Breaking News
07 Μαρτίου 2024

Ολυμπιακός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4: Μπορούσε και αλλιώς, αλλά τελικά «τσίκνισε»


Η «κατάρα» χτύπησε και πάλι. Μπλακ άουτ και βαριά ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, που συνέχισε την κάκιστη παράδοση που έχει ο Ολυμπιακός με τους Ισραηλινούς.

Την ήττα από την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Γ. Καραϊσκάκης» με 4-1 γνώρισε ο Ολυμπιακός, στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για τους «16» του Europa Conference League.

Οι Ερυθρόλευκοι ηττήθηκαν από τους Ισραηλινούς, που μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο δεκάλεπτο (Ζάχαβι 5’, Σαχάρ 9’). Οι Πειραιώτες μείωσαν με τον Ελ Κααμπί (13’), αλλά η Μακάμπι πέτυχε δύο ακόμα γκολ (Ζαχάβι 30’, Πέρετζ 74’) και έφτασε στο 4-1, που της δίνει μεγάλο προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (14/3) στην έδρα της Μπάτσκα Τόπολα στη Σερβία.

Η «κατάρα» χτύπησε και πάλι τον Ολυμπιακό, που έχει κάκιστη παράδοση απέναντι σε ομάδες από το Ισραήλ, με τους Ερυθρόλευκους να καλούνται πλέον να αφήσουν πίσω τους το παιχνίδι με την Μακάμπι και να κοιτάξουν το εντός έδρας ντέρμπι που ακολουθεί με τον Παναθηναϊκό (10/3), για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Έτσι παρατάχθηκαν
Ο Μεντιλίμπαρ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη μπροστά από την εστία και τους Ροντινέι, Ρέτσο, Κάρμο και Ορτέγκα στην τετράδα της άμυνας. Οι Έσε, Τσικίνιο και Όρτα ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Φορτούνη, Ποντένσε και Ελ Κααμπί στην επίθεση. Ο Ρόμπι Κιν από την άλλη ξεκίνησε την Μακάμπι Τελ Αβίβ με τους Μισπάτι, Σαχάρ, Σαμπορίτ, Ναχμίας, Ρεβίβο, Φαν Όφερεϊμ, Πέρετζ, Κανισόφσκι, Μίλσον, Ζαχάβι και Ντάβιντα.

Τρία γκολ στο πρώτο τέταρτο
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό και πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο 10άλεπτο. Στο 5ο λεπτό ο Μίλσον έκανε το γύρισμα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τους Έσε και Ρέτσο και κατέληξε στον Ζάχαβι, με τον Ισραηλινό επιθετικό να κάνει το 1-0 από το σημείο του πέναλτι. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πέρετζ έκανε το σουτ μέγα από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού, ο Πασχαλάκης απέκρουσε ενστικτωδώς, αλλά ο Σαχάρ πήρε το ριμπάουντ και από κοντά έκανε το 2-0 για την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στο 13’ ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 με κεφαλιά του Ελ Κααμπί, μετά από σέντρα του Κώστα Φορτούνη και ξαναμπήκε στο ματς.

 Στο 22’ ο Ποντένσε βρήκε τον Φορτούνη, αυτός έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά δεν το έπιασε όπως θα ήθελε και ο Μισπάτι μπλόκαρε. Οι Ερυθρόλευκοι είχαν πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και πίεζαν αλλά οι Ισραηλινοί στο 30’ έκαναν το 3-1 με τον Ζάχαβι. Ο Μίλσον επιτέθηκε από αριστερά για την Μακάμπι Τελ Αβίβ, πέρασε τον Ροντινέι, έκανε το γύρισμα στον συμπαίκτη του και αυτός από κοντά με πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη.

 Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Φορτούνης σούταρε από τα όρια της μεγάλης περιοχής, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, αλλά ο Μισπάτι απέκρουσε με τα πόδια. Στο 35’ ο Ζάχαβι σούταρε μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Το τελευταίο κομμάτι του πρώτου μέρους κύλησε χωρίς τη μεγάλη φάση, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ στο 1-3.

 Ευκαιρίες με Ελ Κααμπί και Ρέτσο
Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, με τον Ολυμπιακό να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 51’ με τον Ελ Κααμπί. Ο Όρτα «έσπασε» την μπάλα στον Μαροκινό, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Μισπάτι, αλλά ο τερματοφύλακας της Μακάμπι Τελ Αβίβ του είπε «όχι». Στο 63’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

 Κόντρα στη ροή
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μεντιλίμπαρ έκανε την πρώτη του αλλαγή στο παιχνίδι, με τον Μασούρα αντί του Τσικίνιο. Στο 72’ ο Όρτα δοκίμασε το πόδι του, αλλά ο τερματοφύλακας των Ισραηλινών μπλόκαρε. Ο Ολυμπιακός πίεζε, αλλά η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήταν αυτή που έβαλε γκολ. Δύο λεπτά μετά τη φάση του Όρτα, ο Πέρετζ με γυριστή κεφαλιά έκανε το 4-1 για την ομάδα του Ρόμπιν Κιν.

 Μετά το γκολ, ο Μεντιλίμπαρ έκανε δύο ακόμα αλλαγές, με τους Καρβάλιο και Γιόβετιτς αντί των Ποντένσε και Φορτούνη. Στο 83’ ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ελ Κααμπί. Ο Ορτέγκα έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μαροκινός επιθετικός πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μισπάτι. Στη συνέχεια ο Χσοέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ολοκλήρωσε
τις αλλαγές του, με τους Ιμπόρα και Ελ Αραμπί αντί των Όρτα και Ελ Κααμπί.

Δοκάρι με Καρβάλιο
Στο 89’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Καρβάλιο. Ο Πορτογάλος έκανε το φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μισπάτι. Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι, με την Μακάμπι να παίρνει τη νίκη με 4-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Πασχαλάκης, Ορτέγκα, Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Τσικίνιο (67΄ Μασούρας), Ποντένσε (77΄ Καρβάλιο), Όρτα (84′ Ιμπόρα), Φορτούνης (77΄ Γιόβετιτς), Ελ Κααμπί (84΄ Ελ Αραμπί.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ, Νάχμιας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο, Πέρετζ, Φαν Όβεριμ (77΄ Κάρζεφ), Κανιχόφσκι (81΄ Γκολάσα), Ντάβιντα (67΄ Μπίτον), Φελίσιο Μίλσον (81΄ Νταβιτζάντα), Ζάχαβι (77΄ Τούργκεμαν).

in.gr

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Ολοκληρώθηκε το σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων Ηρακλείου με το 3ο ΓΕΛ να παίρνει το πρωτάθλημα

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics