Breaking News
25 Φεβρουαρίου 2020

Με επιστολή της προς τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔE, και η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου, εκφράζει την αντίθεσή της, για το ενδεχόμενο αύξησης του τέλους παρεπιδημούντων, που αποκάλυψε το money-tourism.gr.

 

Μάλιστα στην επιστολή επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «…Είναι και δείγμα αγνωμοσύνης, αν σκεφτεί κανείς ότι τα δημόσια οικονομικά στηρίχθηκαν όσο ποτέ άλλοτε στη «βαριά», όπως τη ονομάζετε, βιομηχανία της χώρας. Η φιλοξενία είναι εθνική υποχρέωση και συλλογική ευθύνη και εκπλήσσει που σκέφτεστε ένα τόσο αντι-επενδυτικό και αντιπαραγωγικό μέτρο για να αντιμετωπίσετε χρόνια προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όταν μάλιστα δεν είναι θέματα που γέννησαν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις».

Η επιστολή
Η επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας της ΕΞΗ κ.κ. Ν. Χαλκιαδάκης και Αλ. Αγγελόπουλος, αντίστοιχα, έχει ως εξής:

«Το θέμα των τελών παρεπιδημούντων έχει κλείσει ανεπιστρεπτί, όταν εκτεταμένες συζητήσεις μεταξύ των Ξενοδόχων και της πολιτείας έδειξαν ότι, όχι μόνο λειτουργεί ως επιβάρυνση στον ήδη φορολογικά βεβαρυμμένο τουρισμό της χώρας, αλλά και δε συνδέονται με κανέναν τρόπο με παρεχόμενες υπηρεσίες των δήμων στις Ξενοδοχειακές υπηρεσίες, που άλλωστε συχνά δε λαμβάνουν ούτε τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν. Σήμερα, μονομερώς το ξανανοίγετε!

Είναι και δείγμα αγνωμοσύνης, αν σκεφτεί κανείς ότι τα δημόσια οικονομικά στηρίχθηκαν όσο ποτέ άλλοτε στη «βαριά», όπως τη ονομάζετε, βιομηχανία της χώρας. Η φιλοξενία είναι εθνική υποχρέωση και συλλογική ευθύνη και εκπλήσσει που σκέφτεστε ένα τόσο αντι-επενδυτικό και αντιπαραγωγικό μέτρο για να αντιμετωπίσετε χρόνια προβλήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, όταν μάλιστα δεν είναι θέματα που γέννησαν οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Για την ελκυστικότητα του τουρισμού στις περιοχές δράσης μας, δε, το κόστος και , εν τέλει, την ευθύνη την έχουμε αναλάβει εμείς, απουσία στήριξης και προβολής από μέρους σας. Τα θετικά αποτελέσματα όμως, τα απολαμβάνουν όλοι και κυρίως οι πολίτες τουριστικών δήμων, που χωρίς τον τουρισμό θα είχαν σημαντικά θέματα διαβίωσης.

Την ίδια ώρα, το κράτος εισπράττει ακόμη τον υψηλό φόρο διανυκτέρευσης, που σε όλες τις χώρες είναι υπέρ των δήμων. Όχι όμως στη χώρα μας. Εξαιρεί δε τα καταλύματα της οικονομίας του διαμοιρασμού, όπως προτίθεται να τα εξαιρέσει και από αυτόν το φόρο. Είναι ανέφικτό να μετακυλήσουμε άλλα βάρη στον επισκέπτη, που δείχνει εδώ και χρόνια ότι και μειωμένη αγοραστική δύναμη έχει και πολλές εναλλακτικές.

Στην ετήσια έκθεση του WTCC προκύπτει ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα υπερφορολογείται. Ο παρεπιδημούντων, δε, δεν αποτελεί τέλος, αφού ούτε ανταποδοτικός είναι , ούτε και διαφανής ο τρόπος διάθεσής του. Πλήττει δε σε τοπικό επίπεδο, αφού ο κάθε προορισμός επιβαρύνεται ισόποσα με αυτόν τον φόρο και όχι μόνο οι επιχειρήσεις που τον υιοθετούν. Ήδη το 2020, και ως συνέπεια της πτώσης του Thomas Cook, η μέση τιμή συμβολαίου κατέβηκε και οι προσφορές Early booking είναι διευρυμένες και ως ποσοστό και χρονικά. Τα στοιχεία αυτά είναι στη διάθεσή σας.

Κύριοι,

Η ξενοδοχειακή επιχείρηση είναι σε διαδρομή δύσκολη και για κάποιους συναδέλφους αποεπένδυσης. Μην παρασύρεστε από άυλες θριαμβολογίες. Σας παραπέμπουμε στη μελέτη της Grand Thorton που έγινε για λογαριασμό του ΞΕΕ, το 2017, όπου γίνεται σαφές ότι το κράτος απολαμβάνει εισφορών και φόρων δυσανάλογο των εσόδων μιας Ξενοδοχειακής επιχείρησης, πλήττοντας τις καίρια. Αν θεωρείται ότι είμαστε συνέταιροι, τότε ήρθε η ώρα να δείξετε ότι και γνωρίζετε και νοιάζεστε για τα πραγματικά ζητήματα της Ξενοδοχείας.

Και με την αφορμή αυτή, αρχίστε να παρέχετε τις υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνεστε με τη μορφή τελών . «Είμαστε μαζί στη γαλέρα της φιλοξενίας, αλλά εμείς τραβάμε το κουπί. Μην το ξεχνάτε»».

Follow us: @money_tourism on Twitter | xrimatourismos on Facebook - Πηγή: ht money-tourism.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics