Breaking News
25 Ιουνίου 2019

Ο Παναγιώτης Γκιώνης ηττήθηκε από τον Κροάτη Τόμισλαβ Πουκάρ.

 


Υψηλές αποδόσεις σε όλα τα αθλήματα, ασφαλή κατάθεση και γρήγορη ανάληψη

Ήττα στα σημεία για τον Παναγιώτη Γκιώνη στον γύρο των «16» των Ευρωπαϊκών Αγώνων.

Σε σκληρή και απόλυτα ισορροπημένη αναμέτρηση με τον Κροάτη Τόμισλαβ Πουκάρ λύγισε με 4-2 σετ κι έμεινε στις θέσεις 9-16 του τουρνουά. Μπορούσε κάλλιστα να προηγηθεί με 3-1 σετ, είχε άλλες δύο καλές ευκαιρίες για να πάρει σετ, αλλά δεν τον ήθελε και η τύχη.

Πάντως, με τις δύο νίκες και τη θετική πορεία του στο ταμπλό ο Έλληνας άσος απέδειξε σε μία ακόμα σπουδαία διοργάνωση πρώτον ότι άξιζε τουλάχιστον την είσοδο στα προημιτελικά και δεύτερον ότι παραμένει πολύ δυνατός στο διεθνές στερέωμα. Με τον αποκλεισμό του Γκιώνη, ο οποίος θυμίζουμε ότι είχε στο Μινσκ και τη μέγιστη τιμή να είναι σημαιοφόρος της χώρας, ολοκληρώθηκε η ελληνική παρουσία στο τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου έζησαν την πολύτιμη νέα εμπειρία και αναλογικά άφησαν και οι δύο θετικές εντυπώσεις.

Ο Γκιώνης (νούμερο 54 στην παγκόσμια κατάταξη) είχε ν’ αντιμετωπίσει στη 16άδα των European Games τον πρώην νικητή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Νέων ανδρών. Ο Πουκάρ βρίσκεται σήμερα στο νούμερο 39 του κόσμου, που είναι και η καλύτερη θέση στην καριέρα του. Κόντρα σε αθλητή, που είναι απόλυτα στα μέτρα του, ο Έλληνας αμυντικός μπήκε πολύ καλά στο ματς, πήρε το 1ο σετ και προηγήθηκε ξανά με 2-1. Στο 4ο σετ βρέθηκε μπροστά με 8-5, δέχτηκε πέντε πόντους στη σειρά και τελικά ισοφαρίστηκε. Αν μεγάλωνε το προβάδισμα θα μιλούσαμε για άλλο παιχνίδι, όμως έγινε το 2-2 και η συνέχεια ήταν πιο σκληρή.

Με όλα τα σετ να είναι κλειστά, ο Γκιώνης προηγήθηκε ξανά με 8-5, σε άλλο σετ είχε βρεθεί στο 4-1, αλλά δεν το αξιοποίησε. Κι αν σε αυτό το άθλημα εμφανίζεται λίγες φορές η αδικία από τον παράγοντα τύχη, τότε μία από αυτές θα ήταν σήμερα με τον αθλητή του Κώστα Βατσακλή διότι ο Πουκάρ χρειάστηκε και τα… τερτίπια της μπάλας για να καλύψει αυτές τις διαφορές. Ο 23χρονος υψηλόσωμος Κροάτης άντεξε στην πίεση της άμυνας, αλλά πήρε και συνολικά έξι πόντους με «σόρι» (η μπάλα φιλέ και μέσα ή στην κόχη του τραπεζιού) όταν ο Γκιώνης δεν είχε κανέναν τέτοιο πόντο…

Έτσι ήρθε με 4-2 ο αποκλεισμός στα… σημεία, όπως μαρτυρούν και τα σετ: 11-8, 10-12, 11-9, 9-11, 8-11 και 9-11. Μέσα στο 2019 ο Πουκάρ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του απλού ανδρών στα Challenge Open του Ομάν και του Ζάγκρεμπ, στο παρελθόν έχει πρωτιά στις Ηνωμένες Πολιτείες και δύο τελικούς σε Κατάρ και Βουλγαρία στους αγώνες κάτω των 21 ετών, ενώ το 2017 αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό της ίδιας ηλικιακής κατηγορίας, τίτλο που, ως γνωστόν, κατέχει τώρα ο Γιάννης Σγουρόπουλος.

gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics