Breaking News
23 Μαΐου 2018

Oι περισσότεροι μιλούν με καλά λόγια για το λάδι καρύδας ή το γάλα και τα οφέλη τους για την υγεία, ωστόσο το νερό καρύδας δεν πιστώνεται τα θετικά σχόλια που αξίζει.

 


Το νερό που προέρχεται από την καρύδα είναι πλούσιο σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Περιέχει αμινοξέα, βιταμίνη C, βιταμίνες συμπλέγματος Β, ένζυμα και μια ποικιλία ορυκτών, όπως το μαγνήσιο, το ασβέστιο και ο ψευδάργυρος.

Είναι το ιδανικό ρόφημα αν θέλετε μια γρήγορη ενυδάτωση ενώ αποτελεί καλή επιλογή στην επόμενη επίσκεψη που θα κάνετε στο γυμναστήριο. Αλλωστε οι καρύδες είναι γνωστό πως περιέχουν μέταλλα και βιταμίνες που αποκαθιστούν τους ηλεκτρολύτες. Η φυσική γλυκιά του γεύση αποτελεί παράλληλα πραγματική απόλαυση έπειτα από μια σκληρή προπόνηση.

Σε σύγκριση με το συνηθισμένο νερό, εκείνο της καρύδας αποτελεί μια πιο υγιή επιλογή. Αυτό ισχύει γιατί περιέχει βιταμίνες και ηλεκτρολύτες που δεν συναντά κανείς στο νερό της βρύσης. Μάλιστα το νερό που προέρχεται από καρύδα λέγεται πως ενισχύει το ανοσοποιητικό, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και ενισχύει την καρδιακή λειτουργία.

Παρακάτω ακολουθούν τα οφέλη της κατανάλωσης νερού καρύδας για την υγεία σας:

Βοηθά στην απώλεια κιλών
Eχει αποδειχθεί πως το νερό καρύδας ενισχύει τον μεταβολισμό σας. Σας κρατά σε ενυδάτωση και συμβάλει στην αποφυγή συγκέντρωσης του περιττού λίπους. Περιέχει λιγότερες θερμίδες από ενεργειακά ροφήματα και λιγότερο λίπος από το γάλα.

Συμβάλει στον καθαρισμό της επιδερμίδας
Μένοντας ενυδατωμένοι αποκτάτε μια πιο λαμπερή επιδερμίδα. Η γλυκόζη που περιέχεται στο νερό καρύδας είναι σημαντική για την υγεία του δέρματος και των κυττάρων του.

Αποτελεί μια καλή εναλλακτική των ενεργειακών ροφημάτων
Tα περισσότερα από αυτά σας κρατούν σε ενυδάτωση κατά την διάρκεια της άσκησης, ωστόσο περιέχουν πολλές θερμίδες και ζάχαρη σε αντίθεση με το νερό καρύδας.

Καταπολεμά τον πονοκέφαλο
Δοκιμάστε νερό καρύδας αντί για παυσίπονα όταν έχετε πονοκέφαλο. Το μαγνήσιο που περιέχει, προωθεί την κυκλοφορία του αίματος και αυξάνει την λειτουργία των νευροδιαβιβαστών.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση
Μπορείτε να ρίξετε την αρτηριακή πίεση με φυσικούς τρόπους όπως το να αρχίσετε γυμναστική, να κόψετε κάπνισμα και αλκοόλ, να περιορίσετε το αλάτι στις τροφές και φυσικά να πίνετε νερό καρύδας.

Βελτιώνει την λειτουργία της πέψης
Mε την κατανάλωση νερού καρύδας σε καθημερινή βάση, αποβάλλετε τις τοξίνες από το σώμα σας. Το μαγνήσιο που περιέχει το ρόφημα αυτό, βοηθά στην συνολικότερη λειτουργία του πεπτικού ενώ ανακουφίζει από προβλήματα δυσκοιλιότητας.

Περιέχει αμινοξέα
Tα αμινοξέα είναι σημαντικά για την λειτουργία του μεταβολισμού. Μεταξύ άλλων συμβάλλουν στην μεταφορά και την βέλτιστη αποθήκευση όλων των θρεπτικών συστατικών όπως υποστηρίζουν έρευνες. Η έλλειψη αμινοξέων μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία και υψηλή χοληστερόλη.

Ενυδατώνει το σώμα σας
Επειδή περιέχει πολλούς ηλεκτρολύτες, το νερό καρύδας σας κρατά ενυδατωμένους, ιδίως μετά από άσκηση. Το νερό αυτό είναι παράλληλα πλούσιο σε κάλιο και χαμηλό σε υδατάνθρακες.

Περιέχει μαγνήσιο
Τo μαγνήσιο βοηθά στην αποφυγή καρδιακών παθήσεων, βελτιώνει την διάθεση, καταπολεμά την αϋπνία, ανακουφίζει τους σφιγμένους μύες και βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου από τα οστά.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων
Το νερό καρύδας μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης LDL στον οργανισμό και ειδικότερα της χοληστερόλης που επηρεάζει την καρδιακή λειτουργία. Γενικά το κάλιο, το ασβέστιο και το μαγνήσιο που περιέχονται στο νερό καρύδας, συμβάλλουν στην εύρυθμη καρδιακή λειτουργία.
itrofi.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics