Breaking News
19 Φεβρουαρίου 2021

Κινδυνεύοντας να υποστεί από τον WADA

 

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αθλητικής Αναρρίχησης (IFSC) διακινδυνεύοντας πιθανές κυρώσεις, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA) επιβεβαίωσε ότι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα φέτος θα παραμείνει στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τους όρους του φάσματος των ποινών, που επέβαλε στη Ρωσία ο WADA και εν μέρει επικυρώθηκε από το Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS), η χώρα δεν μπορεί να φιλοξενήσει σημαντικές διοργανώσεις, στη διετή περίοδο κατά την οποία εφαρμόζονται.

Η απόφαση καλεί τις Διεθνείς Ομοσπονδίες να μη δίνουν στη Ρωσία σημαντικές διοργανώσεις, που πρόκειται να διεξαχθούν έως το Δεκέμβριο του 2022 «εκτός εάν είναι νομικά ή πρακτικά αδύνατο να το πράξουν».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της IFSC αποφάσισε να διοργανώσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Αναρρίχησης όπως είχε προγραμματιστεί στη Μόσχα, παρά την απόφαση του CAS.

Εκπρόσωπος της διεθνούς ομοσπονδίας (IFSC) υποστήριξε ότι «ήταν νομικά και πρακτικά αδύνατο να βρεθεί μια διαφορετική λύση».

Από την ομοσπονδία δήλωσαν ότι θα «συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά με την Ομοσπονδία Αναρρίχησης της Ρωσίας και άλλες ομοσπονδίες, που εμπλέκονται για να σεβαστούν πλήρως την απόφαση του CAS και, παράλληλα, να διοργανώσουν αγώνες, που να ανταποκρίνεται στα πρότυπα που απαιτούνται από την εμβληματική διοργάνωση της IFSC».

Εκπρόσωπος του WADA δήλωσε ότι θα «επανεξετάσει τυχόν πληροφορίες που θα παρέχει η IFSC σχετικά με αυτήν την υπόθεση και θα τις συζητήσει τόσο με εξωτερικό νομικό σύμβουλο όσο και με την ανεξάρτητη Επιτροπή Αναθεώρησης Συμμόρφωσης για να εκτιμήσει εάν είναι σύμφωνη με τους όρους της απόφασης του CAS».

sports3.gr


Διαβάστε επίσης:

Πράσινο φως για προπονήσεις σε Γ’ Εθνική και Α2 μπάσκετ

Ελλάδα: Με χτυποκάρδι και πέναλτι στον ημιτελικό!

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics