Breaking News
22 Φεβρουαρίου 2021

Με την επιτραπέζια αντισφαίριση στη χώρα μας να βρίσκεται εκτός λειτουργίας για 3,5 μήνες και (το χειρότερο) να μη γνωρίζει πότε θα κάνει επανεκκίνηση, είναι λογικό να εξακολουθεί να συγκεντρώνει μεγαλύτερη προσοχή η δραστηριότητα, που έχουν Έλληνες διεθνείς σε ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Χτες λοιπόν, προέκυψε και είδηση από τη Γερμανία όπου η Γκρενζάου του Γιάννη Σγουρόπουλου εξασφάλισε τη «σωτηρία» στην Μπουντεσλίγκα 1 (τη μοναδική, επαναλαμβάνουμε, κατηγορία στη χώρα που συνεχίζεται και θα τελειώσει). Για την 20η αγωνιστική η ομάδα ηττήθηκε με 3-0 από τη Νιου Ουλμ, όμως διατήρησε τη διαφορά των 4 βαθμών από την καταδικαστική τελευταία θέση και η ουραγός Μπαντ Χόμπουργκ δεν προλαβαίνει να καλύψει τη διαφορά. Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται τον Μάρτιο, η Γκρενζάου έχει να δώσει δύο ακόμη αγώνες, ενώ η Χόμπουργκ έναν.

Το απόγευμα της Κυριακής η Γκρενζάου αντιμετώπισε εντός έδρας την ισχυρή Νιου Ουλμ, η οποία κυνηγάει την είσοδο στην πρώτη 4άδα της κατάταξης και τα πλέι οφ. Οι έξι φορές πρωταθλητές Γερμανίας γνώρισαν την ήττα με 3-0, αλλά δεν επλήγησαν, καθώς έμειναν ίδια τα βαθμολογικά δεδομένα στις τελευταίες θέσεις. Παρέμειναν 11οι δύο ματς πριν τελειώσουν τη φετινή τους πορεία. Εμφανίζουν 6 βαθμούς και η Μπαντ Χόμπουργκ, που την ίδια ώρα είχε ένα ακόμη αρνητικό αποτέλεσμα απέναντι στη Βέρντερ Βρέμης, έμεινε στους 2 με ένα παιχνίδι περισσότερο. Η Γκρενζάου θα διατηρηθεί στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και θα μείνει γι’ άλλη μια χρονιά στην κορυφαία κατηγορία.

Στην αναμέτρηση με τη Νιου Ουλμ ο Σγουρόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση 3 της ομάδας του. Συνάντησε τον εξαιρετικό νεαρό Ρώσο Βλαντιμίρ Σιντορένκο και κάμφθηκε με 3-0 σετ. OΈλληνας δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων είχε δώσει ντέρμπι και στον 1ο γύρο με τον δις πρωταθλητή Ευρώπης του απλού παίδων και είχε χάσει με 3-2 σετ. Το 2019 ο Σγουρόπουλος είχε κατακτήσει τον ευρωπαϊκό τίτλο και στο απλό Νέων ανδρών, το 2020 έφτασε στην ίδια διάκριση ο Σιντορένκο κι ακριβώς επειδή πρόκειται για δύο τοπ ονόματα της γηραιάς ηπείρου στις νεαρές ηλικίες, έκανε στο ρεπορτάζ της για τον αγώνα ιδιαίτερη αναφορά και η γερμανική ομοσπονδία.

Έγραψε σε μεσότιτλο «νέα επιτυχία του Σιντορένκο εναντίον του Σγουρόπουλου» και θύμισε και την αμέσως προηγούμενη νίκη του 18άχρονου αριστερόχειρα εναντίον του Έλληνα άσου. Στο χτεσινό ματς αγωνίστηκαν ακόμη για τους γηπεδούχους ο Βέλγος Ρόμπιν Ντεβός και ο Ρουμάνος Κριστιάν Πλετέα, ο οποίος παρεμπιπτόντως, επέκτεινε την Παρασκευή γι’ άλλον έναν χρόνο το συμβόλαιό του με την Γκρενζάου. Το ιστορικό κλαμπ έχει ν’ αγωνιστεί ακόμη με την Μπεργκνέουσταντ και τη Βέρντερ Βρέμης.

* Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι λόγω της δύσκολης κατάστασης με τον κορωνοϊό το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών και αθλητριών έως 21 ετών δεν θα γίνει Μάρτιο, όπως συνέβαινε κλασικά, αλλά τον Νοέμβριο. Συγκεκριμένα έχει προγραμματιστεί για το Σπα του Βελγίου από τις 10 έως τις 14 Νοεμβρίου. Γεννημένος το 2000 ο Σγουρόπουλος τελειώνει μέσα στο τρέχον έτος την παρουσία του στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία.

* Αυτή την εβδομάδα πρόκειται να συνεχιστεί και το πρωτάθλημα της Σούπερ κατηγορίας ανδρών της Πολωνίας, όπου μετέχουν ο Παναγιώτης Γκιώνης με τη Μπογκόρια και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης με τη Ζάμος.

 

Διαβάστε επίσης:

Παναιτωλικός-ΠΑΟ 1-0 [vid]

Παπαδημητρίου: Ιστιοπλοΐα προσβάσιμη σε όλους

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics