Breaking News
18 Ιανουαρίου 2016

Να γιατί είναι λάθος να λούζουμε καθημερινά τα μαλλιά μας;


Μαλλιά που λαδώνουν εύκολα, ταλαιπωρημένα, που φριζάρουν; Αν θεωρείτε πως το καθημερινό λούσιμο βοηθά στην υγεία των μαλλιών σας, τότε κάνετε λάθος!

Το καθημερινό λούσιμο κάνει κακό στα μαλλιά, επειδή απομακρύνει τα φυσικά έλαια, κάτι που χειροτερεύει τον χειμώνα, κάνοντας τα μαλλιά άτονα, θαμπά και χωρίς ελαστικότητα. Χάνοντας την ελαστικότητά τους δημιουργούν ψαλίδα και σπάνε ευκολότερα, γεγονός που τα κάνει να χρειάζονται πιο συχνό "καθάρισμα" στις άκρες και να καθυστερούν να φθάσουν υγιή στο επιθυμητό μήκος. Το καλύτερο λοιπόν είναι να τα λούζετε δύο φορές την εβδομάδα.
Πόσο εύκολα είναι όμως να λούζουμε τα μαλλιά μας το πολύ δύο φορές την εβδομάδα; Για να φρεσκάρετε τα μαλλιά σας, αρκεί να τα βρέξετε και να απλώσετε μαλακτική κρέμα κατά μήκος τους, όχι όμως στις ρίζες, και στη συνέχεια να τα χτενίσετε καλά και να τα ξεβγάλετε.
Το τμήμα της τρίχας που βρίσκεται κοντά στην επιδερμίδα του κεφαλιού είναι υγιές- το πρόβλημα της ταλαιπωρίας και της ξηρότητας παρουσιάζεται από τη μέση του μήκους της και ειδικά στις άκρες. Εκεί ακριβώς θα πρέπει να απλώνετε τη μαλακτική κρέμα.
Προσοχή και στη διατροφή σας
Αν θέλετε τα μαλλιά σας να αποκτήσουν ξανά υγιή εμφάνιση και δύναμη, τότε θα πρέπει να προσέξετε και τη διατροφή σας.
Η βιταμίνη Α, που βρίσκεται κυρίως στο συκώτι και τα ψάρια, είναι σημαντική για την καλή υγεία του επιθηλίου της τρίχας, ενώ η έλλειψή της έχει συνδεθεί με εύθραυστα και αδύναμα μαλλιά.
Στην υγεία των μαλλιών βοηθούν ακόμη ο σίδηρος, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος. Υψηλή περιεκτικότητα σε χαλκό έχουν το συκώτι, το κόκκινο κρέας, οι φακές και το σπανάκι , σε χαλκό, οι ξηροί καρποί και τα όσπρια και σε ψευδάργυρο, τα θαλασσινά και τα μανιτάρια. Τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα όσπρια, όπως οι φακές που περιέχουν κυρίως ψευδάργυρο.
Τέλος τα αυγά, το ψάρι, τα οστρακοειδή και το κρέας (με μέτρο βέβαια και όσο το δυνατό λιγότερο λίπος), τα οποία περιέχουν σίδηρο και αμινοξέα.

Πηγή CAPITALHEALTH

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics