Breaking News
10 Απριλίου 2021

Επικρίνεται έντονα η απόφαση της οργανωτικής επιτροπής να εμβολιάσει τους αθλητές νωρίτερα από τους ηλικιωμένους
Κώστας Ασημακόπουλος  

 

Έναν ακόμα πονοκέφαλο αντιμετωπίζει η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και μάλιστα θεωρείται από τους πλέον σοβαρούς διότι έχει να κάνει με την αντίδραση της κοινής γνώμης στη συζήτηση που ξεκίνησε σχετικά με τον εμβολιασμό των αθλητών για τον κορονοϊό.

Στην Ιαπωνία είναι από καιρό ανοικτή η συζήτηση σχετικά με το γεγονός ότι η χώρα δεν έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά εμβολίων και ο εμβολιασμός του πληθυσμού γίνεται με χαρακτηριστικά αργούς ρυθμούς με αποτέλεσμα να αντιδρούν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα.

Και ενώ η κουβέντα ήταν ανοικτή και η κυβέρνηση δέχονταν επικρίσεις, η είδηση πως θα δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού σε αθλητές, αθλήτριες, μέλη της οργανωτικής επιτροπής και εργαζομένους στη διοργάνωση ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Εμβολιασμοί αθλητών πριν τον Ιούνιο

Οπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo οι εμβολιασμοί στους αθλητές θα αρχίσουν και πριν από τον Ιούνιο, δηλαδή, νωρίτερα από όσους έχον ήδη κλείσει ραντεβού και περιμένουν στη σειρά τους. Στην Ιαπωνία που έχει πληθυσμό 130 εκατομμύρια κατοίκους έχει εμβολιαστεί λίγο πάνω από το ένα εκατομμύριο και το ποσοστό θεωρείται από τα μικρότερα παγκοσμίως.

«Δεν το αποφασίσαμε ακόμα»

Σε απάντηση στις αντιδράσεις ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Katsunobu Kato διέψευσε πως η κυβέρνησή του είχε σχέδια να δώσει προτεραιότητα στους αθλητές Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών, αλλά παραδέχτηκε πως το θέμα συζητήθηκε πρόσφατα και εξετάζεται καθώς οι αθλητές και όσοι εμπλέκονται στη διοργάνωση πρέπει να είναι covid-free μέχρι την τελετή έναρξης των Αγώνων της 23ης Ιουλίου.

«Κάντε το πρώτα στη μαμά μου»

Σύμφωνα με τον The Guardian οι ηλικιωμένοι είναι δυσαρεστημένοι με αυτά που πληροφορούνται από τα Μέσα Ενημέρωσης: «Αυτό είναι πραγματικά περίεργα πράγματα. Δεν έχουμε ιδέα τι θα γίνει με τον εμβολιασμό μας. Όλοι οι ηλικιωμένοι περιμένουμε. Δεν έχουμε εμβολιαστεί και περιμένουνε πολύ καιρό», δήλωσε ένας ηλικιωμένος, ενώ ένας 30χρονος Ιάπωνας συμπλήρωσε: «Δώστε το εμβόλιο πρώτα στη μητέρα μου πρώτα», ενώ ένας άλλος πρόσθεσε: «Οι αθλητές είναι όλοι νέοι και υγιείς, φροντίστε όσους το έχουν ανάγκη».


sports3.gr
Διαβάστε επίσης:

 Συνάντηση Περιφερειάρχη, Υπουργού, φορέων στο Ρέθυμνο για την διόρθωση των Δασικών χαρτών

Ο καιρός σήμερα 10/04/2021

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics