Breaking News
15 Νοεμβρίου 2017

Ακριβώς όπως ορισμένα φυτά μεγαλώνουν καλύτερα όταν είναι το ένα δίπλα στο άλλο, έτσι υπάρχουν και τρόφιμα που, όταν συνδυάζονται, δεν είναι μόνο πολύ γευστικά αλλά βοηθούν τον οργανισμό μας να απορροφά πιο αποτελεσματικά τα θρεπτικά συστατικά, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την αντίσταση του στις διάφορες ασθένειες.


Σίδηρος + Βιταμίνη C
Σπανάκι και φράουλες ή κόκκινες πιπεριές με ρεβίθια ή μπρόκολο, αρακάς με ντομάτες. Όταν συνδυάζετε σίδηρο και βιταμίνη C, αποφύγετε το τσάι, τα ολικής άλεσης τρόφιμα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα επειδή όλα εμποδίζουν την απορρόφηση του μη-αιμικού σιδήρου.

Λυκοπένιο + "Καλά λιπαρά"
Το λυκοπένιο είναι η χρωστική που δίνει στα κόκκινα φρούτα και λαχανικά το φωτεινό χρώμα τους. Είναι επίσης ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, που βοηθά στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων και ορισμένων καρκίνων. Επειδή το λυκοπένιο είναι λιποδιαλυτό, το πεπτικό σύστημα είναι σε θέση να το απορροφήσει καλύτερα όταν συνοδεύεται από υγιή ακόρεστα λιπαρά όπως η ντομάτα με το αβοκάντο

Σουλφοραφάνη + Σελήνιο
Δύο αντικαρκινικά θρεπτικά συστατικά που ο συνδυασμός τους είναι έως και τέσσερις φορές πιο αποτελεσματικός από ό,τι το καθένα ξεχωριστά. Η σουλφοραφάνη βρίσκεται στα σταυρανθή λαχανικά και το σελήνιο περιέχεται στα ψάρια, το κρέας, τα αυγά, τους ξηρούς καρπούς και τα μανιτάρια. Το σελήνιο σε συνεργασία με τις πρωτεΐνες στο σώμα μας παράγουν αντιοξειδωτικά ένζυμα που μας προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες. Την επόμενη φορά λοιπόν συνοδεύστε το μοσχαρίσιο κρέας με μπρόκολο ή τα λαχανάκια Βρυξελλών με τα καρύδια Βραζιλίας.

Φολικό + Βιταμίνη Β12
Το φολικό οξύ (που βρίσκεται φυσικά στα λαχανικά και τα φασόλια) και η βιταμίνη Β12 (των ζωικών προϊόντων) βοηθούν στην παραγωγή νέων κυττάρων. Συνενώνουν επίσης τις δυνάμεις τους για να διασπάσουν την ομοκυστεΐνη, ένα αμινοξύ που σε υψηλά επίπεδα συνδέεται με τη νόσο του Alzheimer. Για πρωινό προτιμήστε μια ομελέτα με σπανάκι και για το δείπνο, μαγειρέψτε ένα φιλέτο σολομού με σπαράγγια.

Ψευδάργυρος + βιταμίνη Α
Ο ψευδάργυρος είναι το δεξί χέρι της βιταμίνης Α. Η βιταμίνη Α, το αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στις γλυκοπατάτες, τα καρότα και το πεπόνι ενισχύει την ανοσία, βελτιώνει την όραση και δίνει στο δέρμα σας λάμψη αλλά απαιτεί ψευδάργυρο για να απορροφηθεί και να χρησιμοποιηθεί. Από την πλευρά του ο ψευδάργυρος, ο οποίος περιέχεται σε μεγάλες ποσότητες στο κρέας, τα αυγά, τα θαλασσινά και τους σπόρους, είναι απαραίτητος για τη μετατροπή της ρετινόλης στον αμφιβληστροειδή. Μπορείτε να συνδυάσετε το φιλέτο γαλοπούλας με γλυκοπατάτες, τα αυγά με το σπανάκι, το μοσχάρι με καρότα, μπρόκολο και ψητή κολοκύθα και από πάνω κολοκυθόσπορους και σουσάμι.

Πρωτεΐνη + κάλιο
Συνδυάζοντας το κάλιο που βρίσκεται στις μπανάνες με τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες όπως το γιαούρτι συμβάλλετε στο «χτίσιμο» μυών και την αναπλήρωση των αμινοξέων.

Υγιείς υδατάνθρακες + πρωτεΐνες
Ψάχνετε για έναν τρόπο να καταπολεμήσετε τα απογευματινά τσιμπολογήματα; Η επιλογή σνακ που συνδυάζουν πρωτεΐνες και υγιείς υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πείνας και να σας δώσει επιπλέον ενέργεια. Ένας τέτοιος συνδυασμός είναι το χούμους με sticks καρότου, το γιαούρτι με κάποιο φρούτο, ή ένα κομμάτι τυρί με ένα κράκερ ολικής.

Βιταμίνη D + ασβέστιο
Το σώμα μας χρειάζεται βιταμίνη D για να απορροφήσει το ασβέστιο που ενισχύει τα οστά, αλλά η θρεπτική ουσία είναι διαθέσιμη σε πολύ λίγα τρόφιμα σε φυσική μορφή. Οι κρόκοι των αυγών είναι ένα από αυτά. Μια ομελέτα με λίγο τριμμένο τυρί με χαμηλά λιπαρά και ψιλοκομμένα μπουκετάκια μπρόκολου (μια ελάχιστα γνωστή πηγή ασβεστίου) θα καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες.

Βιταμίνη Κ + καλά λιπαρά
Η βιταμίνη Κ προστατεύει τα οστά και είναι σημαντική για την πήξη του αίματος αλλά επειδή είναι λιποδιαλυτή, το σώμα δεν μπορεί να την απορροφήσει χωρίς να πάρει ταυτόχρονα λίγο λίπος. Γι 'αυτό πρέπει πάντα να συνδυάζετε υγιή λίπη - όπως αυτά που υπάρχουν στους ξηρούς καρπούς ή το ελαιόλαδο με τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά που είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Κ.

Καροτενοειδή + κρόκοι αυγών
Την επόμενη φορά που επιλέγετε διάφορα λαχανικά από ένα salad bar, προσθέστε ένα βραστό αυγό στο μπολ σας καθώς βοηθά στην απορρόφηση των καροτενοειδών όπως είναι το α και β-καροτένιο, το λυκοπένιο, η λουτεΐνη και η ζεαξανθίνη που έχουν πλούσιες αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Κερσετίνη + κατεχίνες
Όταν συνδυάζετε δύο ισχυρά αντιοξειδωτικά, την κερσετίνη που βρίσκεται στα κόκκινα μήλα, τα σταφύλια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό με τις κατεχίνες που υπάρχουν στο κόκκινο κρασί, τη μαύρη σοκολάτα και τα μούρα, έχετε ένα αδιαμφισβήτητο σύμμαχο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Εμείς σας προτείνουμε μαύρη σοκολάτα με μήλα, sangria κόκκινου κρασιού φτιαγμένη με μήλα και μούρα, μια bruschetta με ντομάτα, κρεμμύδι και σκόρδο συνοδεία ενός ποτηριού κόκκινου κρασιού ή μια σαλάτα κοτόπουλου με σταφύλια, μήλα και φρέσκα κρεμμυδάκια.

Κουρκουμάς + μαύρο πιπέρι
Η κουρκουμίνη, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό του κουρκουμά, έχει αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες αλλά, δυστυχώς, μεταβολίζεται γρήγορα προτού απορροφηθεί πλήρως. Αν την συνδυάσετε με το μαύρο πιπέρι, βελτιώνετε τη βιοδιαθεσιμότητά της κατά 1000 φορές, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Φωτεινή Πουρνάρα

itrofi.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics