Breaking News
12 Φεβρουαρίου 2020

Οι ελληνικές συμμετοχές στα πρώτα διεθνή τουρνουά ανδρών-γυναικών για το 2020 συνεχίζονται με την ίδια συχνότητα.  Οι ελληνικές συμμετοχές στα πρώτα διεθνή τουρνουά ανδρών-γυναικών για το 2020 συνεχίζονται με την ίδια συχνότητα. 



Μετά τη Γερμανία και την Ισπανία σειρά παίρνει αυτή την εβδομάδα η Πορτογαλία με το Challenge Plus, το οποίο θα διεξαχθεί από αύριο μέχρι την προσεχή Κυριακή στη Λισαβώνα. Από την πρώτη σειρά των φετινών Challenge της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) είναι το εναρκτήριο στο νέο έτος και θα πάρουν μέρος ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Σταματούρος, η Κατερίνα Τόλιου και η Κωνσταντίνα Παρίδη. Στη χώρα της ιβηρικής επρόκειτο ν’ αγωνιστεί και η Ελισάβετ Τέρπου, όμως είναι άρρωστη τις τελευταίες ημέρες και ακύρωσε τη συμμετοχή της. Οι αθλητές θα έχουν στο κοουτσάρισμα τον εθνικό προπονητή Κώστα Βατσακλή. Σημειωτέον ότι την άλλη βδομάδα έρχεται το World Tour της Ουγγαρίας, γίνεται στη Βουδαπέστη από τις 18 έως τις 23 Φεβρουαρίου κι έχουν δηλώσει ν’ αγωνιστούν ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Τόλιου.
Το ITTF Challenge Plus, Portugal Open είναι το πρώτο από τα 7 αυτής της κατηγορίας, που θα διεξαχθούν μέσα στο 2020. Θα συγκεντρώσει πάνω από 300 αθλητές κι αθλήτριες από διάφορα μέρη του κόσμου και περιλαμβάνει όλα τα ατομικά αγωνίσματα.
Με εξαίρεση τον Σταματούρο, που θα παίξει και στο απλό Under 21, όλοι οι αθλητές μας θα περάσουν από τα προκριματικά στάδια.


Στο απλό ανδρών τα προκριματικά γίνονται με το νοκ άουτ σύστημα σε ταμπλό των «128». Στον 1ο γύρο ο Γ. Κωνσταντινόπουλος αντιμετωπίζει τον Φενγκ Γι Χσιν από την κινεζική Ταϊπέι, ο Κ. Κωνσταντινόπουλος τον Γερμανό Σεντρίκ Μέισνερ και ο Σταματούρος τον Παραγουανό Αλεχάντρο Τοράνθος. Το αγώνισμα αρχίζει αύριο και η αναμέτρηση του Σταματούρου θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ από το τραπέζι 2 (https://tv.ittf.com/livestream/portugal-open-table-2/1906034). Αρχίζει στις 16:15 ώρα Ελλάδας, 14:15 τοπική.
Στο απλό γυναικών γίνεται αύριο ένας προκριματικός γύρος (σ.σ. στις «64»). Η Τόλιου διεκδικήσει την είσοδο στο ταμπλό με αντίπαλο την πολύ γνωστή πια στους Έλληνες φιλάθλους Μαρία Τσαπτσίνος, την Αγγλίδα διεθνή με την καταγωγή από την Κρήτη, που πανηγύρισε προχτές με την ΑΕΚ την κατάκτηση του τίτλου στην Α2 εθνική κατηγορία γυναικών. Η Παρίδη βρίσκει απέναντί της τη Σρέτζα Ακούλα από την Ινδία.
Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας του διπλού γυναικών θα συνεργαστούν και στο όπεν της Πορτογαλίας. Στα προκριματικά κοντράρονται με τις Λίκα Ντοβάλ/Άνα Τοφάντ από τη Νορβηγία και τη Σλοβενία αντίστοιχα.   
Στο διπλό ανδρών παίρνουν μέρος οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι. Στον 1ο προκριματικό γύρο αναμετρώνται μεθαύριο με τους Ντοριάν Γκιρό/Μπογκντάν Σινγκεορζάν από την Ελβετία και τη Ρουμανία αντίστοιχα. Ο δεύτερος είναι αδερφός της Αρίνα, που στο φετινό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας γυναικών ενισχύει τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά. Αν το ελληνικό δίδυμο πάρει τη νίκη τότε στο δεύτερο ματς (αργότερα την ίδια μέρα) το περιμένουν οι Ρώσοι Σάντι Ισμιαΐλοφ/Ντένις Ιβόνιν.
Ελληνική συμμετοχή υπάρχει και στο διπλό μικτό με τον Κ. Κωνσταντινόπουλο και την Τόλιου. Το πρωί της Πέμπτης συναντούν στον μοναδικό προκριματικό γύρο τους Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ/Σουντάσινι Σαβέταμπου από την Ταϊλάνδη. Θυμίζουμε ότι ο Παντασάκ αγωνίστηκε φέτος στην ελληνική Α1 με τη φανέλα του Ολυμπιακού.
Στους αγώνες για αθλητές μέχρι 21 ετών τέλος, ο Σταματούρος κληρώθηκε με το 1ο φαβορί του ταμπλό. Στον γύρο των «64» αντιμετωπίζει αύριο τον Μανάβ Τακάρ από την Ινδία.
ΠΡΩΤΗ Η ΣΤΟΡΦΟΡΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΗΔΙΚΗΣ ΛΙΓΚΑΣ  
Στη Σουηδία στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια στη Σούπερ κατηγορία των γυναικών (τη λεγόμενη Pingisligan). Η Στόρφορς, στην οποία υπάρχει έντονη ελληνική παρουσία, κατέκτησε την κορυφή και πάει στα πλέι οφ με στόχο να ξαναπάρει τον τίτλο, όπως το 2018. Στο φινάλε αγωνίστηκε η Κατερίνα Τόλιου, βασική στην ομάδα είναι και η Κωνσταντίνα Παρίδη, ενώ σε δύο αγωνιστικά Σαββατοκύριακα ήταν παρούσα και η Χριστίνα Φίλη.
Το Σάββατο η Στόρφορς νίκησε άνετα εκτός έδρας με 6-0 τη Λέκστορπς χωρίς Ελληνίδα αθλήτρια στη σύνθεση. Την Κυριακή έφερε ισοπαλία 5-5 εκτός έδρας με τη Μελαρένερτζι. Στην τελευταία ανήκει η Γεωργία Ζαβιτσάνου, αλλά ήταν απούσα λόγω των τελευταίων αγώνων της ΑΕΚ για την Α2 εθνική κατηγορία γυναικών.
Στο ματς με τη Μελαρένερτζι η Τόλιου είχε συμμετοχή και σημείωσε νίκη με 3-1 σετ απέναντι στην Κορνέλια Ριλισκάιτε από τη Λιθουανία. Το αμέσως προηγούμενο Σαββατοκύριακο είχαν βρεθεί στη Σουηδία και η Παρίδη με τη Φίλη και σε δύο νικηφόρους αγώνες της Στόρφορς (6-0 με Εσκιλστούνα και 6-4 με τη Γιούνο) είχαν από 2 νίκες στα ατομικά και 1 ήττα σε ατομικό και ομαδικό αντίστοιχα. Όπως και η Ζαβιτσάνου έπαιξε σε δύο εκτός έδρας αγώνες της ομάδας της (με Έσλοβ και Χάλμσταντ) κι εμφάνισε 2 νίκες και 3 ήττες.
Στην τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας η Στόρφορς πρώτευσε με 22 βαθμούς και θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στα ημιτελικά των πλέι οφ. Είχε 1 παραπάνω από τη Χάλμσταντ. Η Μελαρένερτζι πήρε την 5η θέση με 14 βαθμούς. Συνολικά σε αυτό το πρώτο στάδιο του πρωταθλήματος η Τόλιου είχε φέτος σε προσωπικό επίπεδο 20 νίκες και 8 ήττες. Η Φίλη 3 νίκες και καμία ήττα, η Παρίδη 9 νίκες και 10 ήττες και η Ζαβιτσάνου 10 νίκες και 8 ήττες.onsports.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics