Breaking News
15 Νοεμβρίου 2020

Ο Βρετανός νίκησε στο γκραν πρι της Πόλης και ισοφάρισε το ρεκόρ των εφτά τίτλων του Μίχαελ Σουμάχερ
Βασίλης Γεωργιώτης 

 

Ο Λιούις Χάμιλτον έγραψε ιστορία. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes κατέκτησε τον έβδομο προσωπικό παγκόσμιο τίτλο στη Φόρμουλα 1, όσους ακριβώς έχει στη συλλογή του και ο μεγάλος Μίχαελ Σουμάχερ, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για το σπορ.

Οι τίτλοι του Χάμιλτον:

2008 – McLaren Mercedes

2014 – Mercedes

2015 – Mercedes

2017 – Mercedes

2018 – Mercedes

2019 – Mercedes

2020 – Mercedes

Άν και εκκίνησε από την έκτη θέση και είχε πολλά γλιστρήματα στο πρώτο μισό του αγώνα, ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε το γκραν πρι της Κωνσταντινούπολης και στέφθηκε έτσι παγκόσμιος πρωταθλητής, τρεις αγώνες πριν από τοκ πέσιμο της αυλαίας.

Δευτέρος τεμάτισε ο Σέρχιο Πέρες με Racing Point και τρίτος ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Φεράρι. Ο Γερμανός εκμεταλλεύτηκε την τελευταία απέλπιδα προσπάθεια και μικρή έξοδο του ομόσταυλού του, Σαρλ Λεκλέρ, που προσπάθησε προσπεράσει τον Μεξικάνο λίγο πριν από τη γραμμή του τερματισμού.

Τι κι αν μετράει πια δώδεκα χρόνια τίτλων. Ο Βρετανός ξέσπασε σε λυγμούς μετά τη νίκη του, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά το μεγαλείο του αθλητισμού, ακόμα και σε αυτό το επίπεδο με τα εκατομμύρια να χορεύουν δίπλα στους πρωταγωνιστές.

«Έχω χάσει τα λόγια μου. Ευχαριστώ όλο το τιμ της Mercedes. Αν δεν ήταν αυτοί δεν θα ήμουν τώρα εδώ.

Είναι ένα μνημειώδες ταξίδι, είμαι τόσο υπερήφανος για αυτούς. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στην οικογένειά μου.

Αυτές τις σκηνές ονειρευόμουν ότιαν ήμουν μικρός κι έβλεπα τα γκραν πρι στην τηλεόραση. Είναι πέρα από τα όνειρά μου».

Είναι σημαντικό να μην ακούς ποτέ κανέναν που σου λέει ότι δεν μπορείς. Να μην τα παρατάς ποτέ, να πιστεύεις στον εαυτό σου», είπε ο Χάμιλτον λίγο πριν ανέβει στο βάθρο.

Για την εξέλιξη του αγώνα δήλωσε:

«Ξέραμε ότι θα είχαμε ένα δύσκολο Σαββατοκύριακο μετά τις κατατακτήριες. Δεν το βάλαμε κάτω όμως και παλέψαμε για το καλύτερο.

Μάθαμε πολλά από αυτό τον αγώνα ως ομάδα. Ποτέ δεν κατηγορεί ο ένα τον άλλο. Προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, να προχωράμε μπροστά.

Στην αρχή δεν μπορούσα περάσω τον Σεμπ (Φέτελ) κι έβλεπα τον Άλμπον να απομακρύνεται. Κράτησα το κεφάλι κάτω και συνέχισα.

Δεν ήξερα σε τι κατάσταση ήταν τα λάστιχα. Πέρασα μια άσχημη φάση με το grinding. Μετά τα ελαστικά άρχισαν να αποδίδουν και να ανεβαίνω. Ήξερα ότι δεν χρειαζόταν να κάνω πιτ στοπ, γιατί τα λάστιχα γινόντουσαν από μόνα τους πιο σλικ. Ένα καινούργιο σετ θα με δυσκόλευε».

Για την άρνησή του να μπει στο pit lane στον τελευταίο γύρο (σ.σ.: υπήρχε η πιθανότητα βροχής) για να εξασφαλίσει τον τίτλο με ένα καινούργιο σετ ελαστικών, ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής είπε:

«Έχασα ένα πρωτάθλημα στο pit lane το 2007. Θα αντιμετώπιζα την βροχή, αν έπεφτε».

Ο πρώτος των κατατακτήριων δοκιμών Λανς Στρολ οδηγούσε άνετα μέχρι τον 37ο γύρο, αλλά μετά το νέο σετ ελαστικών στο δεύτερο πιτ στοπ, έχασε σε ταχύτητα και σταθερότητα του μονοθεσίου του και έμεινε ένατος.
Sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics