Breaking News
20 Φεβρουαρίου 2016

 

Aπό τις μόλις 3.000 αφίξεις του 2015, εφέτος ο ελληνικός τουρισμός αναμένει τουλάχιστον πενταψήφιο αριθμό αφίξεων από την ιρανική αγορά.

Αυτό τουλάχιστον εκτιμούν όσοι βρέθηκαν στην ελληνική αποστολή στην Τεχεράνη στο πλαίσιο του 2ου Greek Tourism Workshop στην Τεχεράνη, το οποίο είχε στόχο τη διεύρυνση της τουριστικής αγοράς του Ιράν για την Ελλάδα και την ενίσχυση της ροής επισκεπτών υψηλού εισοδήματος προς τη χώρα.

Βασική προϋπόθεση για την αύξηση της κίνησης από την ιρανική αγορά είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες έκδοσης VISA, δεδομένο που ήδη έχει επιτευχθεί σύμφωνα με την αναφορά στελεχών της ελληνικής πρεσβείας στην Τεχεράνη.

Γεγονός πάντως είναι ότι είναι έντονη η διάθεση των Ιρανών για τη διεξαγωγή ταξιδιών στην Ελλάδα, ενώ, όπως τόνισαν οι Ιρανοί πράκτορες, αναμένεται ραγδαία άνοδος της ζήτησης για ταξίδια στην Ελλάδα κάνοντας λόγο για πάνω από 20.000 επισκέψεις.

Στο πολύ βασικό θέμα των αεροπορικών συνδέσεων, σημειώθηκε το έντονο ενδιαφέρον της Aegean Airlines για τη διενέργεια καθημερινών πτήσεων την περίοδο του καλοκαιριού από την Τεχεράνη προς την Αθήνα, (από 3 που είναι σήμερα σταδιακά οι πτήσεις θα γίνουν 5 και μέχρι το καλοκαίρι εκτιμάται ότι η πτήση θα γίνει καθημερινή), ενώ παραμένει ενεργή και η σπουδή της ιρανικής Mahan Air για αύξηση των πτήσεων της προς την Αθήνα τη θερινή σεζόν.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν ήδη σκέψεις για τη διενέργεια απευθείας πτήσεων προς την Κρήτη, την Ρόδο και την Θεσσαλονίκη. Παράλληλα και η Iran Air που εν συνόλω έχει παραγγείλει 114 νέα αεροσκάφη μελετά την ελληνική αγορά για τη διενέργεια δρομολογίων. Στα χαρακτηριστικά της ιρανικής αγοράς σημειώνεται ότι τον Μάρτιο του 2014, (Πρωτοχρονιά των Ιρανών), μετακινήθηκαν εντός και εκτός Ιράν 25 εκατ. ταξιδιώτες. Επιπλέον, η δαπάνη των Ιρανών τουριστών στις χώρες που επισκέπτονται, ανήλθε το 2010 σε περισσότερα από 15 δισ. δολάρια.

Το 2ο Greek Tourism Workshop πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της αντίστοιχης περυσινής εκδήλωσης, αποσκοπώντας στην έτι περαιτέρω ανάδειξη του ελληνικού προορισμού, φέρνοντας σε επαφή τους Έλληνες ξενοδόχους και αεροπορικές εταιρείες με τους Ιρανούς Tour Operators, πράκτορες και facilitators. Την πρωτοβουλία ανέλαβαν από κοινού οι εταιρείες Mideast Travel Worldwide και Tourism Today.

Μετά το πέρας των B2B συναντήσεων, όπου διενεργήθηκαν πλέον των 395 ραντεβού, ακολούθησε επίσημο δείπνο στο οποίο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Άγγελος Παπαγγελόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κρήτης κ. Μιχάλης Βαμιεδάκης, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων κ. Αντώνης Καμπουράκης και υψηλόβαθμα στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτιστικών και Ιστορικών Μουσείων του Ιράν.

Υπογραμμίζεται ότι η εκδήλωση που είχε την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, διεξήχθη στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού της Τεχεράνης, όπου συμμετείχε ο ΕΟΤ.

Από ελληνικής πλευράς στο 2ο Greek Tourism Workshop στην Τεχεράνη συμμετείχαν, οι ξενοδοχειακοί όμιλοι: Costa Navarino, Grecotel, Athenaeum Intercontinental, Divani Collection, Domotel, Astir Palace, Grand Resort Lagonisi, Athens Plaza, Athens Ledra, Titania, Porto Carras Resort, Rodos Palace, Capsis Out of Blue, η Aegean Airlines και ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών.

Τους προορισμούς τους παρουσίασαν στο ιρανικό τουριστικό κοινό οι περιφέρειες Πελοποννήσου και Νοτίου Αιγαίου.

 

Της Στεφανίας Σούκη

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics