Breaking News
20 Απριλίου 2022

Πλούσιο θα είναι και τον Μάιο το πρόγραμμα με διεθνή τουρνουά για όλες τις κατηγορίες και η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει τη δική της εκπροσώπηση. Στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας

του αθλήματος (ITTF) υπάρχουν τον επόμενο μήνα στην Ευρώπη διαδοχικά Contender για τις νεαρές ηλικίες, όπου πρόκειται να εμφανιστούν συνολικά τρεις αθλητές κι αθλήτριές μας. Γίνεται κι ένα Feeder ανδρών-γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, στο οποίο ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή κάποια ελληνική συμμετοχή. Στο ίδιο χρονικό διάστημα διεξάγονται τουρνουά και για τους αθλητές με αναπηρίες και σε δύο από αυτά αναμένεται να λάβουν μέρος τρεις πρωταθλητές μας. Συγκεκριμένα, ο 17χρονος Αλέξανδρος Μαδέσης δήλωσε συμμετοχή για το Youth Contender της Πολωνίας, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου για τα αντίστοιχα Contender της Αυστρίας και της Γερμανίας και η Αγγελική Ευμορφιάδη για το Contender της Αυστρίας. Στο Para TT της ITTF ο Μάριος Χατζηκυριάκος, ο Γιώργος Μουχθής (κλάση 6) και ο Αλέξανδρος Διακουμάκος (κλάση 10) δήλωσαν ν’ αγωνιστούν στα δυνατά όπεν της Γαλλίας και της Σλοβενίας της βαθμίδας Fa40.

Στη σειρά των WTT Youth Contender έρχεται την άλλη βδομάδα το Λιντς της Αυστρίας. Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του είναι 27 Απριλίου με 3 Μαΐου, όμως τα κορίτσια αγωνίζονται στο πρώτο τριήμερο του Μαΐου. Η Παπαδημητρίου, νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων μόλις χτες, Μ. Τρίτη, θα πάρει μέρος στην ηλικιακή κατηγορία Under 19. Η Ευμορφιάδη, «χάλκινη» στο διπλό του ίδιου Πανελληνίου πρωταθλήματος με την Παπαδημητρίου, συμπαίκτριά της στον Τελαμώνα Σαλαμίνας, θ’ αγωνιστεί στις κατηγορίες Under 17 και Under 19.

Από τις 16 μέχρι τις 22 Μαΐου θα διεξαχθούν ταυτόχρονα τα Youth Contender της Γερμανίας (Βερολίνο) και της Πολωνίας (Βλαντισλάβοβο), τα οποία μάλιστα έχουν διαφορετικές ημέρες αγώνων για αγόρια και κορίτσια και συνδυάζονται. Η Παπαδημητρίου δήλωσε και στο ένα (16 με 18 Μαΐου στο Βλαντισλάβοβο) και στο άλλο τουρνουά (20 με 22 Μαΐου στο Βερολίνο), πάντα στην ηλικιακή κατηγορία Under 19.

Στο Βλαντισλάβοβο πρόκειται να κάνει την πρώτη του διεθνή συμμετοχή για το 2022 ο Μαδέσης. Ο αθλητής της ΑΕΚ, που στο Πανελλήνιο της Πάτρας αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο διπλό εφήβων, θ’ αγωνιστεί στις κατηγορίες έως 17 και έως 19 ετών στο διάστημα 20 με 22 Μαΐου.

Σε επίπεδο Para TT είχε προηγηθεί τον Μάρτιο το όπεν στην Αίγυπτο με τους Χατζηκυριάκο, Μουχθή και Διακουμάκο και τώρα η ίδια τριάδα ετοιμάζεται να πάρει μέρος στους αντίστοιχους αγώνες της Γαλλίας και της Σλοβενίας. Στις κλάσεις των ορθίων και τα τρία παιδιά, με τα τουρνουά ν’ αφορούν όλα τα ατομικά αγωνίσματα. Από τις 5 έως τις 8 Μαΐου θα διεξαχθεί στο Saint Quentin en Yvelines της Γαλλίας το ITTF Fa40 French Para Open 2022 και από τις 11 έως τις 14 του ίδιου μήνα ακολουθεί στο Λάτσκο το ITTF Fa 40 Slovenia Para Open 2022.

Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι τις προάλλες δημοσιεύτηκαν οι διεθνείς πίνακες αξιολόγησης του Απριλίου για τους αθλητές με αναπηρίες. Υπήρχαν μεταβολές για τους τρεις πρωταθλητές μας, καθώς στο απλό ο Χατζηκυριάκος είχε χάλκινο μετάλλιο τον περασμένο μήνα στην Ισπανία και την Αίγυπτο, ενώ ο Μουχθής και Διακουμάκος πήραν τη 2η θέση στο απλό στην Αίγυπτο.

Στην κλάση 6 των ανδρών ο Χατζηκυριάκος έμεινε στο νούμερο 19 του κόσμου, αλλά πήρε 14 βαθμούς μετά τις διεθνείς συμμετοχές του Απριλίου (έχει 1137). Στην κλάση 6 των αθλητών έως 23 ετών παρέμεινε στην 3η θέση.

Επίσης στην κλάση 6 των ανδρών ο Μουχθής διατηρήθηκε στο νούμερο 31 με έναν βαθμό παραπάνω από τον προηγούμενο πίνακα (έχει 1034). Στην κλάση 10 των ανδρών ο Διακουμάκος ανέβηκε στο νούμερο 41 από το 43 με 13 βαθμούς περισσότερους (έχει 1165). Στην αντίστοιχη κατάταξη ανδρών έως 23 ετών φιγουράρει στο νούμερο 5.

Τέλος, στο κλειστό γυμναστήριο «Αντώνης Τρίτσης», στο Αργοστόλι, ολοκληρώνεται το πρωί της Μ. Πέμπτης προπονητικό καμπ της εθνικής ομάδας επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατόμων με αναπηρίες. Συμμετείχαν συνολικά 8 αθλητές και αθλήτριες και προετοιμάστηκαν σε πολύ καλές συνθήκες και με τις οδηγίες της νέας ομοσπονδιακής προπονήτριας Ελευθερίας Νταουντάκη. Την αποστολή στην Κεφαλονιά συνοδεύει ο τεχνικός σύμβουλος των εθνικών ομάδων της Ε.Α.ΟΜ.-Α.Με.Α. Αλέξανδρος Καραϊωσήφ, ενώ βέβαια ήταν καθημερινά παρών στο γυμναστήριο, ώστε να συνδράμει με τις γνώσεις και την εμπειρία του και ο τέως ομοσπονδιακός προπονητής Πολυχρόνης Πολίτσης, ο οποίος είναι υπεύθυνος στον τοπικό ΑΣΕΑ Κεφαλονιάς.
Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 16 ΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ 19/04/2022

 

 

 

 

Ο Μανωλόπουλος στο απλό εφήβων και η Παπαδημητρίου στο απλό νεανίδων πρωταθλητές Ελλάδας 2022

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics