Breaking News
06 Ιουνίου 2020

Η Διεθνής Ομοσπονδία Άρσης Βαρών ανακοίνωσε την Παρασκευή (5/6) ότι τα δείγματα που ελήφθησαν από την τρεις φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια, Ναντέζντα Εβστιούκινα και άλλους δύο Ρώσους αρσιβαρίστες βρέθηκαν θετικά στην ίδια απαγορευμένη ουσία.


Η ουσία Dehydrochlormethyltestosterone metabolite είναι μεταξύ εκείνων που απαγορεύονται από τον παγκόσμιο οργανισμό αντιντόπινγκ (WADA) ως αναβολικός παράγοντας.

Η 32χρονη Εβστιούκινα, η οποία έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση, εκτίει ποινή προσωρινού αποκλεισμού από τον περασμένο Αύγουστο για ξεχωριστή παραβίαση των κανόνων αντιντόπινγκ, όπως αναφέρει η IWF.

Το 2016 η ΔΟΕ αφαίρεσε από την Εβστιούκινα το χάλκινο μετάλλιο που είχε κερδίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 στην κατηγορία των 75 κιλών, μετά την επανεξέταση των δειγμάτων της έδειξε την ύπαρξη του στεροειδούς αναβολικού turinabol και της απαγορευμένης ουσίας του αίματος Erythropoietin (EPO).

Η διεθνής ομοσπονδία άρσης βαρών ανέφερε ότι τα δείγματα των Όλεγκ Τσεν και Ντέβιντ Μπετζανιάν, που επίσης εκτίουν ποινές προσωρινού αποκλεισμού, για παραβιάσεις των κανόνων αντιντόπινγκ, που περιείχαν το ίδιο ακριβώς αναβολικό που βρέθηκε στο δείγμα της Εβστιούκινα.

Ο Τσεν είναι κάτοχος τριών ασημένιων μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα της κατηγορίας των 69 κιλών, ενώ ο Μπετζανιάν έχει κατακτήσει δύο ασημένια μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα κι ένα χάλκινο στην κατηγορία των 105 κιλών.

Ο πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας άρσης βαρών, Μαξίμ Αγκαπίτοφ, είπε στο πρακτορείο TASS ότι τα δείγματα των αθλητών που περιέχουν την ίδια ουσία χρονολογούνται από το 2015.
sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics