Breaking News
25 Ιουνίου 2019

Είναι τα «kuro tamago”, τα μαύρα βραστά αυγά από την Ιαπωνία, εκτός από μια τοπική λιχουδιά και το μυστικό για μακροζωία;



Η Ιαπωνία έχει πάνω από 100 ενεργά ηφαίστεια και αρκετές αντίστοιχες ηφαιστειακές κοιλάδες που έχουν γίνει τουριστικές τοποθεσίες, όπως αυτή που βρίσκεται στην περιοχή Ηakone. Η συγκεκριμένη ονομάζεται Owakudani ή η «Μεγάλη Κοιλάδα του Βρασμού» και είναι γνωστή, πέρα από το ιδιαίτερο ηφαιστειακό τοπίο και για τα kuro-tamago. Πρόκειται για μαύρα βραστά αυγά που θεωρούνται τοπική λιχουδιά. Η ηφαιστειακή καλδέρα της Owakudani, είναι γύρω στις δύο ώρες με το τραίνο από το Τόκυο και σχηματίστηκε σχεδόν πριν από τρεις χιλιάδες χρόνια, μετά από μια μεγάλη έκρηξη του Όρους Hakone. Ήταν επίσης γνωστή ως "Jigokudani" (κοιλάδα της κόλασης) από τους ντόπιους.

Η θέα σίγουρα θα σας κόψει την ανάσα. Η Owakudani εξακολουθεί να έχει ενεργές πηγές βραστού νερού πλούσιου σε θείο και τεράστιους πίδακες ατμού και ηφαιστειακών καπνών υδρόθειου και διοξειδίου του θείου. Μπορεί ολόκληρη η περιοχή να έχει μια έντονη μυρωδιά σάπιων αυγών, αλλά είναι τα ξεχωριστά αυτά αυγά που αναζητούν οι τουρίστες που επισκέπτονται τη Μεγάλη Κοιλάδα του Βρασμού. Τα Kuro-tamago δεν είναι τίποτε περισσότερο από συνηθισμένα αυγά από κότες τα οποία βράζονται σε αυτές τις φυσικές πηγές. Το θείο που περιέχεται στο νερό βάφει το κέλυφος των αυγών μαύρο ενώ παράλληλα του προσδίδει ιδιαίτερη μυρωδιά.

Οι τοπικοί μύθοι λένε ότι τρώγοντας ένα τέτοιο αυγό, παρατείνεται η ζωή σας για 7 χρόνια. Τα αυγά βράζονται πάνω σε ένα λόφο όπου φθάνει κανείς μετά από ένα περίπου χιλιόμετρο πεζοπορίας ή παίρνοντας το τελεφερίκ Hakone Ropeway. Από αυτό το ψηλό σημείο μπορείτε να έχετε υπέροχη θέα στο όρος Fuji που βρίσκεται δίπλα. Η περιοχή είναι δυστυχώς επιρρεπής σε κατολισθήσεις λόγω της συνεχούς ηφαιστειακής δραστηριότητας. Τα αυγά μαγειρεύονται συνεχώς σε μεγάλες παρτίδες στα νερά της πηγής που βρίσκεται στην κορυφή του λόφου. Τοποθετούνται σε μεγάλα μεταλλικά κιβώτια και βυθίζονται στο νερό της πηγής στους 80˚C για περίπου μία ώρα. Κατόπιν ατμίζονται στους 100 ° C για 15 λεπτά. Βγαίνουν με κατάμαυρο κέλυφος, αλλά το ασπράδι και ο κρόκος τους είναι όπως στα συνηθισμένα βραστά αυγά. Μπορείτε να αγοράσετε και να καταναλώσετε τα μαύρα αυγά επιτόπου. Είναι τόσο δημοφιλή σε ολόκληρο το Hakone και πωλούνται όχι μόνο στη Owakudani αλλά και σε πολλά καταστήματα γύρω από την πόλη. Αν σας αρέσουν οι μύθοι και τα μακρινά ταξίδια, η κοιλάδα Owakudani είναι σίγουρα ένας ενδιαφέρον προορισμός. Την μακροζωία δεν την υποσχόμαστε.

Φωτεινή Πουρνάρα
Itrofi.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics