσια της τριμερούς συνάντησης Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος, εκτός από την ενασχόληση του με τα κοινά, είναι και ένας πολύ έμπειρος και δυνατός παίχτης σκάκι, αφού είναι και από τους ελάχιστους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κερδίσει τον θρυλικό Γκάρι Κασπάροφ! Ωστόσο, η Σταυρούλα, κατάφερε να νικήσει τον Σαράνσκι!

Το ταλέντο της Σταυρούλας είναι αδιαμφισβήτητο και το μέλλον της στο επαγγελματικό σκάκι προδιαγράφεται λαμπρό, καθώς από μικρή ηλικία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Το 2016 η γενέτειρα της Καβάλα σε ένδειξη τιμής την έχρισε Πρέσβειρα της σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ την ίδια χρονιά βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συνάντησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Πρόεδρο της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ένα μεγάλο μπράβο στην 18χρονη Σταυρούλα, που διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα στο εξωτερικό και έχει όλα τα εχέγγυα πια, για να γίνει μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στο σκάκι.
lefteria.blogspot.com

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics