Breaking News
12 Οκτωβρίου 2019

Ελάχιστα περιθώρια για καταβολή αποζημιώσεων στα ξενοδοχεία της Κρήτης, μετά τις απώλειες που προκάλεσε σε αυτά η πτώχευση του τουρ οπερέιτορ Thomas Cook, άφησε η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα,

Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, μεταξύ της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου και της δικηγορικής εταιρίας Sozietät Spiliakos & Kotsopoulos, με έδρα την Φρανκφούρτη, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 50 ξενοδοχείων του νησιού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης, κ. Νίκου Χαλκιαδάκη, στο Tornos News, το δικηγορικό γραφείο εξήγησε στους ξενοδόχους ότι υπάρχουν προοπτικές καταβολής αποζημιώσεων μόνο σε περίπτωση που τα brand του Thomas Cook πωληθούν μέχρι τον Δεκέμβριο και επαναλειτουργήσουν.

Όπως τόνισε το δικηγορικό γραφείο στους ξενοδόχους, οι αποζημιώσεις μπορεί να φτάσουν στο 50% των οφειλών στο πιο ευνοϊκό σενάριο, δηλαδή την πώληση ολόκληρης της εταιρίας. 

Στο δεύτερο καλύτερο σενάριο, της πώλησης δηλαδή επιμέρους brand του Thomas Cook, το ποσοστό των αποζημιώσεων πέφτει δραματικά στο 5-8% των οφειλών.

Ωστόσο, ο κ. Χαλκιαδάκης εκτιμά ότι οι ελπίδες να αποζημιωθούν τα ξενοδοχεία είναι μηδαμινές.

Οι οφειλές στα ξενοδοχεία της Κρήτης ανέρχονται σε 69,5 εκατ. ευρώ.

Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε να σταλούν όλα τα στοιχεία στην νομική εταιρία, η οποία με την σειρά της,  θα ενημερώσει την Ένωση Ξενοδόχων για τα επόμενα βήματα καθώς και το κόστος της όλης διαδικασίας

tornosnews.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics