Breaking News
21 Μαρτίου 2020

Πάντα οι άνθρωποι ρισκάρανε. Κάποιοι όμως ρισκάρανε τα πάντα για ένα τίποτα. Αυτό δεν είναι ρίσκο. Αυτό είναι έλλειψη ενσυναίσθησης. Είναι έλλειψη σεβασμού προς την ζωή του άλλου.

Είναι έλλειψη σεβασμού προς την δική μας ζωή. Δεν μπορώ να πιστέψω πως εν έτη 2020, υπάρχουν άνθρωποι, που πηγαίνουν κόντρα στην επιστήμη, στα δεδομένα και στην πραγματικότητα, που βιώνουμε. Ανοίγοντας το μπαλκόνι μου βλέπω γείτονες ηλικιωμένους να κάθονται μονοι. ΜΟΝΟΙ. Που εγώ είμαι στην 9η μέρα καραντίνας και νιώθω πολλές φορές την μοναξιά να βροντάει την πόρτα μου.

Ακούω γείτονες μου να μιλάνε δυνατά σε κλήσεις και να δίνουν δύναμη. Και μόλις κλεισουν να σπάνε σε κλαμματα. Τις προάλλες άκουσα από έναν άνθρωπο ότι ο φόβος για τον θάνατο μας κάνει να έχουμε τετοια αντιδραση.. Ποιος φόβος για τον θάνατο; αυτή η αντίδραση μάλλον δείχνει περισσότερο φόβο ζωής.

Αλλιώς δεν εξηγείται αυτή η παρορμητική στάση τόσων.

Μπορώ να καταλάβω πως αυτή η όλη κατάσταση μας φέρνει σε κόντρα με τους καθρέφτες μας.

Με τους εαυτούς μας. Με όλα αυτά, που είχαμε κρύψει σε γωνίες του σπιτιού. Μπορώ να καταλάβω πόσο δύσκολο είναι να αποξενώνεται κάνεις. Δεν μπορώ όμως να καταλάβω πόσο εύκολο ειναι να γίνεται δημόσιος κίνδυνος.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως χαθήκαμε οι άνθρωποι μέσα στον χρόνο. Δεν μπορώ να καταλάβω πως αφήσαμε τις "υποχρεώσεις" μας να βιάζουν την καθημερινότητα μας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τωρα, που πρέπει να κάτσουμε σε έναν καναπέ για κάποιους ηρθε η όρεξη ζωής.

Προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου πως όλη αυτή η στάση είναι της αρχής. Είναι του άγνωστου. Μα έκανα λάθος. Αν τώρα δεν υπάρξει συμπαράσταση, αν τώρα δεν υπάρξει αλτρουισμός, αγάπη, ενσυναίσθηση τότε μην περιμένουμε να υπάρξει το μετά.
Αυτό ίσως να μας γίνει μαθημα. Μάθημα να ζούμε όταν πρέπει να ζήσουμε. Μάθημα να μιλάμε όταν πρέπει να μιλήσουμε. Μάθημα να τολμάμε όταν πρέπει να τολμησουμε.

Μάθημα !!!
Νιώθουμε πως χάνουμε ζωή μέσα σε όλο αυτό που ζούμε αν μείνουμε μέσα. Ειρωνία. Μεγάλη ειρωνία. Γιατί η πραγματική ζωή χάνεται εκεί έξω. Άνθρωποι δικοί μου ρισκάρουν την ζωή τους για να σώσουν μια ζωή. Άνθρωποι δικοί μου προσεύχονται κάθε βράδυ για να τους βρει το επόμενο πρωί με υγεία. Άνθρωποι δικοί μου με παίρνουν το ξημέρωμα και ουρλιάζουν από τα κλαμματα γιατί παθαίνουν κρίσεις πανικού, φοβίες, ιδεοληψίες. Άνθρωποι δικοί μου φοβούνται να ακουμπήσουν τα παιδιά τους, του γονείς τους, το πρόσωπο τους στον καθρέφτη. Και μετά μιλαμε για την ζωή που χάνουμε μέσα στο σπίτι.

Χτες σκεφτόμουν πόσο τυχερή ειμαι, που δικά μου άτομα δεν θα ζήσουν όλο αυτο. Όχι γιατί θα προστατευτούν αλλά γιατί δεν είναι εδώ. Όχι τόσο για τον ιό, όσο για αυτή την απανθρωπιά.
Μαρία Σβολιαντοπούλου Ψυχολόγος

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics