Breaking News
14 Δεκεμβρίου 2017

Η επιστημονική έρευνα δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία: η αποτελεί πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία της καρδιάς, της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αλλά και για τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους.


Συντελεί καθοριστικά στο φαινόμενο της μακροζωίας και της ευεξίας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο οτι οι άνθρωποι που την ακολουθούν στενά, ζούνε και περισσότερα χρόνια… Άλλωστε, τα περισσότερα από τα μεσογειακά τρόφιμα είναι φρέσκα, εποχιακά και τοπικά, πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, φυτικές ίνες και δεν είναι επεξεργασμένα.
Ενόψει καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών η ισορροπημένη, ελαφριά μεσογειακή διατροφή είναι απαραίτητη, για τη διατήρηση του βάρους ή ακόμη για την απώλεια των ανεπιθύμητων κιλών.
μεσογειακή-διατροφή
Ορίστε, λοιπόν, τι πρέπει να κάνετε για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές της δράσεις και να είστε πιο υγιής και όμορφη από ποτέ.


1. Οι διατροφικές συστάσεις προτείνουν, καθημερινή πρόσληψη ψωμιού, παξιμαδιών, ρυζιού, και άλλων δημητριακών, κυρίως ολικής άλεσης.
2. Βάλτε χρώμα στο πιάτο σας καθημερινά με ποικιλία λαχανικών και μυρωδικών, είτε σε φρέσκια είτε μαγειρεμένη μορφή (σαλάτες, λαδερά, ελαφριές χορτόπιτες), συνοδευμένα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
3. Τα φρέσκα φρούτα σαν ενδιάμεσο σνακ ή επιδόρπιο, δεν θα πρέπει να λείπουν από το ημερήσιο διαιτολόγιο.
4. Μην εξαιρείτε από τη διατροφή σας τα γαλακτοκομικά, σε λογικές ποσότητες. Προτιμήστε τα σε άπαχες ή με λίγα λιπαρά εκδοχές.
5. Καταναλώνετε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα ψάρι.
6. Περιορίστε το κόκκινο κρέας (μοσχάρι, χοιρινό) στις 2-3 φορές τον μήνα, ενώ το αρνί και το κατσίκι θα πρέπει να καταναλώνονται ακόμα πιο σπάνια.
7. Πουλερικά, όσπρια, ξηροί καρποί, αυγά και ελιές δεν πρέπει να λείπουν από το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα.
8. Μην αποφεύγετε το ελληνικό κρασί, έχει ευεργετική δράση. Όμως μην το παρακάνετε.
9. Τα πράγματα που θυμίζουν Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστούν στα φαγητά και τα ροφήματά σας νοστιμίζοντάς τα με το άρωμά και τη γεύση τους. Δηλαδή, η μαστίχα, η ρίγανη, ο μαϊντανός, ο άνηθος, το μέλι, τα βότανα αλλά και τα άγρια χόρτα δίνουν γεύση και προσφέρουν υγεία.
10. Πίνετε άφθονο νερό και φτιάξτε με αυτό ενδιαφέροντα ροφήματα αρωματίζοντάς το με λεμόνι, αγγούρι, καρπούζι ή ακόμη και με μαστίχα, προσδίδοντας στο σώμα ενέργεια, τόνωση και ευεξία με τον πιο απολαυστικό τρόπο.
Χωρίς να αλλάξουμε, λοιπόν, σημαντικά τον ελληνικό τρόπο ζωής μας, μπορούμε εύκολα να ακολουθήσουμε τις συστάσεις της και να λάμπουμε από υγεία!

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics