Breaking News
10 Απριλίου 2021

Απόλλων και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 στην Ριζούπολη, με τους (ανώτερους) γηπεδούχους να σπαταλούν ευκαιρία να... ξεμπερδεύουν με τα play out, την στιγμή που οι Κρητικοί παραμένουν λίγο πάνω από Παναιτωλικό και ΑΕΛ στη βαθμολογία.


Απόλλων Σμύρνης και ΟΦΗ έμειναν στο 0-0 στο γήπεδο της Ριζούπολης για την τρίτη αγωνιστική των play out, ένα αποτέλεσμα από το οποίο οι δύο ομάδες δεν "Χ"αλάστηκαν αλλά δεν... τρελάθηκαν κιόλας!

 Η ομάδα της Ριζούπολης, καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ξέφυγε στο +9 από τον Παναιτωλικό που είναι στη ζώνη του μπαράζ και έχασε το Σάββατο από το Βόλο ενώ ο ΟΦΗ ξέφυγε στο +3 από την ομάδα του Αγρινίου και στο +4 από την ουραγό ΑΕΛ που παίζει αυτή την ώρα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Οι κρητικοί προερχόμενοι από τη νίκη επι του ΠΑΣ Γιάννινα, ήταν κακοί στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα (μόλις 3 τελικές έναντι 10 του Απόλλωνα) και έχασαν μεγάλη ευκαιρία αφού με νίκη θα έπαιρναν σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Ο Απόλλων από την πλευρά του, για τρίτη φορά φέτος, έμεινε αήττητος με αντίπαλο τον ΟΦΗ και πάει την επόμενη αγωνιστική στο Αγρίνιο για να "τελειώσει" με την υπόθεση παραμονή.

Μόνο Απόλλων στο Α’ ημίχρονο αλλά χωρίς γκολ

Το α’ ημίχρονο ήταν παράσταση για ένα ρόλο, από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Ο ΟΦΗ μπορεί να προέρχονταν από τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννιννα, με ανατροπή, το πρώτο τρίποντο έπειτα από τρεις μήνες, μπορεί να παλεύει για να αποφύγει τις τελευταίες θέσεις αλλά ήταν κάκιστος, με προβλήματα στη μεσαία γραμμή τόσο στην ανάπτυξη αλλά και ανασταλτικά και ανύπαρκτο επιθετικά αφού ο οργανωτής Ντε Γκούζμαν ήταν σε κακή ημέρα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι κρητικοί δημιούργησαν την πρώτη υποψία ευκαιρία στο 30’ όταν ο Στάρτζεον μπήκε στην περιοχή από δεξιά αλλά πριν σουτάρει τον κόντραρε ο Χουχούμης και ότι η πρώτη τελική ευκαιρία των φιλοξενούμενων σημειώθηκε στο 42’ σε σουτ του Σακόρ λίγο έξω και αριστερά από την περιοχή, η μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι του Μάκη Χάβου παρατάχθηκαν με 4-3-3 (ο ΟΦΗ με 4-2-3-1), μπήκαν φουριόζοι και στο 44ο δευτερόλεπτο (!) άγγιξαν το γκολ με σουτ του Φερνάντεζ (απέκρουσε ο Βάτερμαν) ενώ στα επόμενα δύο λεπτά είχαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες να σκοράρουν απέναντι σε έναν… κοιμισμένο ΟΦΗ, σε σουτ του Κολ μέσα από την περιοχή που κόντραρε ο Μαρινάκης και κεφαλιά του Λισγάρα στο 4’ που απέκρουσε πάλι ο πορτιέρο των κρητικών Βάτερμαν. Στο 25’ με τον Σλίβκα (σουτ ψηλά άουτ) και στο 35’ με τον Κολ (λίγο άουτ η μπάλα) ο Απόλλων συνέχισε να απειλεί, να επιβεβαιώνει την κυριαρχία του, αν και ο ρυθμός είχε πέσει και τελικά να πηγαίνει στην ανάπαυλα στα αποδυτήρια, χωρίς γκολ (το μόνο που του έλειπε).

 Βελτιώθηκε ο ΟΦΗ

Στο β’ ημίχρονο ο ΟΦΗ βελτιώθηκε αμυντικά, είχε την ενέργεια, είχε και την πρωτοβουλία των κινήσεων απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης που αρχικά έδωσε χώρο και προσπάθησε να απειλήσει τα κενά των κρητικών και στη συνέχεια ισορρόπησε.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως, ελάχιστες ήταν οι φορές που απείλησαν τα καρέ του Απόλλωνα. Στο 50’ ο Στάρτζεον αρχικά και ο Διαμάντης στη συνέχεια της ίδιας φάσης και η κεφαλιά του Σαρδινέρο στο 82’ ήταν οι φάσεις της ομάδας του Νίκου Νιόπλια στα καρέ του Βέρχουλστ.

Όχι ότι οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ευκαιρίες καθώς είχαν το σουτ του Φερνάντεζ στο 54’ που απέκρουσε ο Βάτερμαν και την κεφαλιά άουτ του Ντάουντα στο 90’

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας), Βοηθοί: Μπούξμπαουμ (Αν. Αττικής), Καραγκιζόπουλος (Ημαθίας), 4ος: Φωτιάς (Πέλλας), VAR: Ευαγγέλου (Αθηνών), AVAR: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής).

Κίτρινες: Φατιόν, Λισγάρας - Ντε Γκουζμάν

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Χάβος): Βέρχουλστ, Χουχούμης (86’ Ρώσση), Λισγάρας, Ντομίνγκεζ, Μπαξεβανίδης - Κολ (86’ Λαγός), Φατιόν, Σλίβκα - Μπεντινέλι, Ιωαννίδης (69’ Ντάουντα), Φερνάντεζ (86’ Μουνιέ).

ΟΦΗ (Νιόπλιας): Βάτερμαν - Λυμπεράκης, Διαμάντης, Βούρος, Μαρινάκης - Σακόρ, Μεγιάδο - Σολίς (67’ Νοικοκυράκης), Ντε Γκούζμαν (55’ Μπαλογιάννης), Στάρτζεον (81’ Ουές) - Σαρδινέρο.
sdna.gr
Διαβάστε επίσης

Βόλος – Παναιτωλικός 3-1 : Ο Μπέος έκανε δώρο στον Κούγια! [vid]

Football League: Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics