Breaking News
04 Οκτωβρίου 2017

Υπάρχουν πολλές συνταγές και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα για την αϋπνία.

Αλλά όλα αυτά σπάνια αντιμετωπίζουν τη στέρηση του ύπνου που προκαλείται από το έντονο στρες. Δυστυχώς, η σημερινή κοινωνία έχει πολλούς αγχωτικούς λόγους για να χάνει τον ύπνο της. Πρόσφατα επιστήμονες από την Ιαπωνία έκαναν μια ενδιαφέρουσα νέα ανακάλυψη για μια ήδη υπάρχουσα ένωση που προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο, η οποία υπόσχεται καλύτερο και ξεκούραστο ύπνο.

Έχετε ποτέ δυσκολευτεί να κοιμηθείτε εξαιτίας του στρες; Αν ναι, θα πληροφορηθείτε από το itrofi.gr αναμφισβήτητα με χαρά ότι η λύση μπορεί να βρίσκεται σε φυσικά προϊόντα και όχι σε χάπια. Η οκτακοζανόλη που συνήθως βρίσκεται στο ζαχαροκάλαμο, μπορεί να είναι το μόνο που χρειάζεστε για να μειώσετε το άγχος και να βελτιώσετε τον ύπνο σας, σύμφωνα με νέα μελέτη. Η αϋπνία επηρεάζει τακτικά περίπου έναν στους τρεις ενήλικες, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους. Έχει συνδεθεί με την αύξηση του κινδύνου άνοιας, καρδιακών παθήσεων, διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεσης, κατάθλιψης, παχυσαρκίας και καρκίνου.

Η οκτακοζανόλη, μια ουσία που περιέχεται στο ζαχαροκάλαμο, το κερί μέλισσας, το έλαιο φύτρου σιταριού, το πίτουρο ρυζιού και σε άλλες ποικιλίες φυτών, ανακαλύφθηκε ότι μειώνει τις συνέπειες του στρες και ενθαρρύνει ένα ξεκούραστο ύπνο αρκετών ωρών. Είναι χημικά παρόμοια με τη βιταμίνη Ε. Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Scientific Reports και η οποία διεξήχθη από ομάδα του International Institute for Integrative Sleep Medicine στο Πανεπιστήμιο Tsukuba της Ιαπωνίας, η οκτακοζανόλη - η οποία χρησιμοποιείται ήδη ως συμπλήρωμα για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και την αθλητική ενδυνάμωση – μείωσε τα επίπεδα μιας κύριας ορμόνης του στρες σε ποντικούς, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά ως θεραπεία για την προκαλούμενη από το άγχος αϋπνία.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Mahesh K. Kaushik και τον Yoshihiro Urade, δήλωσαν ότι η οκτακοζανόλη μείωσε σημαντικά τα επίπεδα της κορτικοστερόνης, η οποία είναι δείκτης του στρες στο πλάσμα του αίματος. Όταν η οκτακοζανόλη προστέθηκε στη δίαιτα των ποντικών στο πείραμα, εκείνοι που είχαν προηγουμένως διαταραγμένο ύπνο εξαιτίας του άγχους, κοιμήθηκαν ευκολότερα. Ωστόσο, οι επιστήμονες επισήμαναν ότι η χημική ουσία δεν επηρέασε τον ύπνο στα ζώα που είχαν χαμηλά επίπεδα στρες ή και καθόλου. Η Ιαπωνική ομάδα των ερευνητών θεωρεί ότι η ουσία είναι ασφαλής για ανθρώπινη κατανάλωση, καθώς βασίζεται σε τρόφιμα. Εκτός από αυτό, είναι ένα αποτελεσματικό αντιοξειδωτικό που κυριολεκτικά κάνει θαύματα όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση μυϊκών πόνων που προέρχονται από κακή κυκλοφορία του αίματος, του οξυγόνου και του νερού στον οργανισμό . "Μελλοντικές μελέτες περιλαμβάνουν την αναγνώριση της περιοχής εγκεφάλου που στοχεύει η οκτακοζανόλη, της διαπερατότητάς της στο Blood Brain Barrier (αιματοεγκεφαλικό φράγμα) και του μηχανισμού μέσω του οποίου καταφέρνει να μειώνει το στρες", δήλωσε ο Kaushik.
itrofi.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics