Breaking News
20 Απριλίου 2021

Σημαντική εκπροσώπηση είχε η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στη διαδικτυακή διαβούλευση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με τους αθλητικούς φορείς της χώρας.

Η μεγάλη τηλεδιάσκεψη έγινε σε δύο δόσεις, άρχισε το απόγευμα της Κυριακής και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά, διευθυντικών στελεχών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρου Καπράλου, των διοικητικών συμβουλίων όλων των αθλητικών ομοσπονδιών κ.α.. Προεξέχοντος του νέου προέδρου Κώστα Παπαγεωργίου, η Ε.Φ.Ο.ΕπΑ. συμμετείχε στην τηλεσυνάντηση με πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου κι εξέθεσε τις απόψεις της στον χρόνο, που της αναλογούσε. Οι εκπρόσωποι, που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη ενημερώθηκαν, μεταξύ άλλων, για τα κριτήρια της Πλατφόρμας «Χίλων», μέσω της οποίας θα γίνει η αξιολόγηση κάθε αθλητικής ομοσπονδίας και ο υπολογισμός των κρατικών επιχορηγήσεων, για σημεία του αθλητικού νόμου, καθώς και για την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α.). Για τους ενδιαφερόμενους το σχετικό δελτίο Τύπου της Γ.Γ.Α. είναι στο λινκ https://gss.gov.gr/grafeio-tupou/deltia-tupou/3319-2021-04-19-09-25-40.

Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει καταθέσει γραπτώς τις προτάσεις της, όπως έχει ζητήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού απ’ όλες τις ομοσπονδίες αναφορικά με την αξιολόγηση για τις επιχορηγήσεις. Μετά την ενημέρωση από τον Λευτέρη Αυγενάκη μίλησαν ένας-ένας οι πρόεδροι των ομοσπονδιών. Ο Κώστας Παπαγεωργίου τόνισε από την πλευρά του ότι η βασική δυσκολία για μία δίκαιη αξιολόγηση έχει να κάνει με την ιδιαιτερότητα του κάθε αθλήματος. Με ορισμένα μεγέθη δηλαδή, που διαφέρουν πολύ από άθλημα σε άθλημα, ειδικά μεταξύ ενός ατομικού κι ενός ομαδικού σπορ.

Πάντως, η ομοσπονδία θα κινηθεί δυναμικά για καλύτερα αποτελέσματα πάνω σε συγκεκριμένες κατηγορίες, στις οποίες το σύστημα «Χίλων» δίνει υψηλό συντελεστή. «Για παράδειγμα το πλήθος αθλητών και σωματείων μπορεί ν’ αυξήσει την ετήσια επιχορήγηση. Το είχαμε στο πρόγραμμά μας να δείξουμε κάτι καλύτερο σε κάποιες κατηγορίες και τώρα θα το κυνηγήσουμε ακόμη περισσότερο», δηλώνει ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

Αρχικά ο υφυπουργός Αθλητισμού παρουσίασε με διαφάνειες 14 μείζονος σημασίας θέματα της αθλητικής μεταρρύθμισης για την αθλητική οικογένεια. Στη συνέχεια ο γγΑ παρουσίασε το σύστημα αξιολόγησης αθλητικών ομοσπονδιών «Χίλων» και ακολούθησε η διαβούλευση.

Αναφέρθηκε εξάλλου, ότι θα βγει άμεσα μία πρώτη δόση για τις ομοσπονδίες από την επιχορήγηση του 2021 και θα περιλαμβάνει σεβαστό ποσό γιατί η πολιτεία έχει καθυστερήσει και μάλιστα σε περίοδο εξαιρετικά δύσκολη για τα ερασιτεχνικά αθλήματα. Τέλος, από την κουβέντα προέκυψε ότι μετά το Πάσχα θα υπάρξουν εξελίξεις από την Επιστημονική Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ πάνω στην προοπτική να επανεκκινήσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Προοπτική πλέον για όλα τα αθλήματα, άρα και αυτά του κλειστού χώρου, κάτι που «καίει» την επιτραπέζια αντισφαίριση μετά από 5,5 μήνες καραντίνας.

Διαβάστε επίσης

Ο καιρός σήμερα 20/04/2021

NBA – Αποτελέσματα 20/4 [vid]

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics