Breaking News
25 Απριλίου 2019

Παντελής Σαπουνάκης, Νάσος Λιούρας και Τάσος Μαυρομιχάλης εντυπωσίασαν τους πάντες με τις επιδόσεις τους στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Powerlifting της IPL στη Μόσχα.

 


Η ελληνική σημαία κυμάτισε αρκετές φορές στην κορυφή, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Powerlifting στη Μόσχα και αυτό οφείλεται στους τρεις γίγαντες του αθλήματος που έλαβαν μέρος σε έναν άκρως απαιτητικό αγώνα. Ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες που είχαν να κάνουν με την οργάνωση, αλλά και τις αγκυλώσεις των Ρώσων (έκαναν τις ανακοινώσεις στα ρωσικά και όχι στα αγγλικά) ο Παντελής Σαπουνάκης, ο Νάσος Λιούρας και ο Τάσος Μαυρομιχάλης κατέκτησαν μετάλλια σε όλες τις κινήσεις, τα περισσότερα εκ των οποίων χρυσά. Η επιτυχία είναι τεράστια, δεδομένου ότι οι τρεις Ελληνες αθλητές του Ελληνικού Σωματείου Δυναμικού Τριάθλου διαγωνίσθηκαν ανάμεσα σε 250 αθλητές.


Ο υπεραθλητής από την Κρήτη, Παντελής Σαπουνάκης, στην κατηγορία -125κ. single ply κατέκτησε 5 χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο. Παράλληλα, βραβεύτηκε δύο φορές ως 2ος και μία φορά ως 3ος Best Lifter. Ο Χανιώτης powerlifter πέτυχε 980κ. στο σύνολο, 610κ. push-pull (σύνολο σε deadlift και bench press), με 370κ. στην κίνηση squat, 285κ. στην κίνηση bench press (300κ. multi ply) και 325κ. στην κίνηση deadlift. Ο 39χρονος αθλητής αφιέρωσε την επιτυχία του στη μνήμη του αδερφικού του φίλου Γιώργου Κρομμυδάκη που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή…

Ο Νάσος Λιούρας πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό. Εξασφάλισε για 2η συνεχόμενη φορά τη συμμετοχή του στο Mr Olympia Pro Powerlifting, τη μεγαλύτερη ίσως διοργάνωση για το συγκεκριμένο άθλημα παγκοσμίως. Ο Ελευσίνιος αθλητής στην κατηγορία -125κ. single ply κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο στην κίνηση deadlift με 350κ., ένα ασημένιο στο push-pull, ενώ αναδείχθηκε και 2ος Best Lifter. Σημείωσε ατομικό ρεκόρ στο bench press με 215κ. ενώ πέτυχε και 340κ. στην κίνηση squat. Στις λεπτομέρειες δεν πέτυχε ευρωπαϊκό ρεκόρ στο σύνολο, ωστόσο, έχει τις δυνατότητες να το πετύχει σε επόμενη διοργάνωση.

«Δεν είναι τα νούμερα που με αντιπροσωπεύουν», δήλωσε ο Λιούρας και συμπλήρωσε: «Μόνο από τον πάγκο είμαι ικανοποιημένος. Μπορούσα και καλύτερα νούμερα. Εχω δυνατότητες για παραπάνω κιλά. Αντιμετωπίσαμε υπέρμετρη αυστηρότητα από τους κριτές, αλλά έτσι πρέπει να είναι. Επόμενος στόχος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σε 15 μέρες και φυσικά το Mr Olympia στο Λας Βέγκας τον Σεπτέμβριο».

Τέλος, το next big thing του ελληνικού powerlifting, o Τάσος Μαυρομιχάλης κατέκτησε 4 χρυσά μετάλλια και ένα ασημένιο στην κατηγορία -110κ. single ply. Ήταν εκπληκτικός στην κίνηση squat με 340κ., σήκωσε 190κ. στην κίνηση bench press και 312,5κ. στην κίνηση deadlift.

«Οι αγώνες στο εξωτερικό είναι εξαιρετικά δύσκολοι. Πολύ υψηλό το επίπεδο με πολύ αυστηρούς κριτές. Έπρεπε να είμαι άρτιος και είμαι πολύ ικανοποιημένος από τις επιδόσεις, αν και μπορώ να πετύχω καλύτερα νούμερα. Δυστυχώς, δεν είχα κάποια βοήθεια την ώρα των αγώνων, στα δεσίματα, στο ζέσταμα κλπ και αυτό έκανε την προσπάθειά μου ακόμα πιο δύσκολη. Επόμενοι στόχοι είναι η συμμετοχή σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα κυρίως σε ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο 25χρονος αθλητής.

sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics