Breaking News
13 Φεβρουαρίου 2024

Ταξιδέψτε στη Σμύρνη, με τη γραφική της προκυμαία, τη ζωντανή ατμόσφαιρα τα πολυσύχναστα παζάρια και την πλούσια ιστορική της κληρονομιά.

 Παρότι έχουν μείνει λίγα που να θυμίζουν την ελληνικότητά της, η μαγευτική πόλη δημιουργεί μοναδικά συναισθήματα στον Έλληνα επισκέπτη... 

420098190 987278173070003 8425714544639296432 n

Αναχώρηση 8 Απριλίου – Επιστροφή 14 Απριλίου

Σμύρνη – Ιεράπολη/Παμούκαλε – Αϊδίνι – Κουσάντασι – Έφεσος – Σελτζούκ – Κιρκιντζές – Ασκληπιείο Περγάμου – Αϊβαλί – Κούντα – Βουρλά – Αλάτσατα – Λιμάνι Τσεσμέ

Ημέρα 1η Δευτέρα 8 Απριλίου: Ηράκλειο – Σμύρνη – Ιεράπολη/Παμούκαλε (224Km)

Αναχώρηση από Ηράκλειο με τους συνοδούς μας στις 06:30 και άφιξη στην Σμύρνη με ναυλωμένη πτήση της Aegean! Επιβιβαζόμαστε στα λεωφορεία μας και αναχωρούμε (με στάση για έναν δυνατό καφέ κερασμένο από το γραφείο μας) προς την καταπληκτική Ιεράπολη/Παμούκαλε, έναν ακόμα τόπο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Πόλη της αρχαίας Φρυγίας, από την οποία σώζονται αξιοθαύμαστα μνημεία, όπως το θέατρο με τις 50 σειρές καθισμάτων, τα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, η νεκρόπολη κ.ά. Το Παμούκαλε, το “Κάστρο από Βαμβάκι”, είναι επίσης διάσημο για τις εντυπωσιακές φυσικές αβαθείς λιμνούλες (γούρνες), που τις τροφοδοτούν οι θερμές πηγές της περιοχής – ένα πραγματικά μοναδικό φαινόμενο. Μετά την επίσκεψή μας, αναχώρηση για το ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Richmond Pamukkale Thermal Resort 5* (ή παρόμοιο)

Ημέρα 2η Τρίτη 9 Απριλίου: Ιεράπολη/Παμούκαλε – Αϊδίνι – Κιρκιντζές – Κουσάντασι (232 Km)

Ξεκινάμε με καλό καφέ και πρωινό από το ξενοδοχείο μας με τις αποσκευές μας και μέσω μιας πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσας διαδρομής με πολλές εναλλαγές τοπίου, Ιστορικό Αϊδίνι, ή αλλιώς Σελεύκεια Καρίας και Ερυνίνα ή Τράλλεις (αργότερα ονομάστηκε Γκιουζελχισάρ) το οποίο είναι χτισμένο στην κοιλάδα του Μαιάνδρου ποταμού, νότια της Σμύρνης. Το σημερινό του όνομα, οφείλεται στο τουρκικό – μεσαιωνικό μπεηλίκι Αιντίνογλου (κυβερνήτης κατά τον 14ο αιώνα). Έπειτα, θα απολαύσουμε τον Κιρκιντζέ (σήμερα τουρκ. Şirince) είναι χωριό 600 περίπου κατοίκων στην επαρχία Σμύρνης στην Τουρκία, 8 περίπου χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης Σελτζούκ και επίσης 8 χιλιόμετρα από την Έφεσο. Η περιοχή γύρω από το χωριό έχει ιστορία που χρονολογείται από την ελληνιστική περίοδο (323-31 π.Χ.). Ευρήματα κοντά στο χωριό μεταξύ του 2001 και του 2002 μαρτυρούν την παρουσία επτά χωριών και εννέα αγροικιών στην περιοχή που χρονολογούνται στους αρχαίους και μεσαιωνικούς χρόνους. Στον δρόμο που οδηγεί στο χωριό υπάρχουν ερείπια πολλών ρωμαϊκών υδραγωγείων, καθώς το χωριό αποτελούσε σημαντική πηγή νερού για την αρχαία Έφεσο. Σήμερα το χωριό βιοπορίζεται μέσω της γεωργίας (ελαιόλαδο, ροδάκινα, κρασί) και του τουρισμού. Είναι καλά προστατευμένο και συνιστά σπάνιο και όμορφο παράδειγμα χριστιανικής αρχιτεκτονικής της οθωμανικής περιόδου. Τελικός μας προορισμός αργά το απόγευμα το παραθαλάσσιο θέρετρο Κουσάντασι όπου θα διανυκτερεύσουμε.

Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Ramada Hotel & Suites By Wyndham Kusadasi 4* (ή παρόμοιο)

Ημέρα 3η Τετάρτη 10 Απριλίου: Κουσάντασι – Έφεσος – Παναγία – Σμύρνη (100Km)

Ξεκινάμε με καλό καφέ και πρωινό από το ξενοδοχείο μας με τις αποσκευές μας προς την καταπληκτική Έφεσο, η πιο καλοδιατηρημένη αρχαία πόλη της Ιωνίας και τόπος κατασκευής του ενός εκ των 7 Θαυμάτων του αρχαίου κόσμου, του Αρτεμίσιου του περιβόητου Ναού της Αρτέμιδος. Στη ρωμαϊκή περίοδο γνώρισε αίγλη με το εμπόριο ανάμεσα στη Ρώμη, τις αγορές του Λιβάνου και της Αλεξάνδρειας. Θα επισκεφθούμε το θέατρο της Εφέσου, χωρητικότητας 24.000 θεατών και τη βιβλιοθήκη του Κέλσου, όπου κάποτε φυλάσσονταν χιλιάδες πάπυροι. Θα επισκεφτούμε ακόμη την κατοικία της Παναγίας στην Έφεσο, μια μυστηριακή, υπέρλαμπρη μικροσκοπική μονή, μόλις 6 χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο της ξακουστής ελληνικής πόλης της αρχαιότητας. Συνεχίζουμε στο Σελτζούκ (παραδοσιακό χωριό δίπλα στην Έφεσο με αρχαιολογικό ενδιαφέρον). Το απόγευμα άφιξη στην Σμύρνη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Kaya Prestige 4* (ή παρόμοιο)

Ημέρα 4η Πέμπτη 11 Απριλίου: Σμύρνη η αξέχαστη πατρίδα!

Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο μας ξεκινάμε την εξερεύνηση της καταπληκτικής αυτής πόλης, πατρίδα του Ομήρου με τα 5.000 χρόνια ιστορίας. Θα σεργιανίσουμε την ιστορική προκυμαία της Μπελ Επόκ των Ελλήνων και Φραγκολεβαντίνων, την πλατεία Κονάκ με τον Πύργο του Ρολογιού, το Κορδελιό με τον όμορφο εμπορικό πεζόδρομο, το οποίο έγινε ένα κομψό προάστιο, με άνετες επαύλεις στην παραλία του, κινηματογράφο, θέατρο, λέσχες κ.α. Οι περισσότεροι κάτοικοι ήταν Έλληνες, ενώ ακολουθούσαν οι Αρμένιοι, οι Μουσουλμάνοι και κάποιοι Λεβαντίνοι. Θα περιπλανηθούμε στα Σχοινάδικα, στο Παραλλέλι, στην Μπελαβίστα, θαυμάζοντας τα παλιά ελληνικά αρχοντικά, θα δούμε την Ελληνική συνοικία και την προκυμαία,τον Άγιο Βουκόλο, την Αγία Φωτεινή και την πλατεία Διοικητηρίου. Ακόμη θα δούμε την παλαιότερη αγορά της Σμύρνης, Kemeralti Bazaar και θα μπορέσουμε να κάνουμε τα ψώνια μας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μεσημεριανό φαγητό στο κέντρο της πόλης και καφεδάκι με μπακλαβά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Σμύρνη και ελεύθερος χρόνος.

Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Kaya Prestige 4* (ή παρόμοιο)

Ημέρα 5η Παρασκευή 12 Απριλίου: Ασκληπιείο Περγάμου – Αϊβαλί – Cunda (360 Km)

Ξεκινάμε με καλό kαφέ και πρωινό στο ξενοδοχείο μας και πρώτα θα θαυμάσουμε το Ασκληπιείο (Παλιό Νοσοκομείο), ένα από τα δύο πιο γνωστά νοσοκομεία της αρχαιότητας, αφιερωμένο στον θεό της θεραπείας Ασκληπιό, ο οποίος εκπαίδευσε τον διάσημο ιατρό Γαληνό. Συνεχίζουμε το ταξίδι μας και σταματάμε στον λόφο Cennet στην είσοδο του Αϊβαλιού, που είναι ένας επίγειος παράδεισος με τα 22 νησιά του που περιβάλλονται από το Αιγαίο Πέλαγος. Εδώ, παρακολουθούμε τη μαγευτική θέα στο Αϊβαλί, την Κούντα και τα νησιά και κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για μια φωτογράφηση. Στη συνέχεια, ξεκινάμε την περιήγηση στα γοητευτικά δρομάκια του Αϊβαλιού με τους πλακόστρωτους δρόμους, τα όμορφα πέτρινα σπίτια και τα ερείπια εκκλησιών. Στο δρόμο μας για το νησί Cunda, περνάμε τη νέα γέφυρα της Cunda και στη συνέχεια την πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου. Όταν φτάνουμε στο κέντρο της Cunda, επισκεπτόμαστε αυτό το γοητευτικό νησί με τα στενά λιθόστρωτα δρομάκια, τα παλιά ελληνικά σπίτια και τα πολύχρωμα καφέ. Θα έχουμε το μεσημεριανό μας γεύμα που μπορούμε να δημιουργήσουμε από νόστιμα ψάρια και ορεκτικά ή ένα τραγανό τοστ κυδωνιού. Ολοκληρώνουμε την βόλτα μας και κάνουμε ένα διάλειμμα στο Taş Kahve, ηλικίας 150 ετών.Επιστροφή στη Σμύρνη.

Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Kaya Prestige 4* (ή παρόμοιο)

Ημέρα 6η Σαββάτο 13 Απριλίου: Σμύρνη (ελεύθερη μέρα)

Μετά το νόστιμο πρωινό μας έχετε ελεύθερη μέρα να απολαύσετε την Σμύρνη στον δικό σας ρυθμό.

Διαμονή με βραδινό φαγητό στο Kaya Prestige 4* (ή παρόμοιο)

Ημέρα 7η Κυριακή 14 Απριλίου: Βουρλά – Αλάτσατα – Λιμάνι Τσεσμέ – Σμύρνη – Ηράκλειο

Ξεκινάμε με καλό καφέ και πρωινό στο ξενοδοχείο μας για να ακολουθήσουμε μια πανέμορφη διαδρομή στα παράλια της Μικράς Ασίας. Θα γνωρίσουμε παλαιά ελληνικά χωριά και κωμοπόλεις όπως τα Βουρλά, με την οικία του μεγάλου εθνικού μας ποιητή Γ. Σεφέρη, για τα οποία είχε γράψει «τα Βουρλά ήταν για μένα ο μόνος τόπος που και τώρα ακόμη, μπορώ να ονομάζω πατρίδα, ο τόπος όπου βλάστησαν τα παιδικά μου χρόνια». Στη συνέχεια θα βρεθούμε στα πανέμορφα Αλάτσατα, χαρακτηριστικό αναπαλαιωμένο οικιστικό παράδειγμα. Θα μας συγκλονίσει η ανεπανάληπτη φυσιολατρική εικόνα, τα περιβόλια, οι εκπληκτικές παραδοσιακές κατοικίες και η ηρεμία του τοπίου. Τελευταία στάση το πανέμορφο λιμάνι του Τσεσμέ, όπου επισκεπτόμαστε τη συνοικία της Κάτω Παναγιάς και την παλιά εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους (σήμερα πολιτιστικό κέντρο) καθώς και την παλιά αγορά! Θα έχουμε δυνατότητα για μεσημεριανό φαγητό και το απόγευμα επιστρέφουμε στην Σμύρνη. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Ηράκλειο.

Πτήσεις:

8/4/2024 Ηράκλειο – Σμύρνη 06:30 – 07:30 A3 4292
14/4/2024 Σμύρνη – Ηράκλειο 22:20 – 23:20 A3 4293

Ακυρώσεις:

Έως 19 Φεβρουαρίου, επιστροφή του 100% της αξίας

Από 20 Φεβρουαρίου έως 11 Μαρτίου, 200€ ακυρωτικά

Από 12 Μαρτίου 100% ακυρωτικά

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

Για την συμμετοχή σας στο ταξίδι θα πρέπει να έχετε ισχύοντα διαβατήρια νέου τύπου (κατά προτίμηση) ή ταυτότητες νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες και ημερομηνία έκδοσης κάτω της 15ετίας. Για τα παιδιά που ταξιδεύουν με έναν από τους δύο γονείς, θα πρέπει να υπάρχει έγγραφη επικυρωμένη συναίνεση από τον άλλο γονέα. Η κατοχή των σωστών ταξιδιωτικών εγγράφων και θεωρήσεων αποτελεί αποκλειστική ευθύνη των ταξιδιωτών.

Σημειώσεις:

Συμμετοχές με προκαταβολή 250€ ανά άτομο. Εξόφληση έως 11 Μαρτίου.
Απαραίτητα στοιχεία για κρατήσεις: ονοματεπώνυμα συμμετεχόντων όπως αναγράφονται στις ταυτότητες/διαβατήρια, φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail.Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 07 ΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΛΑΙΚΟ ΛΑΧΕΙΟ 13/02/2023

Σήμερα 13 Φεβρουαρίου γιορτάζουν

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics