Breaking News
05 Απριλίου 2020

Παρά τη διακοπή κάθε αθλητικής δραστηριότητας, η κυβέρνηση συνεχίζει τις επαφές με τον WADA, με στόχο να ξαναπάρει το εργαστήριο ντόπινγκ του ΟΑΚΑ την πιστοποίηση την οποία ήρε πριν λίγο καιρό ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ, λόγω μη συμμόρφωσης της χώρας μας με τους κανονισμούς. 

 

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Sportsfeed, την προσεχή Τρίτη (7/4) θα έχει τηλεδιάσκεψη με αξιωματούχους του WADA, ενώ παράλληλα προχωρά η μετατροπή του ΕΣΚΑΝ σε ΕΟΚΑΝ, ενώ επίκειται η υπογραφή μνημονίου για τον διαγωνισμό εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του εργαστηρίου ντόπινγκ.

Ο κ. Αυγενάκης εξήρε την συνεισφορά του γ.γ.Α., Γιώργου Μαυρωτά, και του προέδρου του ΕΣΚΑΝ, Παναγιώτη Σκανδαλάκη, στην ανάκτηση του κύρους και της αξιοπιστίας της Ελλάδας έναντι του WADA, ενώ κατηγόρησε τον προκάτοχό του, Γιώργο Βασιλειάδη, ως υπεύθυνο για την άρση της πιστοποίησης του εργαστηρίου του ΟΑΚΑ. Και στη συνέχεια τόνισε, μεταξύ άλλων: 

«Είναι τόσο στενή και τακτική πλέον η συνεργασία μας με τον WADA, που με πρωτοβουλία μου, την προσεχή Τρίτη το απόγευμα θα έχουμε τηλεδιάσκεψη για να τους ενημερώσουμε για τα βήματα προόδου που κάνουμε. 

Από τον WADA θα συμμετάσχουν οι Ε. Σιμονέλι, επικεφαλής της αρμόδιας διεύθυνσης για θέματα συμμόρφωσης, Φλοράνς Ρανζόν, υπεύθυνη για την Ευρώπη των σχέσεων κυβερνήσεων με οργανισμούς αντιντόπινγκ, και Κέβιν Χέινς, αναπληρωτής διευθυντής στα θέματα κανονισμών και εναρμόνισης. 

Παράλληλα προχωράει η διαδικασία για τη μετατροπή του ΕΣΚΑΝ σε ΕΟΚΑΝ. Θα είχε περάσει η σχετική τροπολογία, αν δεν βιώναμε αυτές τις πρωτόγνωρες καταστάσεις. Και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα που θα βοηθήσει τη χώρα μας να πάρει την πιστοποίηση για το εργαστήριο ντόπινγκ του ΟΑΚΑ. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα υπογραφεί μνημόνιο με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Χρίστο Δήμα, για το διαγωνισμό που θα εκσυγχρονίσει τον εξοπλισμό του εργαστηρίου και θα το επανεντάξει στον κατάλογο του WADA».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού υπογράμμισε επίσης ότι, μέχρι να ανακτηθεί η πιστοποίηση, η ελληνική κυβέρνηση προέβλεψε, μέσω της διακρατικής συνεργασίας που υπέγραψε με το Κατάρ, ώστε να στέλνονται εκεί τα δείγματα των Ελλήνων αθλητών προς εξέταση.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Αυγενάκης επανέλαβε την πρόθεσή του για αξιοποίηση του ΟΑΚΑ, τονίζοντας ότι «... βρίσκεται στην τελική φάση η διαδικασία του διαγωνισμού για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του τένις. 

Θα είχε ολοκληρωθεί και θα γνωρίζαμε το αποτέλεσμα, εάν δεν προέκυπτε ο εφιάλτης του κορονοϊού. Είναι το πρώτο βήμα, θα ακολουθήσουν και άλλα. Στο τένις, πάντως, θα δοθεί η δυνατότητα βελτίωσης των εγκαταστάσεων και διεκδίκησης μεγάλων τουρνουά, σε μία περίοδο που το άθλημα ανθεί στη χώρα μας, χάρη στις επιτυχίες αθλητών όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics