Breaking News
20 Ιανουαρίου 2016

Όταν κυκλοφορούμε στο κρύο, τα άκρα μας είναι πάντα πιο παγωμένα από τον κορμό καθώς το σώμα στέλνει περισσότερο αίμα για να θερμάνει τα ζωτικά όργανα, π.χ. την καρδιά, τον εγκέφαλο ή τους πνεύμονες.

Αν όμως τα δάχτυλά σας είναι πάντα κρύα ακόμη και όταν έχει ζέστη, μπορεί αυτό να σχετίζεται με κάποιο ιατρικό πρόβλημα.
Ποια είναι η πιο συνηθισμένη αιτία για τα παγωμένα δάχτυλα;
Το Σύνδρομο Raynaud. Η διαταραχή αυτή είναι η πιο συνηθισμένη αιτία για τα παγωμένα δάχτυλα. Το σύνδρομο Raynaud είναι μία κατάσταση όπου στενεύουν οι φλέβες στα δάχτυλα των χεριών –και μερικές φορές στα δάχτυλα των ποδιών, στη μύτη και τα αφτιά- σαν αντίδραση στο κρύο ή στο συναισθηματικό στρες. Στη διάρκεια ενός επεισοδίου, τα δάχτυλα αρχικά ασπρίζουν και μετά γίνονται μπλε, καθώς μειώνεται η αιμάτωσή τους. Όταν επανέλθει η ροή του αίματος, γίνονται κόκκινα. Μερικές φορές μπορεί να νιώθετε τα δάχτυλά σας παγωμένα, μουδιασμένα, σαν να σας τσιμπάνε βελόνες ή να πονάτε. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν υπάρχει κάποια γνωστή αιτία για το σύνδρομο Raynaud. Τα καλά νέα είναι πως η συγκεκριμένη διαταραχή δεν προκαλεί πρόβλημα στην υγεία σας παρά μόνο αυτή την ενόχληση.
Τι μπορείτε να κάνετε;
Εάν τα συμπτώματα είναι δυσάρεστα και ενοχλητικά, η λύση είναι απλή: φροντίζετε ώστε να μένουν τα άκρα σας ζεστά ακόμη και μέσα στο σπίτι, π.χ. όταν ανοίγετε την κατάψυξη για να πάρετε κάτι φορέστε γάντια ή πιάστε το παγωμένο τρόφιμο με μια πετσέτα αντί για γυμνά χέρια. Αποφεύγετε επίσης όσο γίνεται καταστάσεις που σας προκαλούν συναισθηματικό στρες.

πηγή CAPITALHEALTH

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics