Breaking News
20 Μαρτίου 2024

Στις θέσεις 5-8 του απλού ο Σγουρόπουλος στο WTT Feeder της Βηρυτού

 

Στις τιμητικές θέσεις 5-8 του απλού ολοκλήρωσε ο Γιάννης Σγουρόπουλος τη θετικότατη πορεία του στο World Table Tennis Feeder του Λιβάνου, που ολοκληρώνεται αύριο 21/03 στη Βηρυτό.

Αρχικά σήμερα πέτυχε την τρίτη νίκη του στο ταμπλό εναντίον του Αιγύπτιου Μαχμούντ Χέλμι και μπήκε στα προημιτελικά. Το βράδυ έκανε την προσπάθειά του για το πλέον μεγάλο βήμα κόντρα σε τοπ αθλητή του παγκοσμίου στερεώματος. Στο τέλος κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον Τσουάν Τσι Γιουάν της τεράστιας εμπειρίας και των πολλών περγαμηνών, ωστόσο με αξιόλογες εμφανίσεις κατάφερε την καλύτερη θέση του σε διεθνές τουρνουά της ανδρικής κατηγορίας. Παράλληλα, υλοποίησε και τον σκοπό της καλής συγκομιδής βαθμών για την παγκόσμια κατάταξη, καθώς η είσοδος στην 8άδα προβλέπει 25 πόντους.

Ο τετράκις πρωταθλητής Ευρώπης των νεαρών κατηγοριών συνοδευόταν στον Λίβανο από τον πατέρα του Νίκο, ο οποίος θυμίζουμε ότι είναι πρώην διεθνής αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, συνεπώς τον βοήθησε και με συμβουλές στα παιχνίδια.

Ο προημιτελικός στο Al Kawthar Secondary School αποτέλεσε πρόκληση για τον Σγουρόπουλο (νούμερο 348 στο World Rank της τρέχουσας εβδομάδας) όχι μόνο για την προοπτική πρόκρισης στην 4άδα, αλλά και για τον αθλητή, που βρισκόταν απέναντί του. Ο διάσημος Τσουάν Τσι Γιουάν από την κινεζική Ταϊπέι παραμένει σε πολύ ψηλό επίπεδο στα 43 του χρόνια και στη ζηλευτή καριέρα του έχει να επιδείξει, μεταξύ άλλων, παγκόσμιο τίτλο στο διπλό ανδρών το 2013, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο στο απλό στους Ασιατικούς Αγώνες, ασημένιο και σε Παγκόσμιο Κύπελλο ομαδικού και πρωτιά σε Μεγάλο τελικό των Pro Tour το 2002. Σήμερα είναι στο νούμερο 39 του κόσμου και είχε φτάσει μέχρι και το νούμερο 3 πριν από 20 χρόνια.

Ο Σγουρόπουλος ήταν ξεκάθαρο αουτσάιντερ, αλλά παίζοντας με θετική σκέψη και χωρίς άγχος έγινε άμεσα απειλητικός. Στο 10-7 του 1ου σετ δέχτηκε την ισοφάριση, όμως στην παράταση πήρε το προβάδισμα με πολύ καλές επιλογές. Στον αρχικό αιφνιδιασμό από το καλό σερβίς και τα ποιοτικά χτυπήματα του Έλληνα άσου, ο πολύπειρος και πάντα γρήγορος Τσουάν αντέδρασε σωστά. Εκμεταλλεύτηκε το δικό του σερβίς, πήρε τον έλεγχο με τις επιθέσεις του και πέρασε την τακτική του για το τελικό 3-1 σετ. Στο 3ο σετ ήταν ο Σγουρόπουλος, που απέκτησε στην αρχή μικρό πλεονέκτημα, αλλά ο Τσουάν έγινε οδηγός με τέσσερις διαδοχικούς πόντους (12-10, 5-11, 6-11, 6-11).

Το μεσημέρι, στον γύρο των «16», ο Σγουρόπουλος βρήκε απέναντί του δυνατό Αφρικανό αθλητή, τον Αιγύπτιο Μαχμούντ Χέλμι (Νο 212), o οποίος νωρίτερα μέσα στο 2024 πήγε στον τελικό του απλού στο North Africa Regional Championships. Ο πρωταθλητής μας μπήκε δυνατά από την αρχή, βρήκε πολύ καλό ρυθμό με τις επιθέσεις του και πήρε με διαφορά τα πρώτα σετ. Ο Χέλμι έβγαλε στη συνέχεια τη δική ποιότητα, άλλαξε κάπως και την τακτική του και αφού μείωσε σχετικά εύκολα σε 2-1 απέκτησε μικρό προβάδισμα στο 4ο σετ. Στη συνέχεια έφτασε σε δύο ματς μπολ με 10-8, παίρνοντας και τα σερβίς, αλλά ο Σγουρόπουλος βρήκε λύσεις με την ηρεμία που τον χαρακτηρίζει. Πήρε πρώτος επίθεση, αξιοποίησε και το σερβίς του (όπως έκανε πολλές φορές μέσα στο ματς) και με τέσσερις σερί πόντους έφτασε στο τελικό 3-1 σετ (11-5, 11-4, 4-11, 12-10).

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

 

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου προκρίθηκε η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics