Breaking News
27 Ιανουαρίου 2020

Από τα σχολικά μας χρόνια μαθαίναμε ότι «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα». Αλλά γιατί ένα μήλο μπορεί να κάνει τόσο καλό στον οργανισμό μας;

 

Από τις φυτικές ίνες, μέχρι την υπέροχη γλυκιά γεύση του το μήλο έχει αρκετούς λόγους να αποτελεί ένα θαύμα της φύσης, αλλά ο βασικός είναι το βακτηριακό τους περιεχόμενο!

Στη μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στο Frontiers in Microbiology, οι ερευνητές ανέλυσαν τα βακτήρια στα μήλα και συνέκριναν δείγματα οργανικών και μη οργανικών τύπων για να δουν πώς διαφέρει η διάσπαση.

100 εκατομμύρια βακτήρια
Ανακάλυψαν ότι τα μήλα περιέχουν 100 εκατομμύρια βακτήρια. Μπορεί να μην ακούγεται καλά, αλλά δεν χρειάζεται να βγάλετε βιαστικά συμπεράσματα.

Συνολικά, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα τυπικό μήλο περιέχει 100 εκατομμύρια βακτήρια – 1.755 διαφορετικούς τύπους.

Το κοτσάνι έχει 9,5 εκατομμύρια, η φλούδα έχει 1,6 εκατομμύρια, ο καρπός 19,7 εκατομμύρια, οι σπόροι έχουν 37,7 εκατομμύρια, και η βάση του έχει 22 εκατομμύρια.


Όταν ακούτε «βακτήρια» το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό σας είναι οι άσχημες περιπτώσεις τροφικής δηλητηρίασης, οι οποίες προκαλούνται συνήθως από βακτήρια όπως το Ε. Coli, το Staphylococcus aureus ή το Bacillus cerus,.

Αυτό δεν συμβαίνει εδώ: Τα βακτήρια που βρίσκονται στα μήλα είναι διαφορετικά και απόλυτα υγιεινά. Δημιουργούν ένα φρούτο… φάρμακο.

Επιπλέον, η κατανάλωση της ποικιλομορφίας των βακτηρίων που υπάρχουν στα μήλα μπορεί να προσφέρει στο έντερο σας μικροοργανισμούς, που είναι απαραίτητοι για την υγεία των εντέρων.

Το υγιές έντερο μάλιστα έχει συνδεθεί με εξαιρετικές συνέπειες για τον οργανισμό, όπως η μείωση του κινδύνου για υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιαγγειακές παθήσεις, καθώς και ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος.

Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά, όπως αυτά που βρίσκονται φυσικά στα μήλα, μπορούν να σας βοηθήσουν να τρέξετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι το μήλο αποτελεί μια εξαιρετική υπερτροφή για τον οργανισμό σας με μεγάλα οφέλη. Αν μάλιστα θέλετε να έχετε μεγαλύτερα οφέλη, μην ξεφλουδίζετε το μήλο σας (σ.σ. να το πλύνετε καλά με άφθονο νερό), φάτε όσο περισσότερο μπορείτε από τον «πυρήνα» του. Προτιμήστε τα πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα για να αποφύγετε τα φυτοφάρμακα.

Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι δεν τα τρώτε πολύ κοντά στο τρέξιμο σας, καθώς η μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι.


runνfun.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics