Breaking News
08 Μαρτίου 2022

Η χρονιά στα διεθνή επαγγελματικά τουρνουά ανδρών-γυναικών άρχισε τον Ιανουάριο στη Γερμανία με δύο συνεχόμενα Feeder, τη νέα σειρά αγώνων για αθλητές, που δεν είναι στην πρώτη σειρά δυναμικότητας.

Τέλη Φεβρουαρίου επανήλθαν στο Ομάν τα Contender, τα όπεν που καθιερώθηκαν πέρσι από την παγκόσμια ομοσπονδία με δύο διαφορετικά επίπεδα. Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου άρχισε στη Σιγκαπούρη το πρώτο WTT Grand Smash, μία ακόμα κορυφαία ατομική διοργάνωση, στο τέλος της εβδομάδας παίρνει τη σκυτάλη η Ντόχα για Feeder και WTT Contender και σε αυτές τις εκδηλώσεις θα μετρήσουν δυνάμεις και Έλληνες αθλητές. Στο μεταξύ, η πρωτεύουσα του Κατάρ φιλοξενεί και WTT Youth Star Contender, τουρνουά της πρώτης βαθμίδας για παίδες και εφήβους, και υπάρχει κι εκεί ελληνική παρουσία. Έτσι, η Κατερίνα Τόλιου βρίσκεται στη Σιγκαπούρη για το δυνατό WTT Grand Smash και αρχίζει την Τρίτη την προσπάθειά της. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και ο Γιώργος Σταματούρος δήλωσαν συμμετοχή για τα δύο διαδοχικά events ανδρών στην Ντόχα. Στην ίδια πόλη η 18άχρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου θ’ αγωνιστεί επίσης σε δύο τουρνουά, πρώτα στο Youth Star Contender κι έπειτα στο Feeder. Η Ντόχα δηλαδή, πραγματοποιεί συνολικά τρεις εκδηλώσεις: Από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου αυτή των νέων από τις 13 έως τις 17 Μαρτίου το Feeder και από τις 18 μέχρι τις 24 Μαρτίου το WTT Contender.

Στους σχετικούς ιστότοπους τα πρώτα και βασικά στοιχεία για τις ελληνικές συμμετοχές στους αγώνες αναφέρουν:

Στο 1ο WTT Grand Smash, στη Σιγκαπούρη, η Τόλιου είχε byeστον 1ο προκριματικό γύρο του απλού γυναικών και την Τρίτη αντιμετωπίζει την Τουρκάλα Σιμπέλ Αλτίνκαγια στον 2ο (σ.σ. των «32») διεκδικώντας την είσοδο στο κεντρικό ταμπλό. Στις 11 ώρα Ελλάδας ο αγώνας (17:00 τοπική) και με απευθείας μετάδοση στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=Z4obiCXTiYk από το τραπέζι 4.

Στο Feeder, στο Κατάρ, ο Σταματούρος (νούμερο 584 στην παγκόσμια κατάταξη) θα μετάσχει στα προκριματικά του απλού ανδρών, ενώ ο Σγουρόπουλος (Νο 155) θα είναι απευθείας στο κυρίως ταμπλό.

Η Παπαδημητρίου (Νο 610 στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης) θα βρεθεί επίσης στην προκριματική διαδικασία του απλού γυναικών στο Feeder. Στην αρχή του χρόνου είχε αγωνιστεί και στο ανάλογο τουρνουά στη Γερμανία. Εκπροσώπηση θα υπάρξει και στο διπλό μικτό. Ο Σταματούρος και η Παπαδημητρίου θ’ αγωνιστούν στα προκριματικά.

Στο WTT Contender, τη δεύτερη βαθμίδα στον θεσμό μετά τα WTT Star Contender τόσο ο Σγουρόπουλος όσο και ο Σταματούρος θα περάσουν από τα προκριματικά γκρουπ. Να σημειωθεί ότι ο σημερινός και ο περσινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών αντίστοιχα, θα κάνουν στην Ντόχα την πρώτη τους φετινή εμφάνιση σε όπεν στο εξωτερικό.

Στο κορυφαίο όπεν των νέων τέλος, επίσης στην Ντόχα, τα κορίτσια είναι ν’ αγωνιστούν το διήμερο 10-11 Μαρτίου. Η Παπαδημητρίου είναι στο Under 19 και θα μετάσχει και στο διπλό με συμπαίκτρια τη Ρουμάνα Ιοάννα Σινγκεορζάν.

* Η Ευρωπαϊκή Ένωση του αθλήματος (ETTU) ανέθεσε στην Πολωνία και την πόλη Gliwice τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων του 2023. Για τη διεξαγωγή του ορίστηκαν οι ημερομηνίες 14 με 23 Ιουλίου 2023.
Διαβάστε επίσης

Σήμερα 08 Μαρτίου γιορτάζουν

 

 

 

Πήρε πίσω τους βαθμούς και μπαίνει πλέι οφ ο ΠΑΣ Γιάννινα!

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics