Breaking News
24 Ιανουαρίου 2018

Είναι γνωστή η αντίληψη πως ο πόνος και η ενόχληση που αισθανόμαστε μετά τη γυμναστική κυρίως, οφείλεται στη συσσώρευση του γαλακτικού οξέος στους μυς και την περιοχή του σώματος που έχει γυμναστεί περισσότερο.

Και όμως, η πραγματική αιτία πίσω από αυτό τον πόνο δεν είναι αυτή, αφού το γαλακτικό οξύ μένει για λίγο στους μυς και μετά φεύγει.

Η αιτία είναι ότι οι μυς μας μετά από έντονη άσκηση ''καταστρέφονται'' και δημιουργούνται ξανά ώστε να αντέξουν τις δύσκολες και καινούργιες συνθήκες!

Ο πόνος όμως που αισθανόμαστε δεν οφείλεται τόσο στον ίδιο το μυ, αλλάς στις κινήσεις του σώματος που προσπαθούν κάνουν το μυ να λειτουργήσει.

Έτσι λοιπόν εξηγείται ο πόνος που αισθανόμαστε μετά την άσκηση αλλά και γιατί με την πάροδο του καιρού αισθανόμαστε λιγότερο πόνο: διότι οι μυς μας έχουν δημιουργηθεί ξανά!

Πηγή:

 

ΜΑΡΙΑ ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗ 

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics