Breaking News
05 Μαρτίου 2022

Έφερε άμεσα ανατροπές στο αγωνιστικό κομμάτι η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ν’ αποκλείσει Ρώσους

και Λευκορώσους από τις διοργανώσεις της ακολουθώντας την παγκόσμια ομοσπονδία και μετά τη γενική προτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, λόγω της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία. Η Μπορούσια Ντίσελντορφ είναι η νικήτρια του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών 2021-2022 επειδή αποβλήθηκαν οι ρωσικές ομάδες Όρενμπουργκ και UMMCπου αγωνίζονταν ως αντίπαλοι στον άλλο ημιτελικό. Στο πρόγραμμα των ημερών ήταν οι ρεβάνς της 4άδας. Η Μπορούσια αγωνίστηκε κανονικά με την επίσης γερμανική Σααρμπρίκεν και σημείωσε δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 3-1. Ο άλλος επαναληπτικός ημιτελικός, που αρχικά είχε αναβληθεί για λόγους ασφαλείας, ήταν μεταξύ της Όρενμπουγκ και της UMMC, με την πρώτη να έχει το πλεονέκτημα με νίκη 3-1. Ήρθε όμως, η απόφαση της ETTUν’ απαγορεύσει από την τρέχουσα σεζόν τη συμμετοχή των ρωσικών συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις συλλόγων, η ρεβάνς των ημιτελικών δεν γίνεται και αυτομάτως το τρόπαιο το κατακτά η Μπορούσια. Σημειωτέον ότι το γερμανικό κλαμπ διατήρησε τα σκήπτρα, τα οποία είχε πάρει και πέρσι σε ειδικές συνθήκες Τότε ήταν οι επιπτώσεις από τον κορωνοϊό βέβαια και όχι η φρίκη ενός πολέμου και το Τσάμπιονς Λιγκ είχε διεξαχθεί σε ένα γυμναστήριο και σε συνθήκες φούσκας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος εξέδωσε νεότερη ανακοίνωση, που εξηγεί και το θέμα με τα διασυλλογικά Κύπελλα της ηπείρου. Εκεί γνωστοποίησε κιόλας ότι μετά τον Ρώσο πρόεδρο Ιγκόρ Λεβίτιν παραιτήθηκαν, μέχρι νεοτέρας, από τα καθήκοντά τους στη διοίκηση της ETTU ο Λευκορώσος Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ και η Ρωσίδα εκπρόσωπος των αθλητών Πολίνα Μικαΐλοβα.

Η ανακοίνωση:

«Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ETTU συνεδρίασε για να συζητήσει περαιτέρω ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία της ακεραιότητας των αγώνων μας και την ευημερία των αθλητών μας. Μετά από προσεκτική συζήτηση, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ETTU αποφάσισε ότι οι ρωσικοί σύλλογοι δεν θα επιτρέπεται να αγωνίζονται σε καμία ευρωπαϊκή διοργάνωση συλλόγων για τη σεζόν 2021-2022. Αυτό περιλαμβάνει ρωσικούς συλλόγους, που πρόκειται να αγωνιστούν στον ημιτελικό και τον τελικό του ChampionsLeague ανδρών.

Αυτή η απόφαση είναι σύμφωνη με την προηγούμενη απόφαση της ETTU ότι κανένας Ρώσος ή Λευκορώσος αθλητής ή αξιωματούχος δεν θα προσκληθεί ούτε θα του επιτραπεί να πάρει μέρος σε εκδηλώσεις, που φιλοξενούνται από την ETTU μέχρι νεοτέρας και ακολουθεί τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (IOC) και της ITTF. Επιπλέον, δεν θα εμφανίζονται εθνικά σύμβολα, σημαίες ή ύμνοι της Λευκορωσίας ή της Ρωσίας στις εκδηλώσεις του ETTU μέχρι νεοτέρας.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ETTU ενημερώνει επίσης ότι τόσο ο Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ όσο και η Πολίνα Μικαΐλοβα έθεσαν τους εαυτούς τους σε διαθεσιμότητα από τις θέσεις τους στο Εκτελεστικό Συμβούλιο, αμέσως μετά την αυτοαναστολή, του Ιγκόρ Λεβίτιν από την προεδρία, μέχρι νεοτέρας.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ETTU αποδέχεται την απόφασή τους και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά, σε πλήρη συμμόρφωση με το Καταστατικό του ETTU, προκειμένου να εξυπηρετήσει καλύτερα το ευρωπαϊκό επιτραπέζιο τένις. Όπως έχει επανειλημμένα δηλώσει η ITTF, η Διπλωματία του Πινγκ Πονγκ βρίσκεται στο επίκεντρο του αθλήματός μας για περισσότερο από μισό αιώνα και μαζί τους ελπίζουμε ότι ο εποικοδομητικός διάλογος μπορεί να είναι η λύση σε τυχόν διαφωνίες.

Ως οικογένεια της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, είμαστε ενωμένοι με την ελπίδα ότι η ειρήνη θα επιστρέψει σύντομα στην Ευρώπη».

Η τραγική κατάσταση στην Ουκρανία αγγίζει τους πάντες βέβαια και στον αθλητικό χώρο. Δείχνοντας επίπεδο και ευαισθησία τα στελέχη της Μπορούσια Ντίσελντορφ έδειξαν ότι δεν χαίρονται τον δεύτερο σερί τίτλο τους όσο θα ήθελαν. «Είμαι χαρούμενος για την απόδοσή μας στον δεύτερο ημιτελικό, αλλά η χαρά είναι πιο συγκρατημένη. Βλέπετε τα νέα από την Ουκρανία… Φυσικά και υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα αυτή τη στιγμή. Πολλά δεινά, που δεν είναι τόσο μακριά από εμάς. Είναι σίγουρα μια πολύ περίεργη νίκη», τόνισε ο σούπερ σταρ της ομάδας του Ντίσελντορφ, Τίμο Μπολ, ενώ ο Ολλανδός προπονητής και πρώην διεθνής Ντάνι Χάιστερ είπε: «Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει στον κόσμο τις τελευταίες ημέρες. Είναι επίσης ένα περίεργο συναίσθημα για εμάς. Φυσικά για την εξαιρετική δουλειά μας στον δεύτερο ημιτελικό μπορούμε να είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, αλλά η εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία μετριάζει τη χαρά».

* Στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας έγιναν το απόγευμα της Παρασκευής δύο εξ αναβολής αγώνες για τα μπαράζ ανόδου από τη Β’ Εθνική στην Α2 γυναικών. Τα αποτελέσματα δεν ξεκαθάρισαν τα πράγματα αναφορά με τις ομάδες, που θα καλύψουν τις δύο προνομιούχες θέσεις. Ο Τελαμών Σαλαμίνας νίκησε αρχικά το Ηράκλειο 2001 με 3-1, τελείωσε την προσπάθειά του στους 5 βαθμούς και με αγώνα παραπάνω προηγείται. Αργότερα το Ηράκλειο έκαμψε τον Ωρίωνα Χίου με 3-2. Διατήρησε ελπίδες για τη δυάδα, ενώ η ομάδα της Χίου περιορίζεται σίγουρα στην 4η θέση με 3 βαθμούς. Μένει σε εκκρεμότητα το επίσης αναβληθέν ματς του ΑΣΕΑ Καβάλας με το Ηράκλειο. Αν η ομάδα της Μακεδονίας, που ήδη έχει 4 βαθμούς, τελειώσει αήττητη τα μπαράζ, τότε ανεβαίνει κατηγορία με την πρωτιά και θ’ ακολουθήσει στην Α2 ο Τελαμών. Αν χάσει, θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία και θα μετρήσουν τα αποτελέσματα ανάμεσα στις τρεις ομάδες.
Διαβάστε επίσης

Εντυπωσιακή Πρεμιέρα για την Κίνα με οκτώ μετάλλια

 

 

 

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics