Breaking News
04 Μαΐου 2019


Γιώργος Παπαδημητρόπουλος


Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας λένε οι ειδικοί, ωστόσο, αν δεν προσέξετε τι τρώτε είναι δεδομένο ότι καταστρέφετε τη χρησιμότητά του.

 

Yπάρχουν ένα σωρό τρόποι για να σαμποτάρετε την προσπάθεια που καταβάλετε για την απώλεια των περιττών κιλών και οι περισσότεροι από αυτούς συνδέονται με το πρωινό.

Δείτε παρακάτω κάποιες από τις πρωινές συνήθειες που είναι απαγορευτικές για όσους θέλουν να κρατηθούν σε φόρμα.

Το μόνο που έχετε είναι καφές
Πίνοντας τον καφέ στον δρόμο για την εργασία δεν είναι κάτι κακό, ωστόσο αν παραμελήσετε να τον συνοδεύσετε με κάτι φαγώσιμο, θα τα βρείτε αργότερα μπροστά σας μέσα στην ημέρα. Η παράλειψη ενός γεύματος μειώνει τα επίπεδα ενέργειας, αυξάνει το αίσθημα της πείνας αργότερα μέσα στην μέρα και συχνά μειώνει τον μεταβολισμό σας.

Ακόμη και αν το πρωί δεν νιώθετε έντονη πείνα, τσιμπήστε μια μπάρα ενέργειας ή ένα βραστό αυγό. Όταν το στομάχι θα αρχίσει να γουργουρίζει τις επόμενες ώρες, προτιμήστε πλιγούρι βρώμης, γιαούρτι με μούρα ή τοστ με φυστικοβούτυρο.

Επιλέγετε ζάχαρη αντί για πρωτεΐνη
Τα τρόφιμα που καταναλώνουμε συνήθως για ένα γρήγορο πρωινό είναι πλούσια σε ζάχαρη και υδατάνθρακες (μάφιν, κέικ, γλυκά και δημητριακά). Τα τρόφιμα αυτά σας κάνουν να νιώθετε κόπωση και σας δίνουν έξτρα θερμίδες. Αν το πρωί καταναλώνετε τροφές με αρκετή ζάχαρη, χάνετε την ευκαιρία να φάτε κάτι πρωτεϊνούχο που θα σας κρατήσει μέσα στην μέρα.

Αλλωστε η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τους μυες και μας κρατά χορτάτους για μεγάλο διάστημα αφού ο οργανισμός πρέπει να δουλέψει πιο σκληρά για να την διασπάσει. Η ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης για τους άνδρες είναι τα 56 γραμμάρια και για τις γυναίκες τα 46.



Μην ξεχνάτε να έχετε στο πρόγραμμά σας αυγά, κοτόπουλο, φασόλια και ξηρούς καρπούς ώστε να μην αντιμετωπίσετε έλλειμμα πρωτεΐνης. Όταν δεν βρίσκεστε στο σπίτι για να μαγειρέψετε, μια μπάρα πρωτεϊνών, αποτελεί μια δοκιμασμένη λύση.

Διαλέγετε τους λάθος υδατάνθρακες
Οι κρέπες, τα δημητριακά και τα μάφιν μπορεί να είναι στις κύριες επιλογές για το πρωινό, ωστόσο τροφές χωρίς φυτικές ίνες μπορούν να σας δώσουν έξτρα κιλά. Οι φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη, προωθούν μεγαλύτερη διάρκεια της ενέργειας για τις ώρες που ακολουθούν και ρυθμίζουν την όρεξή σας. Συχνά νιώθετε έντονη πείνα μια ώρα μετά από κάτι γλυκό που έχετε καταναλώσει. Αυτό συμβαίνει διότι λείπουν οι φυτικές ίνες από τον οργανισμό σας παρότι έχετε καταναλώσει υδατάνθρακες.

Το μπολ σας είναι πολύ μεγάλο
Είναι καλό να τρώτε για πρωινό δημητριακά ολικής άλεσης με φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, ωστόσο προσέξτε την ποσότητα. Ένα μεγάλο μπολ μπορεί να σημαίνει 2 και 3 φορές περισσότερες θερμίδες από την συνιστώμενη ποσότητα. Χρησιμοποιείστε έναν μετρητή πριν γεμίσετε την επόμενη φορά το μπολ σας με τα δημητριακά που τρώτε για πρωινό.

Το smoothie είναι γεμάτο ζάχαρη
Ένα τέτοιο ρόφημα το πρωί φαντάζει μια καλή επιλογή, ωστόσο στην περίπτωση που αυτό είναι γεμάτο ζάχαρη τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως δείχνουν. Φτιάξτε σπιτικό smoothie και φροντίστε να χρησιμοποιήσετε σαν βάση φρέσκα φρούτα. Προσθέστε άπαχο γάλα ή γάλα σόγιας που θα αντικαταστήσει την επιπρόσθετη ζάχαρη.

Ο χυμός δεν αρκεί από μόνος του
Το να βάζετε στον αποχυμωτή φρούτα και λαχανικά είναι μια υγιεινή συνήθεια το πρωί, ωστόσο ένα καλό πρωινό δεν μπορεί να βασίζεται μόνο σε έναν χυμό. Πολλές φορές οι χυμοί στερούνται φυτικών ινών και πρωτεΐνης και για τον λόγο αυτό νιώθετε πείνα και κούραση λίγο μετά από την κατανάλωσή τους. Συνοδέψτε τον αγαπημένο σας χυμό με γιαούρτι ή αυγά για καλύτερα αποτελέσματα.

Το πρωινό σας προέρχεται από ένα κουτί
Τα συσκευασμένα τρόφιμα μπορεί να σας ξεγελάσουν, ειδικά όταν διαβάσετε τα συστατικά στην ετικέτα. «Χωρίς γλουτένη», «πρωτεΐνη όση ένα αυγό», «χαμηλό σε ζάχαρη». Όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται πάντα στην πραγματικότητα. Τα προϊόντα αυτά περιέχουν συχνά έξτρα λίπος, πρόσθετα ζάχαρης και αποτελούν ελλιπείς πηγές πρωτεΐνης.

Τρώτε τα ίδια και τα ίδια
Κολλάτε συχνά στα δημητριακά, στο τοστ, στα πανκέικ και στο πλιγούρι βρώμης. Δεν επιλέγετε φρούτα και λαχανικά για το πρωινό σας. Μπορεί να φάτε φρούτα και σνακ για μεσημέρι ή βράδυ αλλά όχι το πρωί! Αυτή είναι μια συνήθεια που θα πρέπει να αλλάξει άμεσα καθώς το πρωί η κατανάλωση φυτικών ινών είναι απαραίτητη. Τα λαχανικά που περίσσεψαν από το περασμένο βράδυ δεν χρειάζεται να πεταχτούν στα σκουπίδια. Προσθέστε αυγό ή σπανάκι στο τοστ σας. Επιλέξτε ένα πιο υγιεινό και θρεπτικό πρωινό που θα σας κρατήσει μέσα στην μέρα.

Αγοράζετε φυστικοβούτυρο διαίτης
Τα προϊόντα διαίτης δεν συνεπάγεται πως είναι υγιεινά. Το φυστικοβούτυρο διαίτης παρόλο που έχει 4 γρ. λιγότερο λίπος από το κανονικό, παρασκευάζεται με πρόσθετα ζάχαρης και λιγότερα φιστίκια. Σε 2 κουταλιές σούπας από το εν λόγω φυστικοβύτυρο τρώτε 4 γρ. ζάχαρης και διπλάσια ποσότητα σε αλάτι από το κανονικό φυστικοβούτυρο. Συνεπώς προτιμήστε την πλήρη έκδοσή του ή μια φυσική ποικιλία του με μεγαλύτερη διατροφική αξία.

runnfun.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics