Breaking News
05 Απριλίου 2020

Η αθλητική κοινότητα βγάζει δυναμικά προς τα έξω τον κοινωνικό της ρόλο σε όλο αυτό το διάστημα, που η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την επέλαση του Covid-19.

Μεγάλη είναι και η ευαισθησία, που έχουν δείξει νυν και πρώην Έλληνες πρωταθλητές από όλα τα σπορ και φυσικά έχει γίνει και η επιτραπέζια αντισφαίριση μέρος στην προσπάθεια να τονιστεί, προς κάθε συμπολίτη μας, ότι μόνο αν ακολουθήσουμε με συνέπεια τα μέτρα προστασίας θα περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Τις τελευταίες δέκα μέρες διεθνείς πινγκπονίστες έχουν στείλει τα κοινωνικά τους μηνύματα μέσα από μικρά βίντεο, τα οποία έχουν δημοσιευτεί στον λογαριασμό της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. στα social media (https://www.facebook.com/efoepa/). Στέκονται με προβληματισμό μπροστά στην πρωτόγνωρη και ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση, μένουν χωρίς προπονήσεις κι αναγκάζονται ν’ αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους γυμναστικής, αλλά υπογραμμίζουν ότι η ξεκάθαρη προτεραιότητα αυτόν τον καιρό είναι να «μένουμε σπίτι» και να δείχνουμε την κατάλληλη προσοχή, σύμφωνα με τις οδηγίες των επιστημόνων. Σχετικές τοποθετήσεις έχουν κάνει οι αθλητές της εθνικής ομάδας ανδρών Παναγιώτης Γκιώνης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης, οι αθλήτριες της εθνικής γυναικών Γεωργία Ζαβιτσάνου, Κωνσταντίνα Παρίδη, Μαλαματένια Παπαδημητρίου και ο πρωταθλητής στα άτομα με αναπηρία Γιώργος Μουχθής.

Φορώντας αγωνιστικές μπλούζες οι αθλητές μας προτείνουν τρόπους για να γίνεται δημιουργική η παραμονή στο σπίτι, υπογραμμίζουν ότι η σκέψη μας πρέπει να είναι και στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και σε όλους όσοι δίνουν τη «μάχη» στα νοσοκομεία, ενώ πολλοί παίρνουν και… ρακέτα στο χέρι για να συνδυάσουν με παιχνίδι τις συμβουλές για ευχάριστη παραμονή στο σπίτι. Πριν δούμε τις δηλώσεις των διεθνών μας να σημειώσουμε ότι ανάλογα μηνύματα έχουν δημοσιεύσει στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης και σωματεία επιτραπέζιας αντισφαίρισης (όπως η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης).

«Χρειάζεται υπομονή και δύναμη, μένουμε σπίτι κι ασφαλείς όχι από καταναγκασμό, αλλά από επιλογή»

Παναγιώτης Γκιώνης (αφού αντάλλαξε μπαλιές με φίλο του σε τραπεζάκι του σπιτιού): «Όλος ο κόσμος αυτές τις ημέρες ζει μία κατάσταση πρωτόγνωρη και δύσκολη. Χρειάζεται υπομονή και δύναμη απ’ όλους μας για να βγούμε στο τέλος όλοι μαζί νικητές. Γι’ αυτό μένουμε σπίτι και ακολουθούμε αυστηρά τους κανόνες του Υπουργείου Υγείας Μένουμε σπίτι γιατί αυτή τη μάχη επιβάλλεται να την κερδίσουμε εμείς».

Κωνσταντίνος Αγγελάκης: «Μένουμε σπίτι και γυμνάζουμε το σώμα μας οργανώνοντας το γυμναστήριό μας. Μένουμε σπίτι και γυμνάζουμε το πνεύμα μας διαβάζοντας βιβλία, μαθαίνοντας καινούργιες τεχνολογίες και προγράμματα. Μένουμε σπίτι και συναισθανόμαστε όλους τους άλλους ανθρώπους, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι κάποιες φορές να μένουν σπίτι για μέρες, μήνες ή χρόνια ή να είναι ακόμη και κλεισμένοι στα νοσοκομεία. Μένουμε σπίτι και βοηθάμε να μη γίνουμε η αιτία να πεθάνουν άλλοι άνθρωποι. Μένουμε σπίτι και βοηθάμε αυτούς, που δίνουν τη μάχη στα νοσοκομεία. Και πάντα να θυμάστε: Μένουμε σπίτι όχι από καταναγκασμό, αλλά από επιλογή».

Γιώργος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (με ρακέτες στο χέρι και πετώντας την μπάλα ο ένας στον άλλον):

Γ. Κ.: «Βιώνουμε μία πρωτοφανή κατάσταση, δύσκολη και άγνωστης διάρκειας».

Κ.Κ.: «Γι’ αυτό μένουμε σπίτι και προστατεύουμε με τον τρόπο αυτό τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας»

Γ.Κ.: «Το να μένουμε σπίτι δεν μας εμποδίζει από το να έχουμε επαφή με το αγαπημένο μας άθλημα. Για παράδειγμα μπορούμε να κάνουμε νοερή προπόνηση, όπως θα κάνω εγώ τώρα… Φαντάζομαι ότι έχουμε τραπέζι στο σαλόνι και κάνω άσκηση με τον Κώστα, ο οποίος μου κρατάει μπλοκ…»

Κ. Κ.: «Ο χρόνος που έχουμε τώρα δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτος. Μπορούμε να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να παίξουμε ένα επιτραπέζιο, να κάνουμε ακόμη και γυμναστική ειδικά οι αθλητές που χρειάζεται να βελτιώσουμε ή να συντηρήσουμε την αερόβια και αναερόβια ικανότητά μας»

Γ. Κ.: «Άρα ποια είναι η λύση; Μένουμε σπίτι, μένουμε ασφαλείς»

«Πράξη κοινωνικής συνείδησης, καλή ευκαιρία να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας»

Γεωργία Ζαβιτσάνου: «Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας ανακοίνωσαν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το 2021. Μία ακόμη αναβολή μετά από αυτή του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του αθλήματός μας στην Κορέα, που κανείς δεν γνωρίζει αν και πότε θα διεξαχθεί, αλλά μία απόφαση αναγκαία, η οποία ανακούφισε όλους τους αθλητές, παράγοντες και προπονητές, που εμπλέκονται με τη σπουδαιότερη αθλητική διοργάνωση. Πρέπει να μείνουμε σπίτι. Είναι πράξη κοινωνικής συνείδησης και κοινωνικής ευθύνης προς όλους αυτούς, οι οποίοι μάχονται καθημερινά ν’ ανταπεξέλθουν και ν’ ανταποκριθούν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και πρόκληση της πανδημίας. Πρέπει να μείνουμε σπίτι και ν’ ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη ζωή κανενός συμπολίτη μας. Ίσως μέσα από αυτή τη δοκιμασία, που καλούμαστε ν’ αντιμετωπίσουμε, καταφέρουμε να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τον εαυτό μας. Ίσως αναθεωρήσουμε κάποιες από τις αξίες μας Θεωρώ ότι όλοι μας θα βγούμε σοφότεροι κι ελπίζω, γιατί όχι, λίγο καλύτεροι άνθρωποι. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους σας»

Κωνσταντίνα Παρίδη (κάνοντας αρχικά κάποιες αναπηδήσεις με το μπαλάκι): «Αυτή τη δύσκολη περίοδο αφήνουμε τις ρακέτες και μένουμε στο σπίτι. Δουλεύουμε, διαβάζουμε και γυμναζόμαστε στο σπίτι. Επίσης, είναι μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας, που τόσο καιρό δεν είχαμε τον χρόνο να κάνουμε. Μένουμε σπίτι και προσέχουμε έτσι ώστε να ξαναπαίξουμε πάλι όλοι μαζί».

Μαλαματένια Παπαδημητρίου: «Διανύουμε μία δύσκολη περίοδο. Μένουμε σπίτι για να προστατεύσουμε τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Μένουμε σπίτι ακολουθούμε ισορροπημένη διατροφή και θωρακίζουμε τον οργανισμό μας. Μένουμε σπίτι και γυμναζόμαστε με εναλλακτικούς τρόπους. Μένουμε σπίτι».

Γιώργος Μουχθής (σε τραπέζι πινγκ πονγκ στο σπίτι και με κούτα με πολλά μπαλάκια δίπλα του): «Είναι μία μεγάλη μάχη, στην οποία ο καθένας πρέπει να παλέψει ξεχωριστά. Πρέπει να σταθούμε δυνατοί. Μένουμε σπίτι, παίζουμε σπίτι».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics