Breaking News
26 Ιουλίου 2017

«Δείξε μου κάποιον που δεν του αρέσει το παγωτό και θα σου δείξω κάποιον που έχει ξεχάσει το πώς να απολαμβάνει τη ζωή», ήταν η έκφραση που χρησιμοποιούνταν συχνά για να δείξει την αδυναμία που έχουμε όλοι στην κατανάλωση του συγκεκριμένου γλυκού, ωστόσο τα πράγματα δεν πλέον έτσι σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρία Mintel.

 

Όπως έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας αυτής, οι παγκόσμιες πωλήσεις παγωτού μειώθηκαν από 15,6δισεκ λίτρα το 2015 σε 13δισεκ λίτρα το 2016. Η μείωση αυτή μεταφράζεται σε ένα ποσοστό 16,7% που όταν καταγράφεται μέσα σε έναν μόνο χρόνο είναι κάτι παρά πάνω από αξιοσημείωτη.

Η ζάχαρη φταίει για όλα

Το φαινόμενο αυτό έχει να κάνει κυρίως με την τάση στις δυτικές κοινωνίες να προσέχουμε ιδιαίτερα τις ποσότητες ζάχαρης που καταναλώνουμε. Επίσης υπάρχει μια στροφή στην κατανάλωση του ιταλικού παγωτού gelato που θεωρείται από πολλούς ως ένα πιο υγιεινό επιδόρπιο, αλλά και σε γαλακτοκομικά προϊόντα που έχουν ως βάση το γάλα αμυγδάλου.

Επίσης οι ειδικοί αναφέρουν πως το γιαούρτι καλής ποιότητας έχει αρχίσει να αντικαθιστά σε πολλές περιπτώσεις το παγωτό σαν επιδόρπιο μετά το φαγητό.

Τέλος, στις ανεπτυγμένες χώρες τα άτομα με οικονομική επιφάνεια συνηθίζουν να τρώνε παγωτό υψηλής ποιότητα αλλά σε μικρότερες μερίδες και με μικρότερη συχνότητα.
runnfun.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics